Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

De herinnerde soldaat roman por Anjet Daanje
A carregar...

De herinnerde soldaat roman (original 2019; edição 2019)

por Anjet Daanje

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
744357,743 (4.26)4
Membro:peterveen
Título:De herinnerde soldaat roman
Autores:Anjet Daanje
Informação:Groningen Uitgeverij Passage © 2019
Coleções:A sua biblioteca, Dutch literature
Avaliação:***
Etiquetas:novel

Informação Sobre a Obra

De herinnerde soldaat por Anjet Daanje (2019)

A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 4 menções

Mostrando 4 de 4
Waanzinnig mooi, goed geschreven, tragisch en indringend verhaal over een soldaat die uit een inrichting wordt gehaald door zijn vrouw, in 1923. Hij was 8 jaar vermist en zij vond hem daar terug. Hij herinnert zich niets van het leven voor de inrichting. Ze proberen een keven weer op te pakken, met de fotografiewinkel die ze hadden, met hun 2 kinderen en ze worden weer hevig verliefd op elkaar. Julienne vertelt Amand over hub leven voor de oorlog, en hij komt tot rust en lijkt te genezen. Hij krijgt wel afschuwelijke nachtmerries, waar hij zelf erg van schrikt omdat hij de gewelddadigheden in die oorlog ook als een soort lust of genoegdoening lijkt te hebben beleefd. Ook heeft hij periodes van essentie, waarin hij gewelddadig is en langzamerhand herinnert hij zich een heel ander leven, waar hij in Duitsland woont, voor de oorlog, met een Duitse vrouw trouwt en tegen zijn vroegere landgenoten vecht. Allemaal heel tragisch, heel verwarrend, ook voor de lezer. Uiteindelijk reist hij af naar Duitsland en vindt zijn vrouw en kinderen terug, maar, zijn vrouw heeft hem laten doodverklaren, is met een ander getrouwd en heeft nog 2 kinderen gekregen. Uiteindelijk gaat hij terug naar België, naar Julienne. Het is mij niet duidelijk welke man hij nu echt was. Hij kiest denk ik wel voor voor een leefbaar leven. ( )
  vuurziel | Jul 22, 2021 |
De herinnerde soldaat van Anjet Daanje is een schitterend boek, waaraan Thomas de Veen in de NRC van 10 april 2020 de maximale vijf sterren heeft gegeven en waarover Michel Krielaars in zijn boekencolumn van 28 augustus 2020 schreef dat het "tot de wereldliteratuur [behoort] en dat kun je van weinig andere Nederlandse romans zeggen." Het boek gaat over een soldaat die in de Eerste Wereldoorlog zijn geheugen is kwijtgeraakt en er stukje bij beetje achter komt dat hij iemand anders is dan de man waarvoor zijn omgeving hem houdt. Het is in helder en mooi Nederlands geschreven, maar bevat ook allerlei subtiliteiten die pas duidelijk worden als je de afloop van het verhaal kent. Ik heb het boek dus maar twee keer achter elkaar gelezen en vond dat geen straf. Opmerkelijk, dat deze schrijfster, die al negen romans op haar naam heeft staan, tot nu toe door de meeste recensenten over het hoofd is gezien. ( )
1 vote Jozefus | Sep 14, 2020 |
Zie de andere bespreking. Helemaal mee eens. Magistrale roman die vooral laat zien wat de verbeelding vermag, en wat inlevingsvermogen kan betekenen. ( )
  leowillemse | Jun 29, 2020 |
En dan, wanneer je bewust verder op afstand van de literaire fictie lijkt gekomen, is daar een boek dat je weer onderdompelt in een prachtig en verrassend verhaal. Schrijf maar eens een verhaal over een soldaat uit de eerste wereldoorlog die door alle onmenselijke verschrikkingen zijn geheugen is kwijtgeraakt. Hoe komt zo iemand weer tot een identiteit en hoe gaat hij zich verhouden tot zijn omgeving. Hoe valt te leven met de vrouw die hem vindt en meent haar vermiste echtgenoot weer gevonden te hebben ?
Ik ga het verhaal van deze magistrale roman niet vertellen of samenvatten. Meer dan vijfhonderd bladzijden lang gekluisterd worden aan een imposante symfonie van verrassende verhaallijnen, is een prestatie die je niet vaak meer tegenkomt.

Zeldzame klasse ! ( )
2 vote deklerk | Jun 3, 2020 |
Mostrando 4 de 4
Waar blijft die grote prijs? Waar blijft die literaire eer die alleen lezers je kunnen geven? Want De herinnerde soldaat behoort tot de wereldliteratuur, en dat kun je van weinig andere Nederlandse romans zeggen. Alleen al die originele stijl, met zinnen van soms een halve pagina lang en dat almaar herhalende ‘En toen…, en toen…’, dat nooit gaat vervelen als je er eenmaal vat op hebt. Het maakt De herinnerde soldaat tot een werk van on-Nederlandse kwaliteit.
adicionada por Jozefus | editarNRC Handelsblad, Michel Krielaars (sítio Web pago) (Aug 27, 2020)
 
Daanje combineert een steeds spannender en beklemmender wordend verhaal met grote literaire diepte, met confronterende vragen. Wat betekent een identiteit, een verleden, en hoe verhoudt de liefde zich daartoe – wat dóét de liefde, een diepe verbintenis, met een identiteit? Versterken of beperken? En zo draait het uit op de belangrijkste vraag: wat betekent het om mens te zijn? Lief te hebben?
adicionada por Jozefus | editarNRC Handelsblad, Thomas de Veen (sítio Web pago) (Apr 9, 2020)
 
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Misschien is dit de laatste keer dat hij als de man die Noen Merckem wordt genoemd door deze vertrouwde gang loopt, de deur daar aan zijn linkerhand met de vriendelijke ruitjes kan het einde van zijn bestaan betekenen, alsof hij met knikkende knieën naar het schavot wordt gevoerd, zo voelt hij zich ineens, de hoop die hem vergezelde, de overtuiging dat alles nieuw en onvoorstelbaar veel beter en eindelijk normaal zou worden, dat hij die alledaagse deur binnen zou gaan en een ander zou zijn als hij weer naar buiten kwam, een man met een gezin en een huis en een leven buiten deze muren, het vloeit ineens allemaal uit hem.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (4.26)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 4
3.5
4 5
4.5 3
5 12

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 203,231,538 livros! | Barra de topo: Sempre visível