Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Mörkögda augustinatt

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (8)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
451444,580 (3.36)Nenhum(a)
Puck Bure har ft̄t ln̄e tantes hytte i Roslagen, men oppholdet blir ikke som planlagt. Tante Ottie har advart Puck mot naboene, og da hun mt̜er dem forstr̄ hun hvorfor. Den styrtrike Adl̈e Renman regjerer hensynsls̜t over familien og raseriet ulmer. Men fr̜st under krepselaget forstr̄ Puck at en morder skjuler seg i de vakre omgivelsene. Maria Lang var Sveriges fr̜ste krimdronning. N ̄blir bk̜ene hennes TV-serie.… (mais)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sverige, august 1956
Ægteparret Einar og Puck Bure får et tilbud om at låne et stort hus af "tante Ottie", mens hun er i Spanien. Huset ligger i Rånsta, som er ude på landet, men alligevel til at nå fra Stockholm eller Uppsala. De to har lige fået barn, kaldet Puslingen og har en ung pige på 17 år, Margareta Frank - kaldet Meta - til at hjælpe til. Einar bliver i Stockholm for at skrive afhandling, men Meta og Puck tager afsted.
De bliver inviteret til krebsegilde hos den rige 67-årige enke Adèle Renman, hvis yngste datter Vivi Ann Renman også er der. Adéle har også inviteret Jerk Lassas, sin lillesøster Hedvig Gunnarsson, sin bror Alarik Gunnarsson på 59 og hans kone Gärda (som tidligere var gift med en bror til Jerk). Adéle er enke efter Carl Pontus Renman, som var skibsredder.
En tandlæge Torvald Björne og en landbrugsmedhjælper Osborne er også med til krebsegildet. Og Einar Bure kommer med bussen, så der er basis for gode drikkeviser og en kraftig rus.
Aftenen før har nogen forsøgt at skræmme Meta og Puck ved at buldre på verandadøren og en roelampe med udseende som et dødningehoved har også været i spil, så Puck er lidt forsigtig til mode. Osborne har samlet sig en stak krebsehaler og der kommer bud på den, så han ender med at få en mindre formue af Vivi Ann: 100 kr og hele budrunden virker som en tavs udfordring af Adèle og ikke særlig godartet. Senere på aftenen bliver Alarik meget fuld, måske fordi han aldrig bider en snaps over. Vivi Ann bliver forskrækket, men resten hjælper ham på benene efter at han har brækket sig godt og grundigt. Adèle ter sig noget underligt bagefter og vil slås med Osborne. Selskabet synes det er pinligt og trækker sig tilbage.
I løbet af natten og formiddagen får Adèle det meget dårligt og Hedvig ringer til Puck og Einar, der kommer og hjælper, men Adèle dør inden en læge når frem.
Til at begynde med mistænker man en portion svampe for at være skyld i forgiftning, men hvorfor er der så ikke nogen af de andre, der er blevet syge? Puck tilkalder Christer Wijk, der er gudfar til Puslingen og desuden kriminalkommisær og chef for drabskommisionen. Han kan godt lide kriminalgåder og selv om der ikke bevisligt foreligger mord, vil han gerne undersøge sagen nærmere.
Under gulvet i et faldefærdigt badehus finder de liget af Tante Ottie og så kan Christer jo med god samvittighed tilkalde kavalleriet i form af retslæge Ahlgren og nogle kriminalbetjente. Obduktion af Adèle viser en blanding af morkelgift (hellasyre) og fluesvampegift, hvilket er yderst suspekt, for det er sensommer nu og morkler er en forårssvamp, så giftmordet må have været forberedt længe.
Tante Ottie er blevet dræbt med en stærk nikotinopløsning og derefter sænket i søen med et strygejern til at tynge ned. En sagfører dukker op og fortæller at Adèle havde tænkt sig at lave sit testamente om, så familien ville få så lidt som muligt. Meta husker nogle detaljer fra krebsegildet og til tak er hun ved at blive druknet midt ude på søen. Hun bliver dog rettet og Christer kan afsløre Vivi Anns forlovede Torvald Björne som morderen. Han tilstår og når så at drikke noget nikotin fra en lille flaske, han har på sig, så han undslipper jordisk retfærdighed, men dødskampen er ikke rar at se på.

Efter at der er ryddet op, forlover Hedvig og Jerk sig. Vivi Ann og Hedvig forvalter arven, så Alarik og Gärda kan blive på deres gård i stedet for at blive kvalt i afdrag til Adèle. Osborne beslutter sig for at blive politibetjent lige som Christer. Einar og Puck tager tilbage til byen og lever videre i fryd og gammen.

At det er Puck, der overværer første dødsfald og opdager det andet lig og at hun overhører en samtale uden at kunne genkende stemmerne helt og at morderen begår selvmord? Nå, ja, det er jo en Maria Lang roman. Men en god stemning af svensk idyl ved en stor sø med myg og svømning og drinks og cigaretter. ( )
  bnielsen | Jan 20, 2018 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Puck Bure har ft̄t ln̄e tantes hytte i Roslagen, men oppholdet blir ikke som planlagt. Tante Ottie har advart Puck mot naboene, og da hun mt̜er dem forstr̄ hun hvorfor. Den styrtrike Adl̈e Renman regjerer hensynsls̜t over familien og raseriet ulmer. Men fr̜st under krepselaget forstr̄ Puck at en morder skjuler seg i de vakre omgivelsene. Maria Lang var Sveriges fr̜ste krimdronning. N ̄blir bk̜ene hennes TV-serie.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.36)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 6
3.5 2
4 3
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 159,030,256 livros! | Barra de topo: Sempre visível