Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Knivsæg

por Henrik Rehr

Outros autores: Ver a secção outros autores.

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
324,118,705 (3.5)Nenhum(a)
Tegneserier. 42 punktnedslag på besættelsestiden, lige fra nervepirrende modstandsaktioner til mere udramatiske hverdagsepisoder. Bidragene giver tilsammen et godt vue over den aktuelle danske tegneseriescene.
Adicionado recentemente porFolketshusbibliotek, Henrik_Madsen, bnielsen
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Mostrando 2 de 2
I anledning af 70-året for befrielsen i 2015 samlede Fahrenheit og Henrik Rehr stort set alt, hvad der kan krybe og gå i den danske tegneserieverden for at markere jubilæet. Resultatet er blevet 44 små historier, og sådan en bog er jo i akut risiko for at komme til at stritte i alle mulige retninger. Men den fungerer altså, og det er i sig selv et lille mirakel.

Der er flere grunde til, men den vigtigste er nok, at der netop er tale om ”genfortællinger” om besættelsen. Forfatterne tager udgangspunkt i, at de er børn eller børnebørn af de mennesker, der boede i Danmark under krigen, og der er ingen forsøg på at skrive den store fortælling om besættelsen. I stedet får vi en stribe små historier, der har levet videre i steders eller familiers erindring. Ofte er historierne meget personlige, fordi det er erindringer som er blevet overleveret i forfatternes egne familier.

Det betyder også, at der på ingen måde er en fælles tematik i historierne, og det er med til at gøre Knivsæg til en bedre bog. Havde der f.eks. været et entydigt fokus på modstandsbevægelsen, ville historierne uundgåeligt være blevet fyldt med gentagelser, men her tegner de tilsammen et nuanceret billede af et hverdagsliv, som var anderledes end fredstidens hverdag.

Historikere har for længst påvist, at det kun var en meget lille del af danskerne, der var aktive modstandsfolk før de sidste par måneder af krigen, og i store dele af landet så man ikke meget til besættelsesmagten. Alligevel var alle påvirket af undtagelsestilstanden, og alle familier havde deres lille hjørne af besættelsen at forholde sig til. Mange af historierne handler om møder med tyskere, som var ganske udramatiske, men som alligevel har fyldt meget i folks erindringer, fordi det aldrig var til at vide, hvor voldsomt det kunne ende.

Den eneste gruppe, der for alvor mangler, er landsvigerne. Der er et par historier fra grænselandet og en dement bedstemor, der pludselig afslører, at hun havde haft en affære med en tysk officer, men det er undtagelser. Som det lakonisk bemærkes i slutningen af Henrik Rehrs fine lille historie ”Maskinpistol under frakken”, hvor hans bedstemødre fortæller om deres oplevelser: ”Der var aldrig nogle, som kendte nogen, der havde været med i Frikorps Danmark.”

Historierne er bundet sammen af en fælles tematik, mens det ikke overraskende er sværere at se en fælles linje i tegningerne. Det giver mere mening at se dem som en præsentation af den store talentmasse, der i den danske tegneserieverden i øjeblikket. Enkeltes stil irriterede mig, men langt de fleste historier var vellykkede glimt af kunstnere, der har eller er i gang med at udleve deres evner i selvstændige projekter. ( )
  Henrik_Madsen | Feb 10, 2018 |
Indeholder "Historie - Peter Kielland, Lars Bering Haarup", "Stålspidsstøvlen - Halfdan Pisket", "Bedste - Henrik Rehr", "Hr. Vangsted - Kim Lyng Larsen", "Grænselandet besat - Ole Comoll Christensen", "Filodendron - Anna Degnbøl", "Billeder fra Island - Árni Beck Gunnarsson, Rasmus Juul", "Værnemager - Stine Spedsbjerg", "Da nazisterne kom til kaffe - Peder Riis", "Feltmadrassen - Thomas Schrøder, Lars Jakobsen", "Stikker - Rasmus Bregnhøi", "Flaget - Rasmus Julius", "Kære Henriette - Tom Kristensen", "Flyfascination - Lars Horneman", "Cykelturen - Rene Birkholm", "Mødet med et menneske - Martin Flink", "Endnu en dag - Tristan Dupuis", "Ene mand mod overmagten - Erik Svane, Dan Greenberg", "Vignet - Henrik Rehr", "Vraggods - Ingo Milton", "Helges historie - Liselotte Wierner, Steffen Larsen, Manfred Christiansen", "En luger i sandet - Rune Ryberg", "Den, der står for skud - Henning Larsen", "Skovbostrand - Mikkel Sauzet", "Dansken - Árni Beck Gunnarsson, Lars Jakobsen", "Bacon - Martin Rehr, Henrik Rehr", "Dannelsesrejse - Karoline Stjernfelt", "Værktøj - Simon Petersen", "Lad os mindes morbror Poul - Clara Lucie Jetsmark Bjerre", "Razziaen - Michael Schiøler Tingsgaard", "Skumle planer på Berghof - Thomas Friis Pedersen", "Drengestreger - Allan Thjell-Petersen, Johan F. Krarup", "Nyggjaberg - Pedro Lopez", "Landsby besat - Simon Væth", "Sporvognen - Miwer", "Passageren - Lars Jakobsen", "Men jeg er en af de onde - Min Christensen", "Engelsk chokolade - Morten Hesseldahl, Kim Lyng Larsen, Carsten Bradley", "Modstand - Niels Roland", "Maskinpistol under frakken - Henrik Rehr", "Juni, 1960 - Sofie Louise Dam", "Algang - Mette Ehlers", "Min smukke moster - Tatiana Goldberg", "Frikorps-vignet - Henrik Rehr", "Biografier", "Vignet - John Kenn Mortensen".

