Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Het Beste Boek 106: Schooljuffrouw in Alaska / Oorlogsvlieger van Oranje / Het Warfield syndroom / Dokter in 't wild

por Readers Digest

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
215,254,281Nenhum(a)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

SCHOOLJUFFROUW IN ALASKA; Robert Specht

Anne Hobbs was een schooljuf van welgeteld negentien jaar, toen ze de wildernis van Alaska introk. Haar bestemming? Een schooltje van één klas in een piepkleine nederzetting, genaamd Chicken. Voor Anne was het een groots avontuur, maar de bewoners van Chicken hadden nogal wat moeite met haar onafhankelijke manier van doen — in het bijzonder toen zij begon op te trekken met Fred Purdy, een knappe jongeman, innemend, behulpzaam en half Eskimo. En toen juf daarna ook nog eens twee half Indiaanse kinderen in huis nam werd de toestand explosief. Dit is het boeiende, ware verhaal van een jonge vrouw die was gezegend met een ruime dosis pit, humor en moed.

OORLOGSVLIEGER VAN ORANJE; Bob van der Stok

Toen mij gevraagd werd mijn belevenissen uit de tweede wereldoorlog op papier te zetten, overwoog ik, omdat er al zoveel literatuur over bestaat, in eerste instantie de avontuurlijke gebeurtenissen van het verhaal in romanvorm te beschrijven. Echter, daar men zich in een roman allerlei dramatische vrijheden kan veroorloven, zou het voor de lezer niet mogelijk zijn om werkelijkheid van fantasie te scheiden. Voor mij zou dat veel aan de waarde afdoen en ik besloot daarom de geschiedenis als documentaire neer te schrijven, precies zoals het mij overkomen was. Het was niet de bedoeling om een chronologisch relaas te geven van de luchtoorlog in de jaren 1940 - 1945. Dit werk, geeft dus alleen mijn eigen ervaringen weer. Aangezien het onmogelijk was alle bij de gebeurtenissen betrokken personen te noemen, heb ik mij gepermitteerd er enkele niet te vermelden. Met opzet werden bovendien namen welke verbonden waren met zeer onaangename gebeurtenissen, niet genoemd. Het doet niet af aan de getrouwe weergave van de feiten en het zou alleen nodeloos oude wonden openrijten. Het boek The Great Escape door Paul Brickhill, dat later verfilmd werd, gaf een goede beschrijving van de gebeurtenissen in Stalag Luft III, hoewel vele persoonlijke ondervindingen niet achterhaald konden worden, om de simpele reden dat die personen hun verhaal nooit hebben kunnen vertellen: zij werden geëxecuteerd. Ik ben één van de gelukkigen die levend uit de oorlog kwamen, en ik kan mij de emotionele ondervindingen van mijzelf en mijn vrienden nog als de dag van gisteren herinneren, maar ik heb geprobeerd om niet met al te veel bitterheid te schrijven. Toen Paul Brickhill The Great Escape schreef, vroeg hij mijn toestemming om mijn gedeelte van de ontsnapping te beschrijven, waartegen ik natuurlijk geen bezwaar had. Ook hij gaf mij toestemming om gedeelten van zijn werk te gebruiken, als ik ooit een boek zon schrijven. De tekening van de tunnel uit Stalag Luft III komt uit zijn boek. De meeste foto's zijn door mijzelf gemaakt en, op een paar na nooit elders gepubliceerd. Ik draag dit boek op aan de Nederlandse vliegers, die zo rechtmatig de Militaire Willemsorde voor de Nederlandse luchtstrijdkracht verdiend hebben.

Bram Vanderstok (geen typefout)

HET WARFIELD SYNDROOM; Henry Denker

Crises het hoofd bieden is welhaast dagelijkse kost voor dr. Christine Warfield. Zij gaat geheel en al op in haar werk op de afdeling Neurologie van de Universiteitskliniek, vastbesloten als zij is om zich niet klein te laten krijgen door een verpletterend persoonlijk verlies. Zo gaat zij dan door het leven, energiek, zakelijk, gereserveerd en.. alleen. Daar zij trefzeker als geen ander diagnoses weet te stellen, worden Chris altijd de moeilijkste gevallen toegewezen. Maar het geval van Gilbert Hopkins, eens een briljant natuurkundige die nu echter op de rand van de dood zweeft, is niet alleen moeilijk — het is uniek. Hopkins, bij een aanslag getroffen door een kogel, is niet in staat zich een geheime code te herinneren, en deze code is van het grootste belang voor de nationale veiligheid. Een uiterst riskante hersenoperatie zou zijn herinneringsvermogen kunnen herstellen, maar als Chris voor de beslissing wordt gesteld beseft zij dat de patiënt, een aantrekkelijke weduwnaar, lang vergeten gewaande roerselen in haar ziel heeft opgeroepen. Het pantser dat zij om zich heen heeft opgetrokken staat onder druk als nooit tevoren.

DOKTER IN 'T WILD; David Taylor

Stelt u zich voor: zwemmen met een orka, zoeken naar ontsnapte ratelslangen in Manchester of het vangen van ontsnapte apen. Dat hoort bij het werk van dr. David Taylor, specialist in de verzorging van wilde dieren. Met zijn zwarte dokterstas vliegt hij de hele wereld rond en zijn motto is heel toepasselijk: "Pak een verdovingsgeweer en ga aan de gang." Dit boek beschrijft Taylors pogingen om een zelfstandige praktijk op te zetten en de belevenissen die dat met zich meebracht — soms humoristisch, soms gevaarlijk, maar altijd weer boeiend. Zijn patiënten variëren van een giraffe met een gebroken poot tot een zebra-veulen met staar en ieder geval kent zijn specifieke problematiek. Zal een orka zich even onbewogen laten injecteren als een olifant? Welke dosis verdovend middel moet je een rusteloze wallaby toedienen? De successen en mislukkingen van deze onversaagde dierenarts zijn met humor, maar vooral met veel enthousiasme beschreven.

Bron: readers digest 106
  Besselina | Jun 23, 2013 |
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Denker, Henryautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Specht, Robertautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Stok, Bob van derautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Taylor, Davidautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à Série da Editora

Het Beste (106)

É uma versão resumida de

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Géneros

Sem géneros

Avaliação

Média: Sem avaliações.

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,711,217 livros! | Barra de topo: Sempre visível