Les universitats catalanes a les novel·les

DiscussãoClub de lectura en Català

Aderi ao LibraryThing para poder publicar.

Les universitats catalanes a les novel·les

Este tópico está presentemente marcado como "adormecido"—a última mensagem tem mais de 90 dias. Pode acordar o tópico publicando uma resposta.

1gamoia
Editado: Jun 10, 2011, 6:31 pm

Acabo de llegir la novel·la negra de la Carme Riera ambientada a la UAB, Natura quasi morta i se m'ha acudit que potser podríem fer l'inventari de les novel·les que hem llegit i que passen a les nostres universitats.

Si us agrada la novel·la negra o si coneixeu la Universitat Autònoma de Barcelona, Natura quasi morta us pot interessar. Hi apareix la UAB moderna amb l'episodi d'ocupació de la Facultat de Lletres de l'any 2008 inclòs.

2bugaderes39
Jun 6, 2011, 8:18 am

Doncs jo estic llegint una altra novel·la negra, Negres tempestes de la Teresa Solana. En aquest cas, hi apareix la Universitat de Barcelona. En concret, l'edifici de la plaça Universitat. Un catedràtic d'història és un dels protagonistes de la novel·la. Fa de molt bon passar i no us explicaré el final... perquè encara no hi he arribat.

3gamoia
Jun 10, 2011, 6:25 pm

T'he llegit la ressenya i m'has fet venir ganes de llegir-la. Només em calia això, després de recordar aquells patis de Lletres i de Ciències amb els seus porxos i els bancs de fusta i les aules en pendent. Ui, ui, quants records!

4bugaderes39
Jun 11, 2011, 8:45 am

Tampoc vull crear expectatives. No esperis grans descripcions dels edificis. Més aviat, és una novel·la de personatges. I hi ha un tema de llengua que em posa especialment nerviosa: no utilitza els articles personals. És una de les meves manies. Però, vaja, sí, en vull més...

5gamoia
Dez 20, 2011, 4:16 pm

A la novel·la Una terra solitària de Bel Olid hi surt la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB. La protagonista hi estudia i acaba sent-ne professora. Però aquest no és el tema principal, eh.

6gamoia
Jul 15, 2012, 5:11 pm

Ja en tenim una altra! A Fronts oberts de Pau Vidal ens trobem el cas d'un becari de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.

Per cert que no m'ha agradat gaire la breu descripció que en fa, m'ha semblat poc encertada. Jo no en diria campus de la Vall d'Hebron sinó campus Mundet i tampoc diria que els edificis són d'estil universitat moderna, però... potser ho requeria el personatge, vés a saber.

D'altra banda, la novel·la és divertida i recomanable. De lladres i serenos, o millor, de mossos, filòlegs i psicòlegs.

7bugaderes39
Jul 17, 2012, 4:19 pm

La vaig llegir i vaig pensar que l'havia d'incloure aquí, però se'm va passar. Sort que sempre estàs a l'aguait!!!

8gamoia
Dez 9, 2012, 11:05 am

Ahir, l'escriptor Lluís A. Baulenas es preguntava en un article al diari Ara, On és la ficció universitària en català?.

"La literatura anglosaxona ha produït tradicionalment novel·les protagonitzades per l'element acadèmic. Com amb l'Oest americà, coneixem millor les universitats americanes que les nostres gràcies a la ficció".

Potser de mica en mica li podrem contestar el titular. Què us sembla, fer un esforç entre tots?