Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Intrigernas hus

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (22)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
311613,534 (3)Nenhum(a)
Kriminalroman. I miljøet omkring Stockholms opera, bliver et gammelt mord brugt i en sag om pengeafpresning.
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sverige, Stockholm, 1969
Indeholder afsnittene "Quelques 'Plaisirs de Table' - Noget for finsmagere", " Hors d'oeuvres", " Oprisbøf", " Poivre vert", "Til evig søvn lukkes dine øjne snart", " Alt mer det mørkner", " Natten omgiver mig", " Min rædsel tager til", "Nu ved jeg første, hvor højt jeg elsker livet", " Forti, hvad du ved", " Det gælder mit liv", " I dræber ham med Eders tavshed", "Gåderne er tre, men en er døden", " Min hemmelighed er skjult hos mig", " Vi graver en grav så dyb til dig", " Du vandrer mod din død", "Cuisine Artistique", " Soufflé Sonja", " Le Champagne Nobis", " Petit rôtis Opris, 2 personnes".

Operaen i Stockholm er intrigernes hus. Direktøren Gerhard Ek er almægtig og ved det. En af sangerne er Love Bauman. En kostumetegnerske Kitty Lilja, en danserinde Anette Redin, en tjener Jan Anders Janson, en overtjener Sonja Montell, en operasanger Dag Arenander og en sød ung operasangerinde Camilla Martin er også involveret. Camilla er gift med chefen for drabskommissionen Christer Wijk.
Camilla Martin (kaldet Cam) havner i en hvepserede af intriger på Operaen. Under en middag bliver Love pludseligt meget voldsomt syg og det viser sig at nogen har hældt antabus i pulverform i sovsen til hans peberbøf (historien passer lige med at frysetørret grøn peber var blevet meget moderne). Det plejer ellers at være Gerhard Ek, der bestiller det, men lige denne dag har han egentlig bestilt søtunge til hele bordet. Love vil hellere have bøf og bestiller en Oprisbøf, men det fortryder han altså.
Camilla bliver ret forskrækket over episoden og tilkalder Christer, der ender med at konkludere at overtjeneren Sonja Montell havde nemmest ved at lave nummeret, men motivet er uklart og passede egentligt bedre med at det skulle være Gerhard Ek, det gik ud over. Christer dropper sagen, da det jo ikke gik alvorligt ud over nogen, men han får alligevel lavet en test af Sonjas tjenerjakke, der ganske rigtigt har spor af pulveret.
Episoden bliver dog aktuel igen, da Anette Redin i stedet for en hyrdetime på kostumeloftet med Jan Anders Janson bliver overfaldet af en person, der også ser ud til at have stukket Sonja ihjel med en kniv fra restauranten. Nu er det en sag for Christer og han starter egentlig med at undre sig over at Love har kunnet smage antabussen i sovsen, for antabus har ingen smag. Motivet er penge. Loves tante Margrethe døde for snart mange år siden, måske af hjertesvigt, men måske ikke. Hun havde en logerende, Sonja Montell, og Love havde en affære med Sonja, så for at sikre sig uforstyrret ro havde han givet tanten en ekstra nembutal. Men Sonja havde sat dosen meget højere op og desuden snuppet et stort kontantbeløb og så ellers forføjet sig til udlandet.
Love har været plaget af samvittighedsnag lige siden og da Sonja dukker op igen, beslutter han sig for at give hende en forskrækkelse ved at give sig selv en ufarlig forgiftning og kaste mistanke på hende. Det mislykkedes og de kom op at skændes og det endte med at han kom til at stikke hende med kniven.
Love vandrer i fængsel, og Anette Redin i og Jan Anders Janson danner par. I restauranten driller Christer Camilla så tilpas meget at hun smider et glas vin efter ham, men det bryder isen og de ender med at grine af det.

Udmærket krimi i et meget svensk operamiljø. Det er en helt tradionel krimi hvor der sker et mord og politikommisæren løser gåden ved helt normal politiefterforskning og ved at forhøre folk. ( )
  bnielsen | Jun 22, 2017 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Kriminalroman. I miljøet omkring Stockholms opera, bliver et gammelt mord brugt i en sag om pengeafpresning.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 158,966,154 livros! | Barra de topo: Sempre visível