Página InicialGruposDiscussãoExplorarZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

Mortimer contra Mortimer por Edgar P. Jacobs
A carregar...

Mortimer contra Mortimer (original 1990; edição 2014)

por Edgar P. Jacobs, Bob De Moor

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
1881115,377 (3.56)Nenhum(a)
Membro:AartKuijken
Título:Mortimer contra Mortimer
Autores:Edgar P. Jacobs
Outros autores:Bob De Moor
Informação:Brussel Blake en Mortimer 2014
Colecções:Comic Collection
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Informação Sobre a Obra

Professor Sato's Three Formulae, Part 2: Mortimer versus Mortimer por Edgar P. Jacobs (1990)

Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Japan, Tokyo, ca 1960
En japansk kybernetiker Akira Sato har fremstillet nogle androider, dvs menneskelignende robotter, som fx kan bruges til udforskning af rummet. De er modstandsdygtige overfor lidt af hvert. Desværre er Satos organisation blevet infiltreret af en oberst Olrik og hans terrororganisation. Sato sender en androide op udformet som en drage, men Olrik får den til at udløse en flykatastrofe. Sato beder professor Mortimer om hjælp, hvilket Olrik forsøger at forhindre, men uden held. Sato giver Mortimer kontrol over tre formler, som opbevares i hver sin bankboks i tre forskellige banker i Tokio. Både Sato og Mortimer falder i Olriks hænder og med hjælp fra forræderen Kim får Olrik fremstillet androider, der ligner Mortimer og som kan hente formlerne. Det lykkes med de to første formler, men ikke med den tredje og Mortimer får endda held til at sende bud efter sin ven, kaptajn Blake.

