Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

Den hemmelighedsfulde Ø og Det sorte…
A carregar...

Den hemmelighedsfulde Ø og Det sorte Indien, vol II (edição 1913)

por Jules Verne (Autor)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
117,726,494 (4)Nenhum(a)
Membro:bnielsen
Título:Den hemmelighedsfulde Ø og Det sorte Indien, vol II
Autores:Jules Verne (Autor)
Informação:Kunstforlaget Danmark, Kbh. 1913, Tekstbill. og 2 Tvl.
Coleções:A sua biblioteca
Avaliação:****
Etiquetas:Fiction, Kunstforlaget Jules Verne

Informação Sobre a Obra

Den hemmelighedsfulde Ø og Det sorte Indien, vol II por Jules Verne

Adicionado recentemente porbnielsen
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Indeholder "29. Det mystiske Telegram - Paa Vej til Folden - Redningen - Vidunderhulen - Ham?", "30. Fyrst Dakkars Historie - Hadet til Arvefjenden - Et Liv under Havets Overflade", "31. Kaptajns Nemos Afsked - Hans sidste Vilje - Den fyrstelige Gave - Paa Havets Bund", "32. Tilbage - Vulkanen vækker Bekymringer - Et nyt Besøg i Krypten", "33. Hvad Cyrus Smith havde set - Kaptajn Nemos Spaadom - Elementernes Kamp - Ødelæggelsen", "34. Foran Døden - 'Duncan'! - Hjemme - I Lincoln-Kolonien".

Seks personer er strandet på en vulkanø, hvor en eller anden ser ud til holde hånden under dem. Vi efterlod dem i slutningen af kapitel 28, hvor nogle pirater blev uskadeliggjort på mystisk vis. Ligene havde alle en lille rød prik et sted, men ellers så ligene helt uskadte ud.
De seks bruger de næste uger og måneder på at gennemsøge øen minutiøst, men de finder aldrig deres velgører. Til gengæld er der tegn på at vulkanen på øen stadig er aktiv og den rumler af og til. De vender tilbage til klippehulen i slutningen af marts og snart lukker vinteren sig om dem. Deres båd Bonadventure er ødelagt af piraterne og de begynder at bygge en ny, mens de håber at Lord Glenarvan måske vil dukke op og lede efter Ayrton og måske leder videre, når Ayrton ikke er at finde på Tabor. I september begynder vulkanen at røre alvorligt på sig og de må erkende at et udbrud nok snart kommer.
Nogle dage senere kontakter deres velgører dem via deres telegraf og de bliver ledt til en underjordisk grotte. Her finder de den eftersøgte ubåd Nautilus og dens kaptajn Nemo. Han har høj feber og er døende. De takker ham for hans velgerninger mod dem og har intet at udsætte på hans tidligere gerninger. Han er født i Indien som søn af en fyrste og med navnet Fyrst Dakkar. Efter at have set hvad englænderne har gjort mod Indien, har hans hele liv været viet til kamp mod dette kræmmerfolk. Men englænderne knuste oprøret og prinsen flygtede op i bjergene. Han solgte sine ejendomme og samlede nogle venner og byggede Nautilus og sammen bekæmpede de englænderne fra havets skjul. Men vennerne døde en efter en og nu er fyrsten alene og også ved at dø. Han får Smith til at love at begrave ham til søs i Nautilus. Men han fortæller også Smith med en døende mands sidste ord at øens hele eksistens er truet af vulkanen. En tynd væg skiller magmaen fra havvandet.
Fyrst Dakkar / Kaptajn Nemo dør og de sænker ham og Nautilus i havet. En lille kiste med kostbarheder er Dakkars sidste gave til dem. Ikke at de har tid at nyde dem, for mens vulkanen rumler i baggrunden, sætter de alt ind på at bygge et nyt skib.
Det ender med at øen eksploderer under fødderne på dem, inden de har sat dæk og master på skibet, så de redder sig i stedet op på en stump klippe, der endnu er over havets overflade. Herfra bliver de efter fem dage uventet reddet af skibet "Duncan", der er under ledelse af Robert Grant. Kaptajn Grants søn, der er sendt ud for at redde Ayrton tilbage. På Tabor havde de fundet en seddel med nøjagtige anvisninger på hvor Lincoln's ø skulle være og at den var opholdssted for Ayrton og fem amerikanske kolonister. Sedlen er selvfølgelig skrevet med Kaptajn Nemos håndskrift.
De seks og hunden Top (men ikke orangutangen Jup, der gik til under eksplosionen) foruden den kostbare kiste kommer med tilbage til Amerika, hvor de køber et stykke land i staten Jowa (nutidig stavemåde Iowa).

Utrolig røverhistorie. Her er næsten en kliche for hver side. Ingeniøren, der næsten har asfalteret øen med motorveje få måneder efter at have lidt skibbrud. Den højteknologiske superskurk, der uden skrupler skyder skibe i sænk, men sørger for medicin til den lille syge dreng. En mand efterladt på en øde ø som straf. En vild abe, der bliver tam på fem minutter og kan gøre rent og vaske op. Og så videre og så videre.

Men fortalt i rask tempo, så plottet ikke når at falde sammen, før man er videre. Stærkt underholdende og godt fundet på.

Det sorte Indien
Skotland, ca 1860 - 1870
Indeholder "1. To indbyrdes modsigende Breve", "2. Undervejs", "3. De forenede Kongerigers Jordbund", "4. Dochart Gruben", "5. Familien Ford", "6. Syner?", "7. En ubehagelig Overraskelse", "8. En Dynamit-Eksplosion", "9. Det Indre af Gruben", "10. Ny Aberfoyle", "11. Ildheksene", "12. En brav Kammerat", "13. Kulbyen", "14. Hvad Afgrunden gemte", "15. Nell", "16. Paa den rullende Stige", "17. En Solopgang", "18. En Udflugt paa Søerne", "19. Truselsbrevet", "20. Silfax", "21. Nells Bryllup", "22. Legenden om den gamle Silfax".

Mineingeniøren James R. Starr på 55 år får et brev fra Simon Ford, som han kender fra sin egen tid som teknisk direktør ved Aberfoyle kulminerne. Starr har et godt ry for sit arbejde i "Det sorte Indien" som englænderne kalder deres udstrakte kuldistrikter. For 10 år siden lukkede Aberfoyle minen fordi alt kullet var hentet op. Starr tænker at Simon måske har noget nyt om den lukkede mine, men lidt senere får han et nyt brev om at der ikke er nogen grund til at komme. Det ser mindre troværdigt ud end det første, så han tager afsted og mødes på stationen af Simons søn, Harry Ford på 25 år.

??? ( )
  bnielsen | Dec 5, 2017 |
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,394,637 livros! | Barra de topo: Sempre visível