Homeenhaju kirjassa

DiscussãoFinnish Librarythingers

Aderi ao LibraryThing para poder publicar.

Homeenhaju kirjassa

Este tópico está presentemente marcado como "adormecido"—a última mensagem tem mais de 90 dias. Pode acordar o tópico publicando uma resposta.

1Memmuli
Jun 17, 2009, 4:17pm

Ostin kirjan, joka tuoksuu homeelle. Lienee siis säilytetty kosteassa. Yritin häivyttää hajua ripottelemalla ruokasoodaa sivujen väliin ja annoin vaikuttaa muutamia päiviä. Haju aavistyksen verran hälveni. Sitten tuuletin, ei vaikutusta. Tietäisikö joku jotain konstia kirjan saamiseksi salonkikelpoiseksi? Tunnen olevani kuin ilkeä äitipuoli, joka syrjii viatonta painotuotetta. Loitsimista en ole vielä yrittänyt Kätevän emännän tyyliin ;-)

2Anneli
Jun 18, 2009, 12:23am

LibraryThingissä on ryhmä Book Care and Repair ja siellä viestiketju Eliminating Ordor in Books. Siellä annetaan hajunpoistovinkkejä. Ruokasoodakin mainitaan. Ehkä kannattaisi kokeilla pitempää vaikutusaikaa.

Jos pidät santelipuun tuoksusta, niin santelipuuta sisältävän potpourripussin avulla voisi ehkä yrittää hajustaa kirjaa. Kirja ja potpourri samaan suljettuun astiaan joksikin aikaa.

Jos kirjassa on hometta, niin epäilen, saako hajuakaan pois.

3qu1d
Jul 8, 2009, 12:21pm

Etikka on yleensä hyvä apu homeen ja homeenhajun poistamisessa, mutta miten käsitellä kirja etikalla?

4Memmuli
Nov 1, 2009, 6:00am

Homeenhaju lähti kirjastani ruokasoodalla. Tein toisen soodakäsittelyn. Ripottelin jälleen soodaa sivujen väliin, laiton kirjan muovipussiin ja lisäsin vielä varmuuden vuoksi vähän lisää soodaa. Pussi oli pari kuukautta kaapissa odottelemassa. Ruokasoodan puhdistaminen pois kirjasta on sitten toinen operaatio, mutta ravistelemalla ja pölynimurilla sekin onnistui.