Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Ånglok 16 på fel spår

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (40)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
711,912,710 (4)Nenhum(a)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sverige, Skoga, 1987
Indeholder kapitlerne "Forord", "I.", " 1. Förstlingen var den første, sagde Daniela", " 2. Pionererne, sagde Almi Graan, tog alle former for risici", " 3. Jernets jernbane, sagde Irmeli, har præget mit liv", "II.", " 4. Februarfredag i yndlingsrestauranten", " 5. Sælsomt syn i Bergslagsskoven", "III.", " 6. Det var et underligt tog, sagde Jan. Et sort tog, der kørte med rasende fart", " 7. Jeg nægter, sagde Christer Wijk, at tro på gengangere eller på hele damplokomotivtog, som går igen", "IV.", " 8. Den dag, jeg blev født, sagde Turid, sluttede krigen", " 9. Jeg så ham for lidt siden, sagde Hjalle. Han er her igen!", " 10. Jeg, sagde overbetjent Leo Berggren, aner, hvem manden var", "V.", " 11. Fundet i Losmosen", " 12. Politichefens drivhus", " 13. Den sorte vogns hemmelighed", "VI.", " 14. Åh nej! sagde Björn Lundevall. Hun narrede os".

Jan Hoffner på 22 år er i tog på vej fra Västerås, hvor han har fejret søsteren Anneli Hoffners fødselsdag. Han har billet til Örebro, men i toget møder en gymnasiepige på 18, Daniela Ceder, der spiller violin og ved en masse om tog. Jan bliver bidt af de gamle damptog og veteranjernbaner og er heller ikke uinteresseret i Daniela. Det første tog på banen hed Förstlingen og er desværre forlængst skrottet. Nu drives banen af en flok frivillige under paraply af Stiftelsen Skoga Järnvägsmuseun och Veteranjärnväg. Daniela er på vej til restauranten "De tre koner", der drives af hendes mor Turid Ceder og mormor Irmeli Oscarsson. Danielas far Sylve Ceder var 25 år ældre end Turid og døde af at køre ind i en flok elge. Hendes mormor er også enke efter en lokofører, Odd Oscarsson. Danielas farfar hedder Hjalmar Ceder, kaldet Hjalle, og har aldrig haft arbejde i længere tid. Han er gammel og drikker for meget og driller Turid og Irmeli med et eller andet der er sket den 15. februar for lang tid siden.
Den 15. februar kører Christer Wijk og Jan Hoffner op til Per Kå Oscarsson, der har repareret Helena Wijks sybord for hende. På tilbagevejen ser de begge et spøgelsestog, der kører et sted hvor skinnerne har været pillet op i årevis. Christer skal lige fordøje oplevelsen, så han venter til sommerferien med at bore dybere i sagen, men i mellemtiden sætter han Jan og Almi til at grave i fortiden. Det afslører et gammelt lig, der har ligget i mosen siden krigens tid. Sporene peger på Irmeli, der gladeligt fortæller om en Kettil Karlsson Klaus, som hun havde en affære med under krigen. Godt nok var hun kærester med Odd Oscarsson, men de to spillede Kettil et puds og narrede et helt godstog væk fra tyskernes kløer. Irmeli skød og dræbte Kettil og et par tasker med guld blev gemt til det hele var forældet og pengene kunne bruges til at købe "De tre koner" for. Hjalmar kendte også sandheden og afpressede de to i det stille, men til sidst blev han lidt for utilregnelig og åbenmundet, så Irmeli ryddede ham af vejen med en flaske malurtbrændevin med hjemmelavet pigæbleessens i. Det blev også hendes sidste gerning, for kort efter tilståelsen døde hun af dårligt hjerte.

Ganske underholdende krimi, hvor den gamle kone slår den gamle mand ihjel uden at nogen bliver stillet for en jordisk dommer af den grund. ( )
  bnielsen | Jan 16, 2018 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 157,661,863 livros! | Barra de topo: Sempre visível