Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Het Beste Boek 44: Het nieuwe jaar / De wortels van het kwaad / Scotts laatste expeditie / De zondebok / Broeders van de zee (1969)

por Readers Digest

Outros autores: Pearl S. Buck (Autor), Daphne du Maurier (Autor), Robert Falcon Scott (Autor), D.R. Sherman (Autor), Louis C. Thomas (Autor)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
117,729,530 (5)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

HET NIEUWE JAAR: Pearl S. Buck

Verschoppelingen in deze wereld, dat zijn ze, de beklagenswaardige half-Amerikaanse kinderen die achtergelaten worden wanneer de militairen, nadat ze ver van huis en haard, en niet zelden in de grootste eenzaamheid, hun gevaarlijke opdracht hebben vervuld, naar hun land terugkeren. Immers, ongewenst ook in het land van herkomst, waar kinderen van gemengd bloed nog altijd een steen des aanstoots zijn. In haar nieuwste, ontroerende roman heeft Pearl Buck zich andermaal grondig in dit probleem verdiept. Wat, zo vraagt zij zich af, gebeurt er indien zo'n kind in zijn wanhoop aan zijn vader schrijft, en gesteld dan het geval dat die vader op de nominatie staat om tot gouverneur van Pennsylvania te worden gekozen (en het misschien nog wel eens tot president van de Verenigde Staten zal brengen)? Zal hij, door een half-Koreaans kind te erkennen, niet het risico lopen dat zijn kansen met één slag worden weggevaagd? En heeft hij niet jarenlang alle hoop en verwachting gevestigd op een hoge post, ten einde zijn land met inzet van alle krachten te kunnen dienen? En welke zijn de consequenties voor zijn huwelijk? Een netelig probleem, waarvoor Chris Winters en zijn vrouw Laura zich gesteld zien, en welks oplossing niet alleen in hun leven, maar ook in dat van de mooie, maar ongelukkige Kim Soenja in Korea, van haar wijze vriend Tsjoe, en bovenal in dat van Kim Christopher, een van de innemendste jongens die we de laatste tijd in de literatuur zijn tegengekomen, een ingrijpende verandering teweegbrengt.

DE WORTELS VAN HET KWAAD: Louis C. Thomas

Volgens een onlangs in Frankrijk gehouden enquête krijgt de middelbare scholier gemiddeld vijfentwintig francs zakgeld per maand. Diezelfde jeugd echter is dé grote afneemster van grammofoonplaten, bioscoop-kaartjes, sigaretten en boeken, maar ook daarmee zijn ze eigenlijk niet tevreden: hun verlangens gaan uit naar een bromfiets, een bandrecorder, een auto. Op zichzelf is dit niets bijzonders. Maar het wordt pas bedenkelijk wanneer ze in aanraking komen met misdadige elementen die langs allerlei slinkse wegen aan het zo fel begeerde geld weten te komen en die daar nog prat op gaan ook; en die er zich bovendien op beroemen dat ze het niet zo nauw nemen. Wat gebeurt er in zo'n geval met een zeventienjarige jongen als Michel? Michel heeft nooit een cent op zak, terwijl hij in zijn jeugdige verliefdheid zo intens graag over wat geld zou willen beschikken ten einde tegenover zijn vriendinnetje de grand seigneur uit te hangen. In hoeverre weet hij aan de verlokking weerstand te bieden - de toekomst, waarin hij een waardevol lid van de maatschappij wil worden, is immers nog zo ver ? Maar met die verlokking is het kwaad al geboren. Michel heeft een blik geworpen in de wereld van lieden die er niet tegenop zien, hun handen ergens aan vuil te maken en die Michel maar al te graag een behulpzame, smoezelige hand reiken. En grijpt Michel die hand, dan wordt hij meegesleurd in het raderwerk van de machine die van oppassende scholieren een stelletje "blousons noirs" en hopeloze gevallen maakt. Ziehier het gegeven van deze fascinerende detective-roman van de begaafde Louis C. Thomas. Een boek boordevol actie en spanning, waardoorheen als een rode draad de verontrustende gedachte loopt dat die kinderen de onze zouden kunnen zijn.

