Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Viatges d'Alí Bei

por Domènec Badia i Leblich

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
1011,481,180 (3)Nenhum(a)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Domènec Badia va néixer a Barcelona l'any 1767, era fill il·legítim i natural del secretari del governador. Visqué a diferents zones d'Espanya i arreu d'Europa i mai no va dir que era català. En tot cas era un home il·lustrat, cultivat en moltes àrees de les ciències, sabia moltes llengües i era un afrancesat convençut, inclús utilitza la llengua amb molts termes girs i mots francesos( la color, ....) Oferí el seus serveis a Josep Bonaparte i aquest li finança en gran part el seu viatge.
En l'obra ens explica en forma de diari o dietari els seus viatges a principis del segle XIX a través d'Àfrica i el pròxim Orient, transformat en un príncep musulmà portant el nom d'AlÍ Bey.
El viatge comença l'any 1803 embarcant-se a Tarifa cap a Tànger, ens explica i descriu la seva estada al Marroc. D'allí passa cap a Trípoli (Líbia), continua cap Alexandria (Egipte), aturant-se abans a l'illa de Xipre. El seu itinerari per Egipte el porta a conèixer el recorregut del Nil, buscant l'Atlàntida. Surt de Suez per embarcar-se travessant el Mar Roig,cap a l'Aràbia amb la intenció d'arribar a la Meca i cumplir amb el deure principal de tot bon creient musulmà. A continuació va a Medina, torna a Suez i d'allà va cap al Caire altre cop. La següent destinació és Jerusalem, visitant diferents ciutats de Palestina, propera parada Damasc (Líbia). D'allí en surt cap a Homs, Antioquia i Alep (Síria). La darrera etapa és viatjar a Turquia, destinació Constantinoble. Fins aquí la narració és en primera persona però en el darrer capítol a manera de conclusió trobem un narrador que ens dóna com a data el 7 de desembre de 1807 i ens explica com sortint del barri de Pera Alí Bey surt cap a Bucarest (Rumania). Al final del trajecte travessa el Danubi que és el post més avançat dels turcs. En arribar a Bucarest el reben amb tots els honors i afegeix de les nacions civilitzades.
Es un llibre feixuc i que costa de llegir, sentia curiositat pel persontge però no ens descobreix la seva intimitat en cap moment si ve descriu amb tot detall els paisatges per on passa, les observacions geològiques, astronòmiques i climatològiques. Presenta les ètnies que va trobant i algunes cerimònies que se celebren durant els anys que dura el trajecte. És un personatge molt cultivat i sent curiositat per tot el que veu, enyora la civilització europea i jutja la vida que porten els pobles per on passa tatxant-los de endarrarits i poc civilitzats. ( )
  Nuriagarciaturu | May 28, 2020 |
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 157,860,578 livros! | Barra de topo: Sempre visível