Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

Wees onzichtbaar por Murat Isik
A carregar...

Wees onzichtbaar (edição 2018)

por Murat Isik

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1458147,362 (3.84)3
Een Turkse jongen groeit met zijn zusje op in de Bijlmer in de jaren 80 en 90.
Membro:emile11
Título:Wees onzichtbaar
Autores:Murat Isik
Informação:Amsterdam : Ambo|Anthos; 596 pagina's, 24 cm; http://opc4.kb.nl/DB=1/PPN?PPN=416517366
Colecções:A sua biblioteca
Avaliação:****1/2
Etiquetas:Nenhum(a)

Pormenores da obra

Wees onzichtbaar por Murat Isik

Adicionado recentemente portmrps, rian_leo, KerkhofLars, Cazaerck, WXC89, WXC789
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 3 menções

Mostrando 1-5 de 8 (seguinte | mostrar todos)
Ik miste heel veel ik het boek, zoals de achtergrond van veel karakters. Waarom is papa een zure ouwe communist? Wat is er met Kaya’s moeder? Waarom is Dino zo’n mafklapper? Vermakelijk boek wel, maar had meer achtergrond in gekund. 3,5 ster. ( )
  tmrps | Jul 1, 2021 |
I finally finished this book.
I liked it a lot, it was one that gave me a peak into another person's life. Okay: it is fiction, but it's written in a manner, that it could have been an autobiography as well.

The story of a boy of 5 years old, immigrant, bullied at school, who lives in a part of Amsterdam that has a bad reputation throughout the whole country.
Metin's story of overcoming the problems life throws at him (both in his family as well as in the outside world) is mirrored in the story of the suburb. That started as an ambitious architectoral/housing project, but ended as a ghetto/destruction of part of the flats.

It was very interesting. The story gives information about a world that I know nothing about, but should at least know something of, living in the same country as Metin and other children like him.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This book is one that I would have loved to listen to till the end. I did not start early enough to do so, before my subscription to audiobooks stopped. (Own choice.)

Now I'm partly through this book and I want to finish it. So.... I guess that I'll get it in hard copy or in ebook version. I'm hooked to this sad but wonderful story! ( )
  BoekenTrol71 | Oct 24, 2019 |
Het begin en einde geven een surrealistische ervaring weer en deze momenten lijken autobiografisch. Tevens geeft deze opzet een soort helicopterview. Ik denk dat de schets van vader en moeder te zwart-wit is om autobiografisch te zijn. Op de omslag staat dat het meeslepend is en dat klopt. Als ex-Amsterdammer (man, 1948) die de Bijlmer heeft zien verrijzen en daar sporadisch kwam voor bezoeken aan het Egyptologisch genootschap en daarvoor aan het verpleeghuis waar mijn vader verbleef is dit een zeer interessante inkijk. Je weet steeds wat er zal gebeuren, maar toch trekt het boek enorm aan je, meeslepend is dan nog zwak uitgedrukt. Je wil er niets van missen! Maar dat het eind kort en vluchtig is: dat is juist goed gedoseerd.

Herkenbaar is voor mij ook het De Mirandabad. De stress opwekkende factoren (stressoren) voor Metin worden goed beschreven. Een nieuwe matras die op de grond lag, begint al na een paar weken te beschimmelen, dus minstens 10 jaar op een matras op de grond lijkt me niet reëel.

Persoonlijk herkenbaar is de 1e twee jaren op de middelbare school, waar je dagen hebt, dat je bijna niemand spreekt. En dat je dan bang bent dat je stem a.h.w. breekt als je wat moet zeggen. ( )
  leesclubhaarenjb | Jun 19, 2019 |
Metin is de zoon van Turkse migranten (eigenlijk Zasa, Perzische migranten in Turkije, afkomstig uit Izmir), die opgroeit in de jaren '80 en '90 in de Bijlmer. In korte hoofdstukken schetst Isik dat leven, dat uiteindelijk een schilderij van een jeugd vormen, maar ook de geschiedenis van de Bijlmer met zijn multiculturele bewoners en de afschuwelijke Bijlmerramp. En dan is er nog een gewelddadige vader, die soms ineens ook heel gezellig is (maar meestal niet), de druk vanuit huis om te presteren, de vriendjes met hun verschillende achtergronden uit de flat, voetballen op het landje, de junkies in de binnengangen, gepest worden op school, muziek, het eerste baantje bij de Vomar, de meisjes. Het is een verhaal over opgroeien onder moeilijke omstandigheden, dat getekend is door de tirannieke en niet betrokken vader Hurat en die ervoor zorgt dat zijn familie (zijn vrouw Asena, zijn intelligente en knappe dochter Nevra en de onzekere zoon Metin) zich onzichtbaar maken en opstellen. Uiteindelijk lukt het Metin met behulp van moeder en zuster en goede vrienden oa Kaya zijn eigen identiteit te vinden en in staat te zijn minderwaardigheidscomplex te overwinnen. ( )
  Anne51 | Nov 10, 2018 |
Vaak lees ik boeken om mij in te leven in een heel ander leven, ver weg. Dit boek had het tegenovergestelde effect: het was een feest van herkenning.

Metin is de zoon van Turkse migranten, en groeit op in de jaren '80 en '90 in de Bijlmer. In korte hoofdstukken schetst Isik dat leven, als penseelstrepen die uiteindelijk een schilderij van een jeugd vormen. Een gewelddadige vader, die soms ineens ook heel gezellig is (maar meestal niet), de druk vanuit huis om te presteren, de vriendjes met hun verschillende achtergronden uit de flat, voetballen op het landje, de junkies in de binnengangen, gepest worden op school, muziek, het eerste baantje, de meisjes.
Ik vond dit een mooi en herkenbaar boek. Alleen jammer dat het einde wat afgeraffeld is. ( )
1 vote Tinwara | Jul 25, 2018 |
Mostrando 1-5 de 8 (seguinte | mostrar todos)
De tweede roman Nederlandse schrijver van Turkse afkomst Murat Isik – Wees onzichtbaar is een autobiografische roman over zijn jeugd in de Amsterdamse Bijlmer. In de roman wordt het verhaal verteld van Merat, een jongen die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw opgroeit in de Amsterdamse Bijlmermeer. De Bijlmer is ooit als idealistisch woonproject gestart. Echter in de jaren 80 is de wijk totaal verloederd en wonen er vooral armen, kanslozen en immigranten uit vele windstreken. De enorme flats gaan aan verval ten onder en junks beheersen het straatbeeld...lees verder >
 
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Don't break character
You've got so much heart

Uit: The Killers, 'Be Still'
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Een Turkse jongen groeit met zijn zusje op in de Bijlmer in de jaren 80 en 90.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.84)
0.5
1 1
1.5 1
2 2
2.5 1
3 8
3.5 3
4 26
4.5 10
5 6

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 160,670,834 livros! | Barra de topo: Sempre visível