SCOTTS LAATSTE EXPEDITIE: Captain R.F. Scott
Ruim een halve eeuw is verstreken sedert Scott zijn laatste expeditie, ondernam, maar ondanks twee wereldoorlogen is die niet in de vergetelheid geraakt, integendeel, zij geldt nog steeds als een lichtend voorbeeld van moed en volharding. Nu nog wordt me gevraagd - uit een mengeling van ontzag en nieuwsgierigheid - hoe het wel was de hoofdrol in een dergelijk, groots drama te spelen. Ik antwoord dan dat mijn rol slechts een zeer ondergeschikte was, niet belangrijker dan die van een figurant in een drama van Shakespeare, maar niettemin een rol, en dat ik die stellig nimmer zal vergeten. Het was een voorrecht waar ik immer trots op zal blijven, niet omdat ik zo veel heb gepresteerd, maar omdat mij de kans geboden werd deel uit te maken van een groep mannen wier onderlinge samenwerking vrijwel uniek te noemen is en die werden geïnspireerd door leiders wier gelijken de wereld slechts zelden te zien krijgt. Wij allen, zo neem ik aan, waren voor onze specialistische taak berekend; dat is niets bijzonders, en dat is het dan ook beslist niet wat een legende heeft doen ontstaan. Nee, daarvoor was een held nodig, en wij hadden niet één held in ons midden wij hadden er vijf. Hoe Scott en zijn metgezellen in hun strijd tegen de Zuidpool ten onder gingen is vele malen verteld, maar hoe zou het beter weergegeven kunnen worden dan in Captain Scotts eigen woorden? Waar dit de eeuw van het cynisme is - waarin men maar al te graag oude glorie ontluistert - wil ik hier nog aan toevoegen dat nergens anders de feiten nauwkeuriger zijn vastgelegd, noch de geest getrouwer is weergegeven. Dit uittreksel uit Scotts dagboek en brieven bevat wat naar mijn mening de opmerkelijkste en gedenkwaardigste passages zijn. Zelf heb ik slechts een omlijsting gemaakt. Het beeld daarbinnen is geheel het werk van Scott.

DE ZONDEBOK: Daphne du Maurier

Is ooit de gedachte bij u opgekomen, hoe het zou zijn om een persoonsverwisseling aan te gaan, zo, dat u in de letterlijke zin des woords in andermans schoenen kwam te staan? Ziehier de situatie waarin een Engelse professor, die met vakantie in Frankrijk vertoeft, zich bevindt nadat een hem volkomen onbekende man, die als twee druppels water op hem lijkt, hem een lelijke poets heeft gebakken. Met ingehouden adem volgt de lezer hem wanneer hij zijn nieuwe familieleden onder de ogen komt en ze stuk voor stuk taxeert, wanneer hij hachelijke momenten waarop de waarheid aan het licht dreigt te komen, omzeilt, en in de kortst mogelijke tijd een complete verandering teweegbrengt in de gefrustreerde levens waarin hij betrokken wordt. De Zondebok, eens te meer een bewijs van het onovertroffen meesterschap van Daphne du Maurier, is het boeiende relaas van een maskerade die van begin tot eind de lezer voor verrassingen plaatst.

BROEDERS VAN DE ZEE: D.R. Sherman

Sinds onheuglijke tijden is de fenomenale intelligentie van dolfijnen een alom bekend begrip. Welnu, dit ontroerende verhaal gaat over een jongen en een dolfijn en speelt zich af op de Seychelles, een tropisch eilandenparadijs ten oosten van Afrika, waar de jongen, Paul, en zijn pleegvader, Roger Mistral, met visvangst in hun schamel onderhoud voorzien. Tijdens een vreemd avontuur onder water heeft een ontmoeting plaats tussen Paul en de dolfijn, en daaruit groeit een vriendschap, zo hecht en innig, dat ze zelfs het naakte bestaan van de Mistrals op het eiland in gevaar brengt. Paul raakt ten prooi aan allerlei verwarrende gevoelens - de jeugd eigen - die tot een innerlijk conflict leiden; daarbij draait bij hem alles om de vraag wie hij nu trouw moet blijven: zijn vader, de dolfijn of de lieftallige Danielle. En hij ziet geen oplossing. In deze bekoorlijke romance die in haar soort welhaast klassiek te noemen is, verdiept de schrijver zich in de vele facetten van de liefde en in de pijn die zij kan teweegbrengen. Het verhaal is stellig niet van tragiek gespeend, maar Pauls moed en onbaatzuchtigheid maken het even bemoedigend als gedenkwaardig.

Bron: Readers digest 44 ( )
  Besselina | Jul 14, 2013 |
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores (2 possíveis)

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Digest, Readersautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Buck, Pearl S.Autorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Maurier, Daphne duAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Scott, Robert FalconAutorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Sherman, D.R.Autorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Thomas, Louis C.Autorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Géneros

Sem géneros

Avaliação

Média: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,460,190 livros! | Barra de topo: Sempre visível