Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

En skugga blott

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (4)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
433462,971 (3.35)Nenhum(a)
När Puck Bure kommer hem till Stockholm efter en utlandsresa hittar hon inte sin man Eje hemma i lägenheten, utan en vacker ung kvinna i badkaret, strypt och dränkt!Varför befann hon sig i makarna Bures hem? Och vem kan ha velat röja henne ur vägen. Den efterlämnade nyckelknippan på bordet är en ledtråd.Det visar sig att nycklarna går till Humanistiska Biblioteket, där den döda tillhört en krets ambitiösa akademiker som mellan bokhyllor och forskarbord förlorat sig i kärlek, avund och svart­sjuka.En av dem måste vara skyldig. [Elib]… (mais)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Mostrando 3 de 3
En trivsam deckare med mycket 50-talskänsla. Utspelar sig till stor del på Hum B - Humanistiska biblioteket i en byggnad vid Stureplan. Kärlekspar spelar en stor roll, som i många andra Maria Lang-deckare. ( )
  Henrik_Warne | Dec 13, 2020 |
Sverige, Stockholm, november 1952
Puck Bure er relativt nyligt blevet gift med Einar Bure. Hun har været i Ægypten i to måneder, men bliver mod forventning ikke modtaget af Einar i lufthavnen i Arlanda selv om hun havde skrevet at hun var på vej hjem efter at have plejet sin far, arkæologen Johannes M. Ekstedt, til han blev rask igen. Hun tager hjem til deres lejlighed, hvor der er tomt og mørkt, men der ligger til gengæld en anden kvindes tøj spredt over det hele og i badekarret ligger en død ung kvinde. Puck tilkalder sin bekendt, Christer Wijk, der er chef for drabskommissionen og hurtigt får tilkaldt nogle kriminalbetjente, Ellert og Nord, og resten af sine specialister. Kvinden viser sig at hedde Eva Clason og Einar Bure har lånt hende lejligheden, mens han selv er en uges tid i København til konference. Puck er et par gange stødt på Eva på biblioteket, Humanistisk Bibliotek, i daglig tale Hum. B, der ligger ved Stureplan. Her er den charmerende Jan Hede, den nybagte docent Karl-Gustaf Segerberg, evighedsstudenten Ingmar Granstedt og evighedsstudinen Lillemor Olin, der også er en intrigant gås. Eva deler normalt logi med veninden, den jurastuderende Kersti Ryd, men der er ombygning. Einar er ikke til at lokalisere i København, så er han overhovedet taget afsted?
I Hum. B. færdes også Staffan Arnold og Pelle Bremmer, der begge har en disputats om Stagnelius på bedding. Og en meget rig kvindelig studerende, Görel Fahlgren, der har studeret i Paris og går i designertøj.
Christer bliver lukket ind af Puck og når at spørge om en hel del inden det går op for selskabet at han er leder af efterforskningen. Pelle dukker op og er ude af sig selv over at hans papirer er væk. Hvis de ikke kommer igen, kan han ikke 'sømme' disputatsen i denne uge og så kan han ikke komme først med afhandlingen om Stagnelius. Eva havde lovet at læse korrektur, men hvis nu hele afhandlingen er væk? Eller rettere det er 'bare' kildehenvisninger, noteapparat osv. Christer kan fortælle at afhandlingen ikke er fundet i Bures lejlighed, men benytter også anledningen til at tage en uformel samtale med de involverede en ad gangen. Der er otte og en af dem må være morderen.
Pelle Bremmer, Ingmar Granstedt, Lillemor Olin, Staffan Arnold, Jan Hede, Kersti Ryd, Görel Fahlgren og Karl-Gustaf Segerberg.
Pelle fortæller om afhandlingen og om et ledigt job til den, der først bliver disputeret. Ingmar fortæller om at han så en gå ind til Eva, men vil ikke ud med hvem det er, for han er ikke sikker. Olin har haft øjnene med sig, men ikke set noget afgørende. Staffan og Jan heller ikke og Jan tror ikke på jalousi eller kærlighedssorger som motiv. Afhøringerne giver ikke noget gennembrud, så over de næste uger er det almindelig efterforskning, der stykker et billede sammen af at Eva har brugt mange penge (måske 30000 svenske kroner på et halvt års tid) på en forlovet, som de ikke rigtigt kan identificere. Den 13. december kommer det til en konfrontation, hvor Ingmar Granstedt bliver såret dødeligt af morderen, men med en døende mands sidste ord formår han at fortælle hvad han ved. Det er imidlertid et falsk spor, men nu er Christer tæt på morderen og Jan Hede bliver afsløret som gerningsmand til begge mord. Jan tilstår og motivet var at slippe for Evas lidt omklamrende måde at være kæreste med ham på. Hun havde lånt ham en hel del penge og de havde hjulpet ham til at dække en gæld som hans far havde efterladt sig ved sin død.
Dagen efter holder Pelle disputats, men han har dummet sig lidt undervejs, så han søger til udlandet (sammen med Görel) i stedet for at gå efter den lokale stilling (som Staffan så sikkert kan få). Görel har mange penge, så han behøver strengt taget slet ikke arbejde.

Stagnelius = Erik Johan Stagnelius (13 oktober 1793 - 3 april 1823). På svensk er det Kersti Rydh og Lillemor Ohlin og Karl-Gustaf bliver til Kåge (dvs K G).

Ok kriminalhistorie, men det væsentligste er sådan set den meget detaljerede miljøbeskrivelse af en flok humanister, der er i sidste del af deres studie og hvor fremtidig karrieremulighed fylder meget. ( )
  bnielsen | Feb 7, 2017 |
Intressant för miljön, men inte en av hennes bästa. ( )
  iander | Feb 24, 2016 |
Mostrando 3 de 3
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

När Puck Bure kommer hem till Stockholm efter en utlandsresa hittar hon inte sin man Eje hemma i lägenheten, utan en vacker ung kvinna i badkaret, strypt och dränkt!Varför befann hon sig i makarna Bures hem? Och vem kan ha velat röja henne ur vägen. Den efterlämnade nyckelknippan på bordet är en ledtråd.Det visar sig att nycklarna går till Humanistiska Biblioteket, där den döda tillhört en krets ambitiösa akademiker som mellan bokhyllor och forskarbord förlorat sig i kärlek, avund och svart­sjuka.En av dem måste vara skyldig. [Elib]

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.35)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 4
3.5 1
4 4
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 159,091,717 livros! | Barra de topo: Sempre visível