Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Farligt att förtära

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (2)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
471427,499 (3.64)Nenhum(a)
Det är examenstider på Stockholms Stadsläroverk och förberedelserna pågår för fullt inför den stora vårfesten med middag, dans och så kvällens clou: den traditionsenliga teaterföreställningen.I slutscenen faller hjältinnan ned på scengolvet till rungande applåder men det hör inte till pjäsen, hon har blivit förgiftad med cyankalium.Puck och Einar undervisar båda på läroverket och kommissarie Christer Wijk är snart på plats. Men knappt har han hunnit dit förrän han gör en hemsk upptäckt, under scenen ligger ännu en död elev!Vem är det egentligen som velat röja de kvinnliga eleverna ur vägen och stulit kemikalier ur skolans giftskåp? [Elib]… (mais)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sverige, 1950
Puck Ekstedt på 25 får et vikarjob på et gymnasium seks uger inden studentereksamen. Einar Bure arbejder der allerede og de to er forlovede. Der er en kemilærer, Torkel Alm, en biologilærer Sören Hansson, en sproglærerinden Katrin Jeppson, en gymnastiklærer, Bo Törnfelt, en ugebladsjournalist Lena Skager, En iscenesætter Marja Kroog, en 'kunstner' Clas-Åke Leonard, to dimittender Pierre Duval og Gunnel Rosengren, pedellen Karlsson og snart kommer også kriminalkommisær Christer Wijk i arbejde. Einar, kaldet Eje, har skrevet et lille stykke til opsætning på skolescenen. Gunnel, kaldet Gun, spiller en syg pige og Pierre hendes lidt for fantasirige og lidt for lidt jordbundne mand. Desværre ender stykket med at Gun drikker et glas vand med cyankalium i og hun dør på scenen. Publikum klapper, fordi de tror det er med i stykket og opdager ikke at der er noget galt. Publikum går videre til studenterfest i et andet lokale og de medvirkende i stykket bliver til politiet ankommer i skikkelse af Christer og hans håndgangne mænd.
Det bliver sent inden folk bliver sendt hjem og Christer slutter af med at sondere gerningsstedet. Da nogle kraftigt duftende blomsterplanter bliver flyttet, er det tydeligt at der gemmer sig et lig mere og under scenen finder man liget af Lena Skager. Lena er blevet forgiftet med arsenik og det viser sig at både cyankalium og arsenik stammer fra kemilæreren, Torkel Alms giftskab. Ca de samme personer, som var i nærheden af scenen, har også haft mulighed for at stjæle gift og der mangler meget.
Ved en sammenkomst nogle dage senere sker der igen et mord eller måske et uheld, for Clas-Åke dør i alt fald fordi han drikker et glas med en tynd ginsjus tilsat cyankalium. Glasset var godt nok Katrins, men var det tiltænkt hende?
Christer forhører folk og begynder at danne sig et billede. Torkel Alm bliver anholdt, men det er mest, fordi Christer er bange for at morderen er ude efter ham. Da Torkel bliver løsladt, bliver han faktisk samme dag skudt og dræbt, fordi han begiver sig hen på skolen, selv om han havde lovet Christer at holde sig væk.
Mordersken viser sig at være Marja Krog, der har nogle til sindssyge grænsende mærkelige ideer om andre mennesker. Hun havde både Lena og Guns fortrolighed og slog dem ihjel, fordi de havde kærlighedssorger over deres affærer med Torkel. Marja opfatter det ikke som mord, for hun "hjalp dem jo bare med deres problemer". Clas-Åkes død var et uheld, for hun havde egentlig tænkt sig selv at tage glasset og så "opdage" at det lugtede af bitre mandler for derved at kaste mistanke på Torkel. I stedet var det Torkel, der gættede at Marja var morder og forsøgte at tvinge hende til at tilstå, men han blev i stedet dræbt af hende med sin egen revolver.
En af grundene til Marjas psykiske problemer var en hård opvækst, en ukendt far og en mor, der begik selvmord efter en afbrudt affære med Torkel. Måske var Torkel også far til Marja, men det er der ingen, der ved.
Katrin og Sören ender måske med at danne par og Christer overvejer om det nu også er så vidunderligt at være evig ungkarl.

Maria Langs anden krimi og ganske god selvom tiden er en anden. Folk ryger over det hele og hele tiden. Man bruger fastnettelefoner og telefonbokse. Og kønsroller er ret stereotype, selv om de tydeligt er under opbrud. ( )
  bnielsen | May 27, 2017 |
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Det är examenstider på Stockholms Stadsläroverk och förberedelserna pågår för fullt inför den stora vårfesten med middag, dans och så kvällens clou: den traditionsenliga teaterföreställningen.I slutscenen faller hjältinnan ned på scengolvet till rungande applåder men det hör inte till pjäsen, hon har blivit förgiftad med cyankalium.Puck och Einar undervisar båda på läroverket och kommissarie Christer Wijk är snart på plats. Men knappt har han hunnit dit förrän han gör en hemsk upptäckt, under scenen ligger ännu en död elev!Vem är det egentligen som velat röja de kvinnliga eleverna ur vägen och stulit kemikalier ur skolans giftskåp? [Elib]

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.64)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 5
3.5 2
4 2
4.5
5 2

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 158,939,869 livros! | Barra de topo: Sempre visível