Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

The Secret of Phantom Lake (1973)

por William Arden

Outros autores: Alfred Hitchcock

Séries: The Three Investigators (19)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
446655,786 (3.62)5
Three junior detectives investigate a mystery involving an Oriental chest, a sunken ship, and a baffling dual identity.
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 5 menções

USA, Californien, Rocky Beach ca 1980, december
Indeholder "En hilsen fra Alfred Hitchcock", "1. Skibskisten", "2. Hvad kisten gemte", "3. ARGYLL QUEENs skibbrud", "4. Dagbog nummer 2", "5. Overfaldet", "6. Røsten fra fortiden", "7. Spøgelsesbyen", "8. Et genfærd kommer til hjælp", "9. Det mystiske lys", "10. På cypres-øen", "11. Den fremmede", "12. Ny fare!", "13. Den vilde jagt", "14. Java Jim endnu en gang", "15. En fortalelse", "16. Lyde i natten", "17. Den sidste brik", "18. Jupiter vågner om natten", "19. Gåden er løst", "20. Genfærdets hemmelighed", "21. Skatten", "22. Lykønskninger fra Alfred Hitchcock".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel Titus og tante Mathilda. Drengene har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og instruktøren Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed og skrevet forordet. Onkel Titus har opkøbt en samling fra et lille museum, der havde specialiseret sig i gamle sager fra sejlskibenes tid. Det er juleferie, men drengene har kun fri fra skole, ikke fra tante Mathilda, så de bliver sat til at hjælpe. Ejeren af museet, mr Acres, er ved at komme op at tottes med en anden mand, Java Jim, over en gammel teaktræskiste med en masse messingbeslag. Mr Acres har fået den via en opkøber, han havde glemt at fortælle om museets lukning, så den har kun været hans ejendom i få dage. Java Jim fortæller at den var ombord på hans skib, men blev stjålet derfra og solgt af tyven. Kisten er gammel og der står Argyll Queen på den. Tante Mathilda kommer til og dæmper gemytterne. Bob kigger nærmere på kisten og kommer til at udløse en fjeder, der sender en flot, men potentielt dødbringende ostindisk daggert gennem luften i retning af Jupiter. Heldigvis rammer den ikke. Java Jim hævder at kisten er hans, men han har ikke nogen papirer på det. Jupiter foreslår at tante Mathilda venter med at sætte kisten til salg den første uges tid, så Jim får mulighed for at skaffe beviser. Det bliver Jim sur over, men Mathildas medhjælper Hans kommer til og Jim vælger at stikke af med uforrettet sag. Bob har fundet en ring i et hemmeligt rum i kisten, men den må også vente lidt til Jim er vendt tilbage eller der er gået en uge.
Jupiter udspørger Acres lidt og finder ud af at fuldriggeren Argyll Queen forliste i 1870 og at der af og til kommer nogle af tingene derfra til salg.
Tilbage på oplagspladsen checker Jupiter den historie, Java Jim kom med. Den holder ikke vand, så de kigger nærmere på kisten. Jupiter finder en dagbog fra en Angus Gunn i et skjult rum i kisten. Måske er den havnet der ad vanvare. Angus Gunn var med i forliset i 1870, men blev myrdet af fire andre mænd to år efter. Men morderne blev selv dræbt før de kunne nå at fortælle hvorfor de havde myrdet Angus. Java Jim dukker op og vil have dagbogen, men han slipper kun afsted med bindet omkring den, for Jupiter har været hurtig og gemt selve siderne. En af oplagspladsens hjælpere, Hans, kommer til og jager Jim væk. Bob har været omkring biblioteket og fundet ud af der findes efterkommere af Angus og at det sikkert er dem, der af og til sælger nogle af tingene, inklusive kisten.
Drengene cykler op til mrs Angus Gunn, Phantom Lake Road nr 4 næste dag. På vejen derop møder de Java Jims grønne folkevogn, men med en anden vred mand bag rattet. Men han bliver selv jaget væk af en rytter med et sværd i hånden.
Rytteren hører ikke efter hvad drengene fortæller, men genner dem op til huset. Her møder de Flora Gunn og hendes søn Cluny og hendes fætter Rory McNab. Mrs Gunn kan fortælle at de har haft indbrud fem gange på et halvt år, så deres gæstfrihed overfor ubudne gæster er lidt tyndslidt. Men hun tror på drengenes historie og navnlig da Jupiter viser hende dagbogen, han fandt i kisten. Hun kan fortælle at huset er bygget af Angus og modelleret helt efter hans eget hjem i det skotske højland. I Skotland ligger Gunn Lodge langs kysten af en lille vig, der kaldes Phantom Loch.
