Copiar llibres d'aqui

DiscussãoLibraryThing en Català

Aderi ao LibraryThing para poder publicar.

Copiar llibres d'aqui

Este tópico está presentemente marcado como "adormecido"—a última mensagem tem mais de 90 dias. Pode acordar o tópico publicando uma resposta.

1lluisanglada
Jul 3, 2008, 5:55 pm

El Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya,
http://ccuc.cbuc.cat/*cat, ara és una font de LT i podeu usar-ho per seleccionar llibres d'aquí. Funciona bastant bé per títols (i no ho fa per autors), però es troben llibres editats aquí que fins ara no es podrien trobar a altres fonts de LT.

langlada

2nemesi
Ago 5, 2008, 5:28 pm

I, com es fa per afegir-los a: Els teus llibres?

nemesi

3gamoia
Ago 6, 2008, 7:32 pm

Hola, Quan ets a l'opció Afegeix llibres, selecciona: Or Triar de 690 altres fonts d'arreu del món. Després busca dins de les fonts espanyoles el Catàleg col·lectiu (CCUC) i el selecciones. Es col·locarà en el menú esquerra a sota d'Amazon, la Library of Congress i potser d'altres.

Busques per títol, tenint marcat el CCUC. Si troba el títol, pot ser que n'hi hagi més d'una edició, cliques sobre la que correspongui al teu exemplar segons l'any i ja es col·locarà automàticament a la teva biblioteca.

Si observes alguna discrepància o vols afegir-hi comentaris o notes, només et cal editar-lo i desar-lo.

Prova-ho i si tens algun dubte o problema, torna a comentar-ho, si us plau.

4ferranmoreno
Ago 22, 2008, 12:00 pm

I sabeu com s'ha de fer perquè aparegui a la llista de fonts de la importació universal?

5lluisanglada
Ago 22, 2008, 12:11 pm

': No t entenc, el CCUC surt entre les 691 fonts de tria; pots arribae hi x llengua (catala) o pais 5espanya)

6ferranmoreno
Ago 22, 2008, 1:42 pm

Sí, a la pàgina "Afegeix llibres" sí, surt a la llista i ja el tinc seleccionat.

Però hi ha una altra opció per importar registres, que està a baix de la pàgina: "Importa llibres". És on hi ha les opcions per carregar fitxers de dades (CSV, HTM, etc.).

Quan carregues el fitxer, et surt una pantalla amb tres camps de fonts de dades: en aquesta llista el CCUC no hi surt. Seria força útil que hi fos, sobretot pel que fa a la càrrega "massiva" d'ISBN de llibres editats a casa nostra.

7gamoia
Ago 22, 2008, 2:36 pm

Té raó en Ferran. El CCUC no apareix a la llista de fonts a seleccionar quan fas la importació des d'un fitxer. Caldria demanar a la gent de LT si li poden afegir. La llista és força reduïda i no sé quins criteris fan servir.

8majnun
Ago 27, 2008, 7:51 am

He afegit també la Biblioteca Nacional d'Espanya

a la llista de fonts suggerides: com que fa el DL de tot l'estat, hauria de ser una bona font pels ISBNs oi?

una recomanació: el lector de barres CueCat funciona força bé pel preu que té, 15 € aprox :-)

9ferranmoreno
Ago 27, 2008, 10:23 am

Molt bé! Com més fonts, més senzill serà afegir llibres.

Gràcies!

10gamoia
Ago 27, 2008, 10:37 am

A mi em sembla molt bé però, de moment, no m'apareix a la llista. Potser no és immediata la incorporació.

11majnun
Ago 28, 2008, 12:09 pm

Suposo que fins que no s'ho mirin els webmasters i ho aprovin ...no sortirà. La llista on l'he afegit és fonts suggerides :-) a veure si tenim sort (personalment tinc força llibres que no he pogut introduïr automàticament)

12ferranmoreno
Editado: Ago 28, 2008, 1:55 pm

Per cert, hi ha algun problema amb el CCUC? He intentat importar les dades de dos llibres que són al CCUC i no me'ls troba... Us passa el mateix?

13gamoia
Ago 28, 2008, 5:58 pm

A mi m'ha passat amb algun llibre. Ara sempre ho comprovo amb l'isbn abans de descartar el CCUC; si el sé, és clar.

Per si algun no-bibliotecari es mira aquesta conversa, que pensi que cal buscar el títol del llibre sense l'article inicial i que NO posi accents, ni altres caràcters especials. En cas contrari, no el trobarà encara que hi sigui

14gamoia
Ago 29, 2008, 2:31 pm

Avui intentava trobar al CCUC el llibre Narracions de Salvador Espriu del qual n'hi ha una bona colla de registres i d'exemplars i no em donava cap resultat.

En aquest cas, una edició de l'any 1967, sense ISBN, l'he acabat trobant a la Universidad Complutense.

Podria ser que hi hagués un límit en el nombre de resultats del CCUC que fes que quan se sobrepassa, et digui que no n'hi ha cap? Es podria saber quin és el límit, si això és així?

15Delfi_r
Editado: Set 15, 2008, 4:58 pm

Soc nou a LT i a les fonts de llibres nostres, però la Biblioteca Nacional d'Espanya no em surt com a font. Les universitats son, però, una molt bona font de llibres espanyols, i catalans, es clar!

16gamoia
Set 13, 2008, 2:59 pm

Benvingut Delfi_r,

La Biblioteca Nacional d'Espanya no hi és de moment. Jo també uso els catàlegs de les universitats - CCUC i UCM - en primera instància. Si em fallen, ho provo en d'altres fonts segons el país i l'any d'edició. I per llibres estrangers molt recents, el grup Amazon funciona prou bé.

17Delfi_r
Dez 10, 2008, 9:05 pm

No hi ha manera que alguna altra biblioteca catalana posi a l'abast els seus catálegs?

Molts llibres catalans no son a les universitats, però tots arriven al sistema públic

18ferranmoreno
Dez 18, 2008, 2:32 pm

Delfi_r, tota la literatura catalana i tota la literatura traduïda al català és (o hauria de ser) al Catàleg Col·lectiu d'Universitats de Catalunya, que malgrat el seu nom també inclou el catàleg de la Biblioteca de Catalunya, la biblioteca encarregada de recollir a la seva col·lecció tot el que es publica a Catalunya i sobre Catalunya, a més de ser dipositària del Dipòsit Legal.

Pot ser que hi falti algun llibre publicat fa poc, però amb el CCUC no hi hauria d'haver problemes per trobar llibres catalans.

19rtrallero
Dez 19, 2008, 6:56 am

Jo estic entrant molts llibres catalans la majoria anteriors al 1960 i la majoria(99%)els he trobat al CCUC. Llàstima que ara he de modificar tots els caracters que surten malament. Algú hi pot contactar per avisar-los?