Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

Ivanhoe por Walter Scott
A carregar...

Ivanhoe (1819)

por Walter Scott, Gerard Keller

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões / Menções
10,55399482 (3.75)1 / 456
Relates the adventures of the Saxon knight Ivanhoe in 1194, the year of Richard the Lion-Hearted's return from the Third Crusade.
Membro:hermie58
Título:Ivanhoe
Autores:Walter Scott
Outros autores:Gerard Keller
Informação:Arnhem ; Nijmegen : Cohen; 411 p, 20 cm; http://picarta.pica.nl/DB=2.4/PPN?PPN=843202750
Colecções:A sua biblioteca
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Pormenores da obra

Ivanhoe por Sir Walter Scott (Author) (1819)

 1. 80
  The Count of Monte Cristo por Alexandre Dumas père (SandSing7)
 2. 50
  The Three Musketeers por Alexandre Dumas (LamontCranston)
 3. 31
  The Black Arrow por Robert Louis Stevenson (something_)
 4. 20
  The Once and Future King por T. H. White (LamontCranston)
 5. 10
  The Ivanhoe Gambit por Simon Hawke (Cecrow)
 6. 10
  Bellarion por Rafael Sabatini (morryb)
  morryb: Two Tales of Knights.
 7. 10
  A Search for the King por Gore Vidal (aulsmith)
  aulsmith: A light historical novel about what was happening with Richard in captivity while Ivanhoe is trying to keep England from falling apart.
 8. 00
  Plenilune por Jennifer Freitag (writard)
  writard: If you like medieval language and lore
 9. 16
  World Without End por Ken Follett (mcenroeucsb)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

» Ver também 456 menções

Inglês (88)  Espanhol (3)  Holandês (2)  Francês (1)  Sueco (1)  Português (Brasil) (1)  Italiano (1)  Catalão (1)  Dinamarquês (1)  Todas as línguas (99)
Mostrando 1-5 de 99 (seguinte | mostrar todos)
Jeg kan huske, at jeg har set Ivanhoe flere gange i fjernsynet – sandsynligvis filmatiseringen fra 1982 instrueret af Douglas Camfield – men nu hvor jeg også har læst Walter Scotts klassiker fra 1820, er det tydeligt, at min hukommelse er ret selektiv. Den store ridderturnering i Ashby, konflikten mellem saksere og normanner og den afsluttende duel for at redde den smukke Rebeca står klart i erindringen, men andre ”detaljer” som f.eks. at Richard Løvehjerte og Robin Hood spiller centrale roller, huskede jeg ikke. Jeg huskede heller ikke den massive antisemitisme, der fylder så meget i bogen. Det kan selvfølgelig have været nedtonet i filmen, men læst med nutidens øjne skæmmer det i hvert fald romanen.

Historien udspiller sig i slutningen af 1100-tallet, hvor Richard 1. regerede England. Dvs. det gjorde han knap nok, for han opholdt sig kun få måneder i landet og var ellers optaget af at regere sine besiddelser i Frankrig, af at deltage i det tredje korstog og af at sidde i fangenskab i Østrig og Tyskland, da han var på vej hjem. I praksis var det hans bror prins John, som formelt blev konge efter hans død, der havde magten i England. Det regnes for en af de mest katastrofale perioder i engelsk historie, der var på kanten af borgerkrig, da adelen tvang ham til at acceptere Magna Carta i 1215. Urolige tider og magtsyge konger er imidlertid godt stof for historiefortælling, som det er kommet til udtryk i legenderne om Robin Hood og i en kraftig idealisering af Richard, der brugte langt det meste af sin energi uden for England.

Hovedpersonen i Ivanhoe er den unge Wilfred af Ivanhoe. Han er blevet forstødt af sin far Cedric, der som højtstående medlem af den saksiske adel drømmer om at genindføre den gamle kongeslægt, og som derfor ikke kan acceptere, at Wilfred er draget på korstog med Richard. Den tilbagevendte korsridder Brian de Bois-Guilbert og andre normannere søger husly hos Cedric, hvor også en mystisk vandrer og den gamle jøde Isaac af York søger tilflugt. Vandringsmanden redder Isaac, som normannerne vil tage til fange, og i stedet mødes parterne igen til den store ridderturnering i Ashby, hvor en anonym ridder besejrer alle de normanniske riddere, og hvor en John Locksley oven i købet også sejrer i bueskydningskonkurrencen.

Desværre er Ivanhoe, der selvfølgelig gemmer sig bag den unavngivne ridders rustning, blevet såret under kampene. Isaacs datter Rebecca sørger for at skaffe ham i sikkerhed og pleje hans sår, men det er kun starten på problemerne. Da Cedric rejser hjemad, slår han følgeskab med Isaac og Rebecca, men de bliver alle sammen taget til fange af Reginald Front-de-Bæuf og de øvrige normannere. Heldigvis lykkes det at alarmere oprørerne i Sherwood-skoven, som slår sig sammen med endnu en mystisk ridder for at erobre slottet. Ridderen har støttet Ivanhoe under turneringen, og under rustningen gemmer kong Richard sig. Han ridder anonymt rundt i England for at samle sine støtter, så han kan konfrontere John, der gør klar til at lade sig krone. Men han fremstilles også som en supermand, der elsker at slås, gerne kaster sig ud i eventyr og som kan more sig med både høj og lave, så længe der er mad og drikke nok.