Drengene tager op til Powder Gulch, der er en lille by, nævnt i dagbogen. De tror det er en spøgelsesby forladt af alle, men der er hegn om. De klatrer over hegnet og opdager at det er lavet til turistattraktion, men ikke helt åbnet endnu. De løber også igen på Java Jim. Men han bliver skræmt væk af opsynsmanden, der er klædt lige som de cowboy-dukker, der står rundt omkring. Lidt efter kommer professor Shay fra den lokale historieforening og Rory McNab er der også. Shay er chokeret over at høre om Java Jim og frygter at han vil smelte en eventuel skat om i stedet for at udstille den på museet. Shay og drengene gennemsøger den lille dal grundigt, men finder ikke noget. Om aftenen opdager Jupiter at nogen fotograferer inde i deres hemmelige hule (lavet af en campingvogn bag en masse skrammel). Han ser ikke den pågældende, men det er tydeligt at det er dagbogen, der er blevet fotograferet. Sammen med et brev, mrs Gunn har fra Angus og Laura, skulle det være nok til at finde skatten, hvis ellers der findes en sådan.
Angus efterlod et brev til sin kone Laura, hvor ideen var at nogen stræbte ham efter livet og måske også ville læse brevet, men alligevel skulle der være spor nok til at hun kunne finde ud af hvad han mente. Men sådan gik det ikke.
Jupiter begynder at spekulere over Rory's rolle i sagen. Drengene læser dagbogen grundigt og finder omtale af noget slusetømmer og en ø ved navn cypres-øen. Den hedder nu Cabrillo Island og er ikke ret stor. Professor Shay, Cluny Gunn og de tre drenge tager over til øen og finder at der har været nogen der for ikke ret længe siden. Men vedkommende ser heller ikke ud til at have fundet noget. Shay opdager at en mand er på vej væk og han genkender ham som en tidligere assistent, en ung mand ved navn Stebbins. Denne stjal ting fra museet, så Shay anmeldte ham til politiet og han fik en dom på et år. Men han er åbenbart ude igen. Jupiter er forvirret og tænker at der er noget ved sagen, han slet ikke forstår.
Næste dag kigger de videre på brevet og dagbogen og finder noget fra 21 november 1872 om at Angus har fået noget tungt leveret fra Ortega-brødrene. Firmaet findes endnu. Et andet spor er noget med et firma i Santa Barbara, der brændte i 1872. En journalist Jess Widmer har et arkiv, der er bedre end avisens. Og det er på mikrofilm. En skibsprovianteringsforretning Wright & Sønner. Det firma findes også endnu og en ældre mand går i kælderen for at kigge i deres arkiv, men advarer om at det kan tage sin tid.
Jupiter og Cluny får øje på Stebbins og beslutter at bruge ventetiden på at kigge efter hvad Stebbins er ude på. I midlertid falder de ned i lasten på et gammelt skib og kan ikke komme op. Imens finder Bob og Pete ud af at Ortega købte en ton specielt tilpasset granit, måske flade fortovsfliser? Og måske findes den gamle ordreseddel stadig et sted? De tager ud i stenbruddet, men opsynsmanden smutter uden at se dem og da de smutter ind i hans skur er der en udenfor, der sætter slåen for. Så nu er alle fire i en kattepine.
Jupiter og Cluny bliver reddet op, da Hans savner dem og leder. Manden fra forretningen fandt ikke noget i kælderen, men kan fortælle at alt fra Wright & Sønner er mærket med et lille messingskilt, så de kan jo kigge efter det.
Rory dukker op og kan fortælle at han har sat Bob og Pete af ude i stenbruddet. Shay er også dukket op, så Shay, Rory og Hans tager sammen med Jupiter og Chuny ud til stenbruddet. Her skræmmer de Stebbins, der smutter væk i sin bil. Og de finder Bob og Pete i skuret. Og de har brugt tiden på at finde den gamle ordreseddel. Den lyder på ti firkantede ens monumentsten.
De grubler alle over gåden, men Jupiter dog mest. Om natten vågner han med et sæt og har løsningen. Der er en lillebitte ø ude i Phantom Lake og det er den overraskelse, han byggede til sin kone Laura. Øen er ikke naturlig, men anlagt af Angus. De tager ud til øen næste dag. Der er også plantet en cypres i sin tid. Og på sømærket ved siden af er der en lanterne med Wright & Sønner skilt på. De finder et hul, hvor skatten har været indtil for ganske nylig. Jupiter har mistænkt Rory, men tænker sig lidt om og peger på professor Shay i stedet. Politiet er blevet tilkaldt og Shay forsøger at stikke af, men Stebbins stopper ham. Stebbins har siddet i fængsel på grund af en falsk anklage fra Shay, så han vil gerne renses og har derfor holdt Shay / Java Jim under opsyn. Shay er faktisk efterkommer af kaptajnen på Argyll Queen og holder på at skatten (der er millioner af dollars værd) faktisk tilhører ham. Men kaptajnen stjal det fra sørøverne. Og sørøverne stjal det fra nogle andre, så hvem tilhører skatten? Politiet beholder i alt fald Shay.
Rory har prøvet at forhindre drengene i at finde skatten, men det var fordi han var bange for at mrs Gunn ikke ville have ham, hvis hun blev rig.
Bob, Pete og Jupiter får lov at beholde ringen fra kisten og får også en juvelbesat malajisk daggert som de forærer videre til Hitchcock.
Mrs Gunn får skatten, men Shay er ikke nogen stor forbryder, så hun giver ham en tredjedel. Han får brug for penge til en forsvarer, for han sendte jo Stebbins i fængsel på en falsk anklage. Men de andre vil hverken melde ham til politiet for noget eller sagsøge ham, så han slippper billigt.