Her i bind to dukker Blake op i Haneda, Tokios lufthavn. (Og i disse to album hedder det Tokio og ikke Tokyo!). Han tager en taxa til hotellet, men bliver skygget og der er også et hold, der aflytter hotelværelset, men det finder han ud af ret hurtigt og handler så kvikt, at han overrasker aflytningsholdet, da de er ved at smutte. De forsøger at kidnappe ham, men det forpurrer han og så er det hans tur, for han pudser politiet på dem, foruden sin japanske kollega, oberst Mitsu. I Mortimers værelse finder han tøj, der ser ud til at have været dyppet i saltvand og politiet bekræfter at det ser ud til at Mortimer blev bortført, men slap væk i et flystyrt i floden og kom tilbage til hotelværelset og så igen er forsvundet.
Imens er Olrik rasende på gruppen "gul tatami", som er skyld i at de nu har politi og efterretningstjeneste på halsen. Han forsøger at tvinge Kim til både at få en dræberandroid klar til samme nat og til at få en mere vellignende Mortimer-bot klar til næste dag, hvor den skal fuppe en bank til at udlevere den tredje formel. Akira Sato holdes indespærret i samme bygningskompleks og han har formået at sabotere klimaanlægget. Han får også hul igennem til overvågningsrobotten Samurai, der holder professor Mortimer fanget. Samurai bliver slukket og Mortimer kommer til sig selv. Desværre kommer der i det samme nogen. Det er Olrik og hans håndlanger Sharkey, der får demonstreret dræberrobotten. Den ligner Mortimer, men slår væsentlig hårdere, hvilket går ud over Sharkey. Senere går Olrik for at forberede deres attentat mod Blake, men Sato hjælper Mortimer lidt og denne får slået Sharkey ud. Sato hjælper Mortimer til at flygte helt og skurkene har heldigvis ladet en bil stå med nøglerne i, mens de ser Snehvide i fjernsynet. Olrik, Nika og Kim har taget dræberrobotten med, men bliver lidt rystede over at høre at Blake er blevet hentet af en bil fra efterretningstjenesten, KCK = Koan Chosa Kyoku. Olrik planlægger at myrde Blake, når denne kommer tilbage, men imens trækker det op til uvejr og robotten kan ikke lide regn og elektriske uvejr. Blake kommer tilbage til hotellet og får en besked fra Mortimer om at han bør låse sig inde på værelset og ikke åbne for nogen, ikke engang Mortimer selv. Blake fatter ikke helt hvad der foregår, men går op på værelset og opdager at en rude er knust og at Mortimer-botten allerede venter på ham. Robotten går direkte efter ham, så han forsøger at flygte. Han når op på taget af hotellet med robotten efter sig og selvfølgelig kommer der et jordskælv samtidigt. Mortimer kommer også til og han har fået en stop-ordre fra Sato: Ojoshiro, hvilket får robotten til at standse. Mortimer kommer i håndgemæng med robotten, der i det samme rammes af et lyn. Robotten bliver helt destrueret af lynet og Olrik og hans mænd trækker sig tilbage. Efterretningstjenesten slører begivenheden og fodrer pressen med en historie om at to mænd er blevet dræbt af lynet. I virkeligheden har Blake det fint og Mortimer er godt nok ikke vågnet op, men har det ellers ok. Det har han dog lidt problemer med at overbevise lægen om, så han er nødt til at flygte selv i en stjålet ambulance. Lægen ringer dog politiet op og fortæller om Mortimers overspændte fantasier om robotter, androider der ligner ham, oberst Olrik og en professor Sato. Det er nok til at efterretningstjenesten lugter lunten og blæser generalalarm, hvilket ikke er godt for Olrik, men det ved han ikke endnu.
Mortimer bliver kontaktet via ambulancens radio og fører an i et politiangreb på Satos villa, som Olrik har mineret og gjort klar til sprængning med samt professor Sato. Mortimer overrasker Olriks mænd, men bliver selv overrasket af Mortimer-robot nummer to. Men politiet er lige i hælene på Mortimer, så Olrik er nødt til at flygte. Han sætter gang i en flok mislykkede androider og lader dem sprede kaos. Olrik har kig på en båd, men Blake kapper fortøjningerne og oberst Mitsus helikopter blæser den væk fra land. Men Olrik demonstrerer en troværdig trussel om at sprænge villaen, Sato og Mortimer i luften, så Blake overgiver sig og Olrik overtager Mitsus helikopter. Da helikopteren er kommet et stykke væk, trykker Olrik selvfølgelig på knappen og sprænger villaen i luften, men Sato og Mortimer er i mellemtiden sluppet fri vha Satos store robot, Samurai. Sato får at vide hvilken frekvens helikopteren sender på og så sender han Samurai på hævntogt efter 220 megacykler, idet han ønsker at den skal opføre sig som en sand kamikase. Den smadrer helikopteren og rammer så med vilje direkte ned i den undervandsbåd som ellers skulle have taget Olrik om bord. Alle de gode kan samle sig i højstemt patos og udtale "Når enden er god, er alting godt!" uden det mindste spor af ironi.

Jeg elsker detaljen med Snehvide. Måske er der alligevel tilsat en promille af en promille af selvironi til denne fortælling om meget tunge, meget stærke, menneskelignende robotter, der kan svæve mere elegant end Ironman. ( )
  bnielsen | Oct 13, 2018 |
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores (6 possíveis)

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Edgar P. Jacobsautor principaltodas as ediçõescalculated
Bob de MoorIllustrationsautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Caetano, PaulaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Esteves, Helenaautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Labey, CatarinaTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Marssignac, Paul-SergeContribuidorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Sala, AlfredTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado

Belongs to Series

Belongs to Publisher Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Die zondag, om 12.05 precies landt de DC-8 uit Hongkong op Baan "B" van Haneda, het vliegveld van Tokyo.
Op Haneda, het vliegveld van Tokyo, staat en DC-8 van de JAL klaar voor vertrek.
Citações
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Houd je mond! Dit lijkt helemaal nergens op! Ik heb je gevraagd een eenvoudige, doelmatige robot te maken: een zware jongen, een killer! Geen technische hoogstandjes! Geen electronische Einstein!
Vaarwel Sensei!...Er wacht u een eerbiedwaardig bad!
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico
Canonical LCC

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.56)
0.5
1
1.5 1
2 1
2.5
3 5
3.5 2
4 5
4.5
5 3

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 164,632,165 livros! | Barra de topo: Sempre visível