Problemer med å få treff i de norske kildene?

DiscussãoNorske bibliotekarer

Aderi ao LibraryThing para poder publicar.

Problemer med å få treff i de norske kildene?

Este tópico está presentemente marcado como "adormecido"—a última mensagem tem mais de 90 dias. Pode acordar o tópico publicando uma resposta.

1MagnusEnger Primeira Mensagem
Editado: Fev 28, 2007, 10:35am

"anima" opplever å få null treff i Norbok og/eller Sambok, selv om boka finnes der. Er det flere som har opplevd det samme?

Selv har jeg prøvd å legge til boka Fugler i Lofoten, og fått null treff når jeg søkte på hele tittelen. Når jeg derimot bare søkte etter "fugler lofoten" fikk jeg det treffet jeg skulle ha. Når jeg sjekker søkeskjemaet til Norbok står det ganske riktig at man skal utelate "hyppig forekommende ord som for eksempel i, å", og at man kan få null treff om man ikke utelater dem.

2Plinius
Fev 28, 2007, 1:39pm

Alt for å hjelpe brukeren framover!

3lrasten Primeira Mensagem
Mar 2, 2007, 5:29am

ISBN-søk får jeg ikke til å virke, noen ganger får jeg treff i Sambok på forfatterne, men da kun titler som ikke er på norsk. Akkurat i dag er det en teknisk feil på Norbok tror jeg.

Litt kjedelig å måtte legge inn 80% av titlene manuelt...

4MagnusEnger
Mar 2, 2007, 8:36am

Har du noen konkrete eksempler på bøker du ikke har funnet?

Jeg fikk forresten heller ikke treff da jeg søkte på ISBN-nummeret til fugleboka.

5lrasten
Mar 5, 2007, 5:21am

Tja, nesten en hvilken som helst av de norske bøkene som ligger i min katalog : )

6miromurr Primeira Mensagem
Mar 13, 2007, 9:57am

Jeg har kontaktet Tim om å få BIBSYS som kilde for søking. Regner med at BIBSYS vil fungere bedre enn Sambok og Norbok. De har iallefall sagt at de vil være åpne og tillate mest mulig gjenbruk av deres poster.

7lrasten
Mar 17, 2007, 6:05am

OK, har et eksempel eller to. Skulle legge inn Agatha Christies "Ti små negerunger" (ikke bra tittel, jeg vet!men det er nå engang den jeg har i bokhylla...). Den ligger i Sambok (ISBN 82-03-15913-3), men jeg får ikke treff på tittelen i LT.

Så prøver jeg å søke på Agatha Christie i Sambok via LT. Får 436 treff. Blar meg gjennom alle, og 98% er på engelsk, resten på andre språk. Ingen på norsk! Når jeg prøver via Norbok får jeg noen og tjue treff, alle på norsk. Litt få, vel? Søk på Malmö stadsbibliotek gir samme type treff som Sambok.

Jeg får ikke dette til å henge på greip. Kan noen andre se logikken?

8bokorm61 Primeira Mensagem
Mar 25, 2007, 1:16pm

Jeg er helt enig - det er vanskelig å få treff i de norske kildene. I tillegg har jeg annet problem, og det er at Sambok forsvinner for hver gang jeg har skiftet bilde, så jeg må søke det opp på nytt. Det var da ikke sånn tidligere?

9adlib
Abr 3, 2007, 9:49am

Gleder meg til du får et vettugt svar.

Bibsysrepresentanten som var på Digital og Sosial i desember skrøt av at man kunne søke i Bibsys gjennom LibraryThing, men han kunne ikke forklare meg hvordan...

10MagnusEnger
Abr 16, 2007, 6:15am

Jeg har ikke problemer med at Sambok (eller andre kilder) forsvinner. Uten at det blir mindre rart av den grunn...

Det hadde vært kjekt å kunne søke i BIBSYS fra LT, men jeg har ikke klart å finne en sånn mulighet!

Adira para publicar