Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

Kolja (Dutch Edition) por Arthur Japin
A carregar...

Kolja (Dutch Edition) (edição 2018)

por Arthur Japin (Autor)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
583346,668 (3.44)1
Kolja, doofstomme jongen, wordt door de componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en zijn broer Modest meegenomen op hun reizen door Europa. Als Pjotr onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja aan de officiële doodsoorzaak.
Membro:Cazaerck
Título:Kolja (Dutch Edition)
Autores:Arthur Japin (Autor)
Informação:De Arbeiderspers (2018), 344 pages
Colecções:A sua biblioteca
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Pormenores da obra

Kolja roman por Arthur Japin

Nenhum(a).

Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 1 menção

Mostrando 3 de 3
Kolja is vanaf zijn geboorte doof en kan daarom ook niet spreken. De broer van Pjotr Tsjaikovski, Modest, neemt het op zich om Kolja te leren spreken en "horen" (door liplezen). Daarvoor gaan Kolja en Modest naar Lyon waar een echtpaar zich specialiseert in het leren spreken van doven. Dat lukt uiteindelijk zo goed, dat mensen er vaak geen erg in hebben dat Kolja doof is. Ook muziek kan hij ervaren, als hij de trillingen kan voelen. De tweede verhaallijn is het overlijden van Pjotr Tsjaikovski. Dat is met allerlei geheimzinnigheid omgeven, omdat er een schandaal gesust moet worden. De broers Tsjaikovski zijn min of meer openlijk homoseksueel, en dat wordt niet direct als probleem gezien, maar als er ook sprake is van een seksuele relatie tussen Modest en Kolja, wordt het een schandaal en voelt Pjotr zich genoodzaakt om gif in te nemen. Anders zouden zijn jaargenoten van de School voor Jurisprudentie in opspraak zijn geraakt, en dat moet ten koste van alles voorkomen worden. Tussen overlijden en sterven van Pjotr probeert Kolja de ware toedracht te reconstrueren.
  wannabook08 | Nov 20, 2020 |
Prachtig verhaal over de broersTsjaikovski,.Modest neemt het onderwijs van Kolja, een doofstom jongetje op zich, die hij leert spreken en liplezen en die daardoor een “normaal” leven leidt. Het verhaal speelt in Rusland, eind 19e eeuw. Er is veel geld, er wordt veel gereisd. Tsjaikovski sterft en het onderzoek dat Kolja doet naar de oorzaak van zijn dood is één verhaallijn, het onderwijs en hun gezamenlijke leven is de andere. Helemaal Russisch met graven en hertogen en prachtige namen. De broers zijn beiden homoseksueel, een schandaal daaromtrent lijkt ook de oorzaak van de dood. Ook spelt mee de “ Eer” van een vriendengroep zoals bekend uit Engeland, “ het oud-boys netwerk. ( )
  vuurziel | Nov 17, 2018 |
De beste Japin na De zwarte met het witte hart, vond ik: over de dood van Pjotr Tsjaikovski (Petja), het homoseksuele netwerk rond hem, voorop zijn broer Modest (Modja) en de doofstom geboren Kolja (Nikolaos) die van klein kind af aan door Modest vrijwel vlekkeloos heeft leren praten en liplezen en dus alleen nog maar doof is. Om en om geschreven vanuit de opvoeding en ontwikkeling van Kolja, die door zijn rijke, gemakzuchtige moeder is overgedragen aan Modest, die hem meeneemt naar de strenge methode van het Hugentobler Instituut in Lyon. En dan weer kort na de dood van Petja onder geheimzinnige omstandigheden, zogenaamd cholera, maar verteller Kolja merkt dat er een geheim, bijna een staatsgeheim, achter zit. Spannend, heel goed geschreven, het thema van de doofstomme / dove jongen, muziek, communicatie, stilte erg goed gedaan en stof tot nadenken, ook heel goed volgehouden dat voor Kolja 'horen' betekent zien (= liplezen; als de gordijnen dichtgaan, kan hij niet meer horen). De plot ontvouwt zich gaandeweg en uiteindelijk blijken gebeurtenissen uit het verleden van Kolja, Modest, gouvernante Sofja Petrovna in combinatie met het woeste maar zelfs door de tsaar gedoogde homo-leven van Petja en de zijnen hun climax in Petja's dood bereikt te hebben. Blijkbaar ook heel goed gedocumenteerd, in elk geval heel plausibel verteld. ( )
  Harm-Jan | Oct 9, 2018 |
Mostrando 3 de 3
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Voor Lex Jansen en Benjamin Moser
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Ik zag het al vanaf de Nevski Prospekt, nog voordat ik de straat in liep.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Kolja, doofstomme jongen, wordt door de componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en zijn broer Modest meegenomen op hun reizen door Europa. Als Pjotr onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja aan de officiële doodsoorzaak.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.44)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5
3 5
3.5 4
4 11
4.5 1
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 155,684,504 livros! | Barra de topo: Sempre visível