valitusta kirjaimista ä ja ö

DiscussãoFinnish Librarythingers

Aderi ao LibraryThing para poder publicar.

valitusta kirjaimista ä ja ö

Este tópico está presentemente marcado como "adormecido"—a última mensagem tem mais de 90 dias. Pode acordar o tópico publicando uma resposta.

1Anneli
Set 29, 2007, 2:49am

Ääkköset konvertoituvat väärin, kun tietueita tallentaa omaan luetteloon kirjastojen tietokannoista, esim.
Bob Dylan : el�am�a ja musiikki

Ääkkösten lisäksi kaikki aksentilliset ja umlautilliset kirjaimet näyttävät tuollaisilta. Kirjailijoiden ja teosten nimet eivät yhdisty tietokannassa jo oleviin, vaan ne joutuu käsin yhdistämään. Tästä tulee tosi paljon ylimääräistä työtä.

Ovatkohan kaikki huomanneet, että oman luettelon tietoja pystyy korjaamaan? Tylsää kyllä, ne on käsin korjattava, mutta minua ainakin häiritsisi, jos en korjaisi noita merkkejä oikeiksi.

2lintsu Primeira Mensagem
Set 29, 2007, 4:17pm

Huomattu on, ja tuosta pitäisi valittaa ihan librarythingin tekijöille. Ei kai sen pitäisi olla kamalan hankalaa muuttaa ne oikealle merkistölle. Sama juttuhan on myös toisin päin. Helmetistä haettaessa ei ääkköset toimi (eikö ISBN haku).

3Anneli
Set 29, 2007, 5:00pm

Kyllähän ääkkösongelmasta on valitettu joka käänteessä. Uskon, että ratkaisu on tulossa, mutta taitavat tällä hetkellä ylläpitäjät saada ei-latinalaisia merkkejä toimimaan.

Helmet-haussa löytyy, kun jättää ä:n ja ö:n pisteet pois:
päätalo -> paatalo. ISBN-haku ei toimi.

4Pompeia
Out 1, 2007, 1:25am

En vaan tajua, miksi noi lakkasi toimimasta. Meinaan vaan, että tätä ongelmaahan ei ennen ollut ja siis ilmeisesti LT:ssä on muutettu jotain?

No, olen usein yhdistellyt uusien jäsenien kirjoja oikeisiin mutta tämä kysymysmerkkisotku on kyllä sen verran lannistava että ei vaan jaksa. Toivoisin kyllä että useammat korjaisivat nuo pois omista kirjoistaan, mutta sehän on tietysti jokaisen oma asia... Että kunnioitusta vaan Annelille jos viitsit noita yhdistellä.

5Anneli
Out 1, 2007, 1:46am

>4 Pompeia:
En tajua minäkään. Syyskuun alussa mielestäni tämä sotku alkoi. Aikaisemmin äät ja ööt ja sen semmoiset olivat pielessä vain asiasanakentissä, mutta nyt kaikissa kentissä.

Toisessa keskustelussa yksi ylläpitäjistä vastasi näin.
"I'm working on a whole new system for getting data from libraries which should deal with a lot of these issues, as well as allow us to use a lot more libraries and handle Chinese/Japanese/Korean/you name it characters. This is a high priority for me. I don't know if I'll be able to fix what we have now in the short term, though."

En minäkään kauheasti viitsisi yhdistellä. Joskus vaan jään tietsikan ääreen istuskelemaan ja teen jotain tuollaista rutiinihommaa...