Glimrende ide med at oplagspladsen ligefrem tiltrækker spændende genstande. Mon ikke forfatteren har læst "Arthur Conan Doyle: Den stribede kiste" engang? Den handler også om en kiste, der kan slå folk ihjel. Historien her hænger næsten sammen og er i alt fald uden stillestående afsnit. Og forbryderen er ikke så slem og bliver næsten taget til nåde. ( )
  bnielsen | Aug 1, 2022 |
Good mystery where the boys search for pirate treasure. Java Jim is the baddie trying to stop them. Read quite a few of these now and they are following a set pattern but entertaining enough. ( )
  mick745 | Apr 8, 2020 |
A ghost town, a mysterious lake phantom, and a lost pirates treasure chest. All pretty standard components of one of my nostalgic boyhood reading pleasures, as the Three Investigators unravel another mystery for Alfred Hitchcock to "introduce" (which I'm not sure has ever been explained just what that means). ( )
  burnit99 | Apr 8, 2015 |
A great mystery to read and try to help solve. Easy reading. ( )
  Marcel1972 | Apr 10, 2012 |
A great story that is most enjoyable to read. ( )
  Marcel1972 | Apr 10, 2012 |
Mostrando 1-5 de 6 (seguinte | mostrar todos)
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Arden, Williamautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Hitchcock, Alfredautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em espanhol. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Three junior detectives investigate a mystery involving an Oriental chest, a sunken ship, and a baffling dual identity.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.62)
0.5
1 1
1.5
2 2
2.5
3 19
3.5 2
4 15
4.5 3
5 7

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,457,248 livros! | Barra de topo: Sempre visível