suomalaisia jo yli 1100

DiscussãoFinnish Librarythingers

Aderi ao LibraryThing para poder publicar.

suomalaisia jo yli 1100

Este tópico está presentemente marcado como "adormecido"—a última mensagem tem mais de 90 dias. Pode acordar o tópico publicando uma resposta.

1Anneli
Nov 6, 2008, 11:51am

Suomalaisten librarythingaajien määrä on lyhyessä ajassa lisääntynyt huimasti. Tänään näytti olevan jo yli 1100. Mielenkiintoista: tanskalaisia on kaksinkertainen määrä, mutta suomalaisilla on luetteloituja kirjoja paljon enemmän. No, tuskinpa näistä tilastoista voi mitään ihmeempiä johtopäätöksiä tehdä lukuharrastuksesta tai mistään muustakaan.

2tpi.kirjat
Nov 6, 2008, 2:48pm

Mitenköhän "suomalaiseksi" pääsee?
Itse käytän aika satunnaisesti suomen- tai englanninkielistä sivustoa. Oma kirjasto ei näy esim. toplistalla suomalaisella sivulla, vaikka sinne lukumäärän perusteella kuuluisi. Myös toisella tunnuksellani tekemäni kaikki arvostelut eivät näy suomalaisissa yhteenvedoissa, listalla (tpi) on, mutta varmaan vain noin puolet tekemistäni arvosteluista on laskuissa mukana.

3Anneli
Nov 7, 2008, 12:12am

Luulen, että suomalaisia ovat LT:n tilastoissa ne, jotka ovat profiilin tiedoissa ilmoittaneet asuinpaikaksi Suomen, joten ymmärtääkseni olet mukana. Olet myös tämän ryhmän listassa molemmilla nimimerkeillä. Finnish Librarythingersiin joutuu automaattisesti mukaan. Ryhmässä on kyllä vähemmän jäseniä kuin Ajan hengen mukaan pitäisi olla, joten ehkä Ajan hengessä näkyvät myös suomalaisesta domainista liittyneet jäsenet. En ole kyllä varma, miten tämä menee.

En ymmärrä, miksi kirjastosi ei näy Ajan hengen top-tilastossa. Ajan henki on kyllä aika epäluotettava, koska tietoja ei päivitetä joka päivä. Osa tiedoista päivittyy tosi harvoin. Top-listan kirjamäärät eivät ole samat kuin jäsenten profiileissa näkyvät, mutta sinä olet lisännyt omat kirjasi suurimmaksi osaksi jo kuukausia sitten...

4salojo
Dez 7, 2008, 4:00am

Hei! Ihan muuta asiaa...1. Miten saisin yhdistettyä esim. kokoomateoksia, joilla on useita tekijöitä. Vierastan kovasti antaa sellaisille yhtä tekijää, vaan olen sijoittanut tekijät muut tekijät-kenttään (esim. Virtanen, Veikko et al.). Tämä koskee erityisesti useiden toimittamia laajoja yleishistoriasarjoja tai tieteellisiä artikkelikokoelmia tms. & 2. Miksi tilastopuolella, esim. sarjat, luetteloituu vain osa? Puutteita on monissa ja omalla kohdallani esim. Rex Stoutin Nero Wolfeista vain n.puolet on ilmaantunut tilastoon. Muuten se on tosi hieno systeemi, kun osaa laittaa jopa sarjojen originaalin ilmestymisjärjestyksen luetteloon!

5Anneli
Editado: Dez 8, 2008, 2:10pm

Jos tekijäkentässä ei ole ketään tai jos eri ihmiset ovat tallentaneet eri tekijöitä kokoomateokselle, niin yhdistäminen vaatii omia niksejään. Kannattaa pyytää apua Combiners!-ryhmässä:
Combining/Separating (Please Fix This Book!) Request Thread #6

Sarjoista (oletan, että tarkoitat Yleisen tiedon = Common Knowledgen sarjoja): jos olet lisännyt sarjan suomenkielisellä puolella, sarja ei näy profiilin tilastoissa; siellä näkyvät vain englanninkielisellä puolella lisätyt sarjat. Olen siitä joskus narissut, mutta hyvää ratkaisua en ole saanut tietooni. Sinulla näyttää olevan suomenkielisinä suurin osa, mutta koska sarjan nimi on Nero Wolfe, niin en näe syytä, miksi et itse voisi lisätä sarjaan omia kirjojasi englanninkielisellä puolella (http://www.librarything.com). Sarjan osilla on järjestysnumerot, mutta en tiedä, minkä mukaan ne on numeroitu, koska sarjan kuvausta ei ole. Olisivatko kronologisessa järjestyksessä...

korjasin linkin