Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Het Beste Boek 38: Spaanse romance / De kapitein / Jody en het hertejong / Een winter vol gevaren

por Readers Digest

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
117,720,157 (5)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

SPAANSE ROMANCE: Friedrich Wallisch

"IK, DE KONINGIN, zweer bij de geheiligde kleuren van Spanje. . ." - met deze woorden begint de kleine lijdensweg van een vrouw die meent dat zij, enkel en alleen door vrouw te zijn, de geschiedenis kan dwingen. Edoch, zij is geen Jeanne d'Arc en nog minder een godin. Zij is inderdaad alleen maar een vrouw - weliswaar een schone - die later haar woorden ten diepste betreurt, en aan haar eed ten slachtoffer dreigt te vallen. Maar gelukkig is daar de jonge dweper, graaf Gonzalo von Naumburg-Zeitz, die zijn koningin zo zeer is toegedaan. . . Spaanse Romance is een kostelijke, speelse fantasie rondom de figuren van koning Carlos III van Spanje en zijn gemalin, Maria Amalia. En zo al het verhaal niet geheel authentiek is, de achtergrond waartegen het zich afspeelt is dat wel degelijk: de onverbiddelijke, onneembare Rots van Gibraltar, eeuwig twistpunt tussen Spanje en Engeland en eeuwige doorn in het vlees van het Spaanse Rijk.

DE KAPITEIN: Jan de Hartog

Het vooruitzicht, "Schipper naast God" op een zeesleepboot te worden, lokte Martinus Harinxma bepaald niet aan, te meer daar hij voor zichzelf de overtuiging had dat hij de verantwoording niet aankon. De Isabel Kwel was het vlaggeschip van "Hollands Glorie", de grootste sleepboot ter wereld, die in de Tweede Wereldoorlog als reddingsvaartuig in de konvooien naar Moermansk werd ingezet. Voorwaar geen geringe opgave voor een kapitein en zeker niet met een rebellerende bemanning en een liaison-officier die tijdens elke aanval in paniek raakt . . . Maar Harinxma was een geboren zeeman, die dank zij bekwaamheid, bluf en een beetje geluk de bemanning voor zich wist te winnen. Dat nam echter niet weg dat hij in de Poolzee, te midden van loerende duikboten en gierende bommen-werpers, te worstelen kreeg met hun uitzinnige angst. En de zware crisis in zijn eigen gevoels-leven, mede veroorzaakt door een beeldschone vrouw, had een funeste invloed op zijn beslissingen, met alle gevaren van dien . . . Een aangrijpend, menselijk drama dat zich afspeelt tegen een achtergrond van oorlog op zee, adembenemend van begin tot eind.

JODY EN HET HERTEJONG: Marjorie Kinnan Rawlings

IN HET door beren en panters bewoonde, onherbergzame oerwoud van Florida, leefde samen met zijn strenge, maar lieve moeder en zijn zachtaardige en zorgzame vader in de jaren zeventig van de vorige eeuw een jongetje van twaalf jaar. Jody Baxter was zijn naam en hij, enig kind, was als het land dat hij bewoonde, eenzaam, tot hij in een verweesd hertekalfje het vurig verbeide vriendje vond, waarvan hij zo lang al had gedroomd. Jody had reeds ervaren dat het leven, zelfs voor zijn meest beminden, hard en meedogenloos kan zijn, maar eerst het verlies van zijn zo geliefde hertje zou hem leren, de volwassenheid volledig te aanvaarden. Marjorie Kinnan Rawlings' reeds klassiek geworden verhaal straalt de woeste schoonheid van het land dat Florida heet welhaast uit, berst van trots en enthousiasme over de aloude moed der pioniers en schetst het familieleven, wrang en toch vol warmte. Het is, hoe boeiend ook voor jonge mensen, in wezen voor volwassenen bestemd, immers zij zijn het die de vreugden en smarten van het volwassenworden geproefd en aan den lijve ondervonden hebben.

EEN WINTER VOL GEVAREN: Catherine Gaskin

ER ONTSTAAT grote consternatie in de wereld van de Britse pers, wanneer bekend wordt dat Lawrence Devlin, winnaar van een Nobelprijs, vermist wordt. Met zijn sportvliegtuigje is hij spoorloos verdwenen in de bergen van Afghanistan. Is hij verongelukt, of is hij doorgevlogen en verblijft hij nu ergens in de Sowjet-Unie? Over Devlin wordt een dossier geopend en het is aan Josh Canfield, een Engelse journalist, tevens agent van de Inlichtingendienst, deze zaak tot een oplossing te brengen. Twee vrouwen, die elkaar met bittere jaloezie de eerste plaats in Devlins leven betwisten, spelen de hoofdrol in deze winter vol gevaren: Sally, Devlins dochter, en de internationaal vermaarde Elizabeth O'Mara Spence, zijn tweede vrouw. Elizabeth, die zich verschanst heeft in haar sprookjeskasteel in Zwitserland, weigert na de dood van haar man hardnekkig, ook maar iemand te ontmoeten. Josh Canfield moet nu trachten zich van haar - voor de oplossing van deze zaak onmisbare - medewerking te verzekeren en roept daartoe de hulp van Sally in . . .

Bron: Readers digest 38 ( )
  Besselina | Jul 13, 2013 |
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores (1 possível)

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
de Hartog, Janautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Gaskin, Catherineautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Rawlings, Marjorie Kinnanautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Wallisch, Friedrichautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à Série da Editora

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Géneros

Sem géneros

Avaliação

Média: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,234,106 livros! | Barra de topo: Sempre visível