Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Inga pengar till Vendela

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (33)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
171992,040 (3)Nenhum(a)
Kriminalroman, hvor handlingen i en anonymt udgivet roman sætter detektiven Christer Wijk på sporet af en forbrydelse.
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sverige, Februar 1980
Indeholder "Første pris for det bedste mord", " 1. Damen i hvidt", " 2. Tusindfryd", " 3. Morderen fra mørket", "Ingen penge til vinderen", " 4. Den usynlige mand", " 5. Champagne til én", " 6. Det tomme hus", "Mysteriet Vendela Vest", " 7. 5,30 fra Stockholm Central", " 8. Violer min elskede", " 9. Vindeltrappen", "Mord er ingen ny opfindelse", " 10. Den gule taxi", " 11. Hvem græder over Vendela?", " 12. Den kolde hånd", "En sky af vidner", " 13. En mand med mange talenter", " 14. De niogtredive trin", " 15. 32 om kærlighed", "Fakta i Vendela-sagen", " 16. Liget i biblioteket", " 17. Hvem så hende dø?", " 18. Mordets enkle kunst".

I Lake Placid er der vinter-OL, hvor Ingemar Stenmark kæmper om medaljer og vinder to af guld. I Skoga sidder Almi Graan sammen med Ribold Nielsen, Solveig Stange og Martin H. Kai-Johanson i en dommerkomite og skal finde et krimi-manuskript, som er godt nok til at blive til en tv-serie. Med lidt hiv og sving får det bedste norske bidrag en tredjepræmie selv om det egentlig var udenfor top-tre. Det bedste danske er Tusindfryd, som det viser sig at Orla Johansen var mester for og vinderen er "Morderen fra Mørket" som viser sig at være skrevet af "Vendela", men ingen kender efternavn eller adresse.
Almi Graan er flyttet og har gymnasieeleven Jan Torén til at hjælpe sig med at rydde op i bunker og navnlig smide en masse ud. Overfor Almi bor en Donald Digby, der er søn efter den nyligt afdøde Irving Digby. Donald er medicinstuderende og playboy. I nærheden er også en Vendela Vest gift med Ferdinand Vest, som er læge og rådgiver. Vendela Vest er arving til Irving. Örjan Törnell er livvagt og sekretær og betroet altmuligmand, Hanneli Haraldson er hushjælp og sygehjælper-praktikant. Senere bliver politiassistent Erk Berggren, Christer Wijk og hans mor enkefru Helena Wijk også indblandet.
Almi deler på et tidspunkt togkupe med Ferdinand Vest og det går op for hende efterfølgende at hans kone hedder Vendela og formentlig er identisk med den vindende forfatter. Hun opdager også at hendes anmelderkopi af Vendelas manuskript faktisk er originalen og at der var et billede af Vendela med. Sjovt nok kender både Helena Wijk og Jan Torén Hanneli Haraldson, så selv om Vests hus Brudgumgården ligger lidt øde og er beskyttet af hegn, tyverialarmer og en livvagt, kommer de alligevel i kontakt. Jan kommer endda ind i huset og snakker med Vendela, som betror ham en lille guldnøgle uden at sige andet end at han skal passe på den. Da Jan nogle uger senere ringer og snakker med Hanneli går det op for ham at Vendela har været forsvundet i nogle dage og at ingen har tilkaldt politiet i den anledning. Han melder videre til Erk Berggren, der kender Örjan Törnell fra tidligere. En eftersøgning bliver sat i værk og et par kilometer fra indgangsporten til Brudgumgården inde i skoven finder man Vendela død. Obduktionen viser at hun har taget sovemedicin og er frosset ihjel. Christer Wijk forhører de forskellige og har straks mistanke til Örjan Törnell, fordi denne fortæller at han har set en kvinde køre væk i en gul taxi og den er der ikke andre, der har set.
Det er den gamle historie om en gammel mand med en meget yngre kone, som han forsømmer til fordel for sine egne forretninger. Vendelas far overraskede Örjan og Vendela sammen og under det efterfølgende skænderi døde han af hjertestop. Vendela fik et chok og besvimede. Da hun vågnede havde hun selektivt hukommelsestab, men huskede nok til at undgå Örjan i de næste måneder. Til sidst frygtede han så meget for hvad hun ville beskylde ham for, hvis hun fik hukommelsen helt tilbage, så han bedøvede hende og hushjælpen med sovemedicin i hostesaften og bar hende ud i skoven, hvor hun døde.
Christer får Örjan til at tilstå og også til at opgive at begå selvmord. Hanneli og Donald bliver kærester.

Ganske spændende og hurtigt læst krimi, der er veloversat og kvik i replikken.

Bogen er konstrueret stramt med 18 kapitler, som tre og tre har en overoverskrift, og hver for sig har overskrifter, som er titler på andre krimier. ( )
  bnielsen | Jan 1, 2018 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Kriminalroman, hvor handlingen i en anonymt udgivet roman sætter detektiven Christer Wijk på sporet af en forbrydelse.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3
3.5 2
4
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 157,800,956 livros! | Barra de topo: Sempre visível