Brian de Bois-Guilbert undslipper fra slottet og tvinger Rebecca med. Han er besat af hendes skønhed i en grad, så han er klar til at bryde sine løfter til tempelordenen. Han har bare ikke fattet, at hun ikke vil have noget med ham at gøre, og da stormesteren ankommer, bliver der slået hårdt ned. Rebecca bliver dømt for hekseri – hvilken anden forklaring skulle der kunne være på tempelridderens forbrydelser? – så hendes liv kan kun reddes, hvis en ridder vil kæmpe og vinde for hendes ære…

Jeg læste Scotts Waverley for nogle år siden, og det er tydeligt at se, hvordan Scott har udviklet sig som historisk romanforfatter. Dels er der skåret kraftigt ned på de mystisk-romantiske elementer, som gjorde læsningen af Waverley tung, dels er plottet bedre gennemarbejdet. Historien er simpelthen spændende fra start til slut, og selvom der er passager, hvor man tænker, at der måske ikke er behov for SÅ lange beskrivelser af personernes klædedragter eller de enkelte rums udformning, så bliver bogen aldrig kedelig.

Til gengæld skæmmer de mange antisemitiske udsagn bogen. Scott lægger en smule afstand til dem ved at hævde, at de var resultatet af en fordomsfuld og fanatisk periode i kristendommens historie, og Rebeccas rolle som dydigt forbillede nuancerer også billedet. Alligevel er det påfaldende, at bogen rummer så mange tirader mod jøderne, der uden videre beskrives som et fordømt folk, som dybest set tjener deres uhyre velstand på udbytning af gode kristne. Det gælder også Isaac, der ikke forholder sig til moral, men gladelig tjener penge på begge sider i den lurende borgerkrig, og som kun modvilligt bruger sin formue på at redde Rebecca. Hver gang en kristen som Robin Hood tager konkrete jøder i forsvar, sørger de for at lægge principiel afstand til dem.

Jeg er ikke tilhænger af at censurere bøger, fordi de indeholder elementer, som man ikke (længere) bryder sig om. Men det gør det til en dårligere oplevelse af læse Ivanhoe, hvor Scott ellers viser, at han sagtens kan nuancere sine skurke og udstyre dem med både gode og dårlige sider. ( )
  Henrik_Madsen | Feb 7, 2021 |
GU-1
  Murtra | Nov 6, 2020 |
La novela histórica canónica del Romanticismo y, por tanto, de todo lo que vino después, de modo que es indispensable su lectura para quien quiera hablar del género sin ser el hazmerreír. ( )
  Eucalafio | Oct 26, 2020 |
Daring! Intrigue! Damsels in distress! And yet it felt two-dimensional and slow. I valued pieces of the book as historical insight, but found that it lacked entertainment value. ( )
  kohrmanmj | Sep 21, 2020 |
The constant antisemitism was waaay too much for me. ( )
  irasobrietate | Aug 31, 2020 |
Mostrando 1-5 de 99 (seguinte | mostrar todos)
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores (103 possíveis)

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Scott, Sir WalterAutorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Brock, C. E.Ilustradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Davidson, FrederickNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Dettore, UgoTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Franklin, JohnIlustradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Hill, JamesArtista da capaautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Hitchcock, Alfred M.Editorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Moffett, H. Y.Editorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Page, MichaelNarradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Richards, G. M.Ilustradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Springer, NancyPrefácioautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Tulloch, GrahamIntroduçãoautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Wilson, Edward A.Ilustradorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Wood, Gillen D'ArcyIntroduçãoautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado

Está contido em

Contém

É recontada em

Tem a sequela (não de série)

Tem a adaptação

É resumida em

É parodiada em

Inspirada

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Filmes relacionados
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Prémios e menções honrosas
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
In that pleasant district of merry England which is watered by the river Don, there extended in ancient times a large forest, covering the greater part of the beautiful hills and valleys which lie between Sheffield and the pleasant town of Doncaster. The remains of this extensive wood are still to be seen at the noble seats of Wentworth, of Warncliffe Park, and around Rotherham. Here haunted of yore the fabulous Dragon of Wantley; here were fought many of the most desperate battles during the Civil Wars of the Roses; and here also flourished in ancient times those bands of gallant outlaws, whose deeds have been rendered so popular in English song.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
This is the main work for Ivanhoe, by Sir Walter Scott. Please do not combine with any adaptation, abridgment, etc.
ISBN 0821204718 - edited, abridged, and annotated by Robin S. Wright.
Academy Classics for junior high schools series - abridged and edited by J.C. Tressler
ISBN 028970250X, DUTCH: 90-02-13331-6 - Edited, abridged and annotated by Robin S. Wright; illustrated by Christopher Bradbury
ISBNs 1587172488, 1587172496 - Adapted by Marianna Mayer

Editores da Editora
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês (5)

Relates the adventures of the Saxon knight Ivanhoe in 1194, the year of Richard the Lion-Hearted's return from the Third Crusade.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.75)
0.5
1 21
1.5 5
2 84
2.5 21
3 353
3.5 82
4 511
4.5 54
5 289

Penguin Australia

2 edições deste livro foram publicadas por Penguin Australia.

Edições: 0140436588, 0451531361

Columbia University Press

Uma edição deste livro foi publicada pela Columbia University Press.

» Página Web de informação sobre a editora

Tantor Media

Uma edição deste livro foi publicada pela Tantor Media.

» Página Web de informação sobre a editora

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 155,638,067 livros! | Barra de topo: Sempre visível