Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...
MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
1011,841,516 (5)Nenhum(a)
In 1837 het 'n engel aan 'n jong skaapwagter, Daniel Steenkamp (Danie Versies), verskyn, en die weerklank van hierdie gebeurtenis in sy eie lewe en die van ander mense oor 'n tydperk van anderhalwe eeu is die onderwerp van hierdie roman.
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Om maar even de toon te zetten: na “Dit leven” verbleekte een deel van de literatuur die ik gedurende meer dan vijftig jaar heb gelezen en na dit boek gelezen te hebben …………

‘Kort na het middaguur op een doordeweekse dag aan het einde van de zomer in het jaar 1838 verscheen de engel van de heer aan Daniël Josias Steenkamp toen hij de schapen van zijn broer aan het hoeden was in het veld.’
Deze Dany zal later zijn ervaringen in gedichten (versjes) vastleggen en aan hen die het willen horen getuigenis afleggen van zijn geloof.
Eigenlijk allemaal niet bijzonder; het Zuid-Afrikaanse landschap nodigt wel vaker mensen uit tot het zien van verschijningen.

Wél bijzonder is het verhaal dat Schoeman om deze onwerkelijke gebeurtenis componeert. Een onderwijzer/schrijver, een predikant en een TV producent, voortgekomen uit verschillende en latere generaties, zullen op zoek gaan naar de dichter of naar een voorbeeld van vroomheid en de laatste zal onderzoeken of er een documentaire over deze man gemaakt kan worden.

Er ontrolt zich een verhaal dat een adembenemend beeld geeft van het leven in, en rond een klein dorp op het woeste platteland van Zuid-Afrika. Bijna letterlijk adembenemend vanwege de wijze waarop de schrijver “de stemmen” van de mensen tot leven brengt. Stemmen overigens die nu “spreken in een taal die niet meer gesproken wordt, omdat de andere taal is vergeten.” En dat raakt mede de kern van het boek: de waarde die het woord ooit heeft bezeten en naar andere systemen is overgeheveld. Schoeman schrijft met groot inlevingsvermogen een betoverend en buitengewoon boeiend verhaal.

Er is veel over dit boek te zeggen en te schrijven en op het moment dat je dat gaat doen overvalt je toch -net als in “Dit leven”- de wil tot zwijgen, overdenken en bovenal luisteren naar de stemmen; juist dán valt de grote waarde van dit boek te ontdekken.
Ongelooflijk mooi ! ( )
  deklerk | May 2, 2015 |
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

In 1837 het 'n engel aan 'n jong skaapwagter, Daniel Steenkamp (Danie Versies), verskyn, en die weerklank van hierdie gebeurtenis in sy eie lewe en die van ander mense oor 'n tydperk van anderhalwe eeu is die onderwerp van hierdie roman.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,380,100 livros! | Barra de topo: Sempre visível