"Historie - Peter Kielland, Lars Bering Haarup" handler om ikke at være så vild med historie - på den korte bane.
"Stålspidsstøvlen - Halfdan Pisket" handler om et besøg af tyske soldater. Officeren sparker deres hund ihjel med et enkelt spark af stålspidsstøvlen.
"Bedste - Henrik Rehr" handler om Bedste, der er senil og på plejehjem og siger de forfærdeligste ting, som fx at chokolade smager af perkerpik og at sygeplejersken lugter af armsved og sur fisse. Og hun fortæller også at hendes ældste søn er resultatet af en flot tysker, der kom på besøg. Mon det er løgn eller sandhed?
"Hr. Vangsted - Kim Lyng Larsen" handler om en murermester, der blev taget af tyskerne og forsvandt. Det var der 161 i alt, der gjorde. Det tog hårdt på hans kone, at hun aldrig fik at vide hvor han blev begravet.
"Grænselandet besat - Ole Comoll Christensen" handler om Løgumkloster under krigen.
"Filodendron - Anna Degnbøl" handler om at male cyklen i engelske farver og filodendroner på mørklægningsgardinerne.
"Billeder fra Island - Árni Beck Gunnarsson, Rasmus Juul" handler om Island og at de ender med at løsrive sig fra over 560 års dansk styre.
"Værnemager - Stine Spedsbjerg" handler om en tavs morfar. Gad vide hvis side han var på under krigen?
"Da nazisterne kom til kaffe - Peder Riis" handler om da tyske soldater hentede en familiefar og drengen gav dem salt til kaffen i stedet for sukker. Faderen overlevede tysk fangeskab og fik både børn og børnebørn sidenhen.
"Feltmadrassen - Thomas Schrøder, Lars Jakobsen" handler om en pige, der er forelsket i en tysk soldat, men det er ikke velset efter befrielsen. Faktisk var hun grundigt ked af det allerede inden, for han faldt på østfronten.
"Stikker - Rasmus Bregnhøi" handler om en modstandsmand med dæknavnet "Stikker".
"Flaget - Rasmus Julius" handler om en ung mand, der rykker et tysk flag ned, men selv falder ned. Den hjemmetyske familie henter læge til ham, men da er han gået igen.
"Kære Henriette - Tom Kristensen" handler om et smykke, som nogle tyske soldater giver i gave efter at have fået nogle cigaretter. Men det bliver liggende i skuffen, for de har måske stjålet det fra jødiske fanger.
"Flyfascination - Lars Horneman" handler om at kigge på et fly, der bliver beskudt og nødlander. Nok ikke helt ufarligt.
"Cykelturen - Rene Birkholm" handler om at være meget tæt på en stikkerlikvidering.
"Mødet med et menneske - Martin Flink" handler om at lede efter sin tilfangetagne mand og undervejs støde på en meget menneskelig tysk soldat på vagttjeneste.
"Endnu en dag - Tristan Dupuis" handler om at lave en tegning til en tysk soldat, der har været venlig.
"Ene mand mod overmagten - Erik Svane, Dan Greenberg" handler om oberst Svend Paludan-Müller, der ikke vil nedlægge våbnene og holder en hel deling tyskere tilbage i flere timer.
"Vignet - Henrik Rehr" handler om en mand med ryggen mod muren og bind for øjnene.
"Vraggods - Ingo Milton" handler om spærreballoner på afveje. Og søminer.
"Helges historie - Liselotte Wierner, Steffen Larsen, Manfred Christiansen" handler om faderen, der tilfældigt var heldig og havnede på den rigtige side, dvs i allieret tjeneste under krigen.
"En luger i sandet - Rune Ryberg" handler om et vådeskud og to brødre, der ikke er perlevenner.
"Den, der står for skud - Henning Larsen" handler om et hul i en kommodeskuffe.
"Skovbostrand - Mikkel Sauzet" handler om et par fiktive personer, der sidder og filosoferer.
"Dansken - Árni Beck Gunnarsson, Lars Jakobsen" handler om piloten Kaj Birksted.
"Bacon - Martin Rehr, Henrik Rehr" handler om at tilgodehavender for bacon trak gode renter i England i stedet for at gå til tyskerne. Fortræffelig ide.
"Dannelsesrejse - Karoline Stjernfelt" handler om nogle måneder på husholdningsskole.
"Værktøj - Simon Petersen" handler om en pistol til at ordne nazister med og en skrællekniv til at ordne kartofler med.
"Lad os mindes morbror Poul - Clara Lucie Jetsmark Bjerre" handler om en pokkers karl, som tjener penge under krigen ved at lave kosmetik. Efter krigen flytter han til Sverige og får kone og børn. Men øh, det havde han også i Danmark. En pokkers karl, der kunne klare alle situationer.
"Razziaen - Michael Schiøler Tingsgaard" handler om en razzia på en skole, hvor en dreng redder situationen ved at tisse i bukserne.
"Skumle planer på Berghof - Thomas Friis Pedersen" handler om Hitler der erobrer Danmark på 4 timer og bliver overmodig og bestemmer sig for at Moskva også skal med.
"Drengestreger - Allan Thjell-Petersen, Johan F. Krarup" handler om natsværmerjagt med tilhørende togsabotage.
"Nyggjaberg - Pedro Lopez" handler om tyske ubåde, der sænker færøske kuttere, mens briterne har Færøerne besat.
"Landsby besat - Simon Væth" handler om landsbyen Væth og livets gang i den sidste del af krigen, før tyskerne begiver sig hjem igen på cykler og med barnevogne, de har taget i landsbyen.
"Sporvognen - Miwer" handler om en tysk officer der til en tavs og afvisende sporvognsfører fortæller hvor led han er af krigen.
"Passageren - Lars Jakobsen" handler om en dreng, der først opdager at hans far er jøde, da skipperen på båden beder ham om at tage lidt brød ned til den hemmelige passager.
"Men jeg er en af de onde - Min Christensen" handler om en pige, der var forelsket i en tysker. Det blev ikke til noget, men alligevel bliver hun straffet som tyskertøs.
"Engelsk chokolade - Morten Hesseldahl, Kim Lyng Larsen, Carsten Bradley" handler om at score en faldskærmsmands chokoladepakke, men den chokolade er fyldt med speed, Mecoprin! Og den bliver der lavet dejlig varm chokolade af til et fødselsdagsgilde. Hvordan mon det går?
"Modstand - Niels Roland" handler om illegale blade og satiretegninger.
"Maskinpistol under frakken - Henrik Rehr" handler om bedstemødrenes erindringer. Der var aldrig nogle, der kendte nogen, der havde været med i Frikorps Danmark.
"Juni, 1960 - Sofie Louise Dam" handler om at være Sorte-Linda og Sorte-Kaj, børn af Hollænderen og Sigøjneren, men det er ok.
"Algang - Mette Ehlers" handler om at så gammel af man kan huske at man var for ung til at være på gaden på befrielsesaftenen.
"Min smukke moster - Tatiana Goldberg" handler om en lille lyshåret og blåøjet jødisk pige, hvis udseende redder hele familien. Eller måske var de reddet alligevel, for de tyske soldater lod mange flygte. Men Tatiana begik mange år efter selvmord pgra indre kaos. Familien er nu i tredje led efter krigen, men tænder stadig lys i vinduerne på befrielsesaftenen.
"Frikorps-vignet - Henrik Rehr" viser tre Frikorps Danmark folk.
"Biografier" handler om alle tegnerne og forfatterne.
"Vignet - John Kenn Mortensen" viser Hitler, der spekulerer på om han har besøgt Bakken?

Små bagateller fra oplevelser under anden verdenskrig. Passageren er en perle. ( )
  bnielsen | Feb 1, 2017 |
Mostrando 2 de 2
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Henrik Rehrautor principaltodas as ediçõescalculado
Sanderhage, PerEditorautor principalalgumas ediçõesconfirmado
Birkholm, ReneAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Bjerre, Clara Lucie JetsmarkAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Bradley, CarstenAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Bregnhøi, RasmusAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Christensen, MinAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Christensen, Ole ComollAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Christiansen, ManfredAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Dam, Sofie LouiseAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Degnbøl, AnnaAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Dupuis, TristanAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Ehlers, MetteAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Flink, MartinAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Goldberg, TatianaAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Greenberg, DanAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Gunnarsson, Árni BeckAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Haarup, Lars BeringAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Hesseldahl, MortenAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Horneman, LarsAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Jakobsen, LarsAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Julius, RasmusAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Juul, RasmusAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Kielland, PeterAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Krarup, Johan F.Autorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Kristensen, TomAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Larsen, HenningAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Larsen, Kim LyngAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Larsen, SteffenAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Lopez, PedroAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Milton, IngoAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
MiwerAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Mortensen, John KennAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Pedersen, Thomas FriisAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Petersen, SimonAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Pisket, HalfdanAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Rehr, MartinAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Riis, PederAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Roland, NielsAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Ryberg, RuneAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Sauzet, MikkelAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Schrøder, ThomasAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Spedsbjerg, StineAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Stjernfelt, KarolineAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Svane, ErikAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Thjell-Petersen, AllanAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Tingsgaard, Michael SchiølerAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Væth, SimonAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Wierner, LiselotteAutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Tegneserier. 42 punktnedslag på besættelsestiden, lige fra nervepirrende modstandsaktioner til mere udramatiske hverdagsepisoder. Bidragene giver tilsammen et godt vue over den aktuelle danske tegneseriescene.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,469,764 livros! | Barra de topo: Sempre visível