Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Wild Talent (1954)

por Wilson Tucker

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1265215,209 (3.38)1
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 1 menção

Mostrando 5 de 5
Indeholder "1. Der lyder et brag", "2. Ny chef for sikkerhedspolitiet", "3. En hvisken i natten", "4. En kat får mælk", "5. Implosionen", "6. Mr. Ramsey", "7. Mysteriet om den døde kat", "8. Hvem trækker i trådene", "9. En weekend ved søen", "10. Manden med de unge isblå øjne", "11. Skæbnedagen", "Levende astronomi".

??? ( )
  bnielsen | Aug 27, 2023 |
USA, 1940'erne og 1950'erne
Paul Breen kan læse andre menneskers tanker. Vi følger ham fra han i 1934 er 13 og er alene til Verdensudstilling i Chicago. Her støder han på en dødeligt såret FBI-man ved navn Bixby og sender et brev til Præsidenten om hvem, der skød Bixby. Han underskriver brevet Bixby-tolv, så FBI kan ikke finde ham ud fra det, men fingeraftrykkene på brevet ligger og venter til han kommer på session. Palmer, en FBI mand og Peter Conklin fra den militære efterretningstjeneste dukker op på kasernen. Pauls kaptajn Evans er der også og de tre finder hurtigt ud af at Paul kan læse deres tanker. Paul fortæller om diverse fiflerier Evans har lavet. Conklin tager over og sørger for at Paul bliver installeret standsmæssigt og får en udgiftskonto uden loft. Paul fortæller om en hjemsendt sergent fra hæren, der var i samme restaurant som de tre. Sergeanten tænkte på noget, der vist hedder en atombombe. Men det tager lang fid for Paul at opspore ham, da Conklin og dennes overordnede Slater og Carnell bliver interesserede. I mellemtiden søger Slater via sin underordnede Rosa for at en sød pige, Karen, dukker op i Pauls nærhed. Han er mere interesseret i en Martha Merrill, men selv om han godt ved at Karen er plantet af efterretningsvæsenet, så er hun ikke uinteressant. Han benytter sig også af sin telepati til at vide hvad hun godt kan lide.
Omkring 1948 begynder Carnell at gå på jagt efter de højere lag af atomspioner. Og han fortæller også Paul at de har ledt efter andre med samme evner uden at finde en eneste. Paul gengælder ved at fortælle at han heller ikke har set spor af nogen. Og at der har æret et hold af videnskabsfolk på at studere Paul. Deres konklusion er at Pauls evner er større end han har ladet forstå. Han kan som minimum læse tanker på langt større afstand end bare indenfor synsvidde. Paul bekræfter dette og erkender også med lidt bitterhed at Karen ikke vil komme mere. Paul foreslår Carnell at andre magter måske også har telepater. Den tanke synes Carnell ikke om, men derfor kan den jo godt være sand. Paul fortæller også at Slater ikke har været så tæt på ham at han kan læse hans tanker ordentligt og at Slater forresten har et værn mod tankelæsning. Hans hjerne er så disciplineret at han bevidst kan lade være med at tænke på bestemte emner. Paul kan fortælle Conklin at denne snart skal på mission til Rusland for at kigge efter den russiske atombombe, der sikkert snart er klar. Ideen er at Paul kan læse Conklins tanker på afstand, så det er supernemt for Conklin at rapportere. Det lykkes fint, for Conklin kan rapportere tilbage at han er gået over grænsen og i et øde område er stødt på et stort laboratorium. Uger senere bliver han blændet af lyset fra en atombombeeksplosion. Sovjetunionens første atombombe. Prøver fra atmosfæren bekræfter snart hans rapport. Desværre kommer han ikke tilbage, for han bliver jagtet af folk, der ved hvor han er og han bliver skudt og dræbt af en prikskytte. På en tur udenfor huset bliver Paul skudt og ramt af en snigskytte, men hvordan kunne nogen vide at han ville være der? Ingen af de elleve, der kender til hans evner, ser ud til at stå bag.
Som tiden går og som han selv har forudsagt, så fjerner Slater stille alle, der er blevet venner med Paul. Til sidst bliver også Karen fjernet og Paul selv bliver installeret i et nyt hus fyldt med ukendte og med mikrofoner. Paul øver i det stille nogle af sine andre evner, fx kan han udøve en lille smule telekinese, hvilket er nok til at kunne afbryde en mikrofon. I værelset ved siden af bliver erstatningen for Karen installeret.
Til hans store overraskelse er det Martha Merrill der er den nye kvinde. Hun fortæller ham pr telepati at hun og hendes to brødre også har evnen. Såvidt de ved er de altså nu fire, der har evnen. Hun og brødrene har været på udkig efter andre telepater i årevis, men det er kun Paul, de har fundet. Mens Martha og Paul lærer af hinanden, går dagene og Paul er med til at uddanne et hold spioner, som han via telepati kan overvåge. Det er en supersikker og lynhurtig måde at få informationer fra agenter i feltet og programmet begynder snart at give renter.
Slater ser ud til at holder en masse tråde i sin hånd og ikke delagtiggøre sine overordnede i det hele. Paul får Marthas bror Dave til at begynde at lede efter en Walter Willis, hvis navn har spøgt i Slaters hjerne et par gange. Mens Korea-krigen starter og general Douglas MacArthur bliver afskediget som øverstkommanderende for styrkerne i Korea, finder de Walter Willis og opdager at Slater arbejder for den anden side.
En mand ved navn mr Johns dukker snart op for at likvidere Paul. Slater venter i baggrunden for at skyde Johns, når han har dræbt Paul, men i stedet får Paul Johns til at begå selvmord og da Slater dukker op, bliver han også taget under kontrol. Walter Willis var chef for spionringen, men Marthas bror Dave har taget sig af ham. Paul og Martha tager stille og roligt af sted og tager Slater med sig. Et sted i Florida ved den mexicanske bugt tvinger Paul Slater til at gå lige så stille ud i havet og drukne.

Bortset fra telepatien er det hele ret troværdigt. Kønsrollerne er anno 1950, men det er jo ikke så mærkeligt. Atmosfæren er atomspionage og muldvarpe i det engelske efterretningsvæsen.
Ganske glimrende underholdning. De gode ler og de onde græder. ( )
  bnielsen | Feb 27, 2021 |
Starting in the 1940s Wilson Tucker was a mystery, adventure and SF writer. He was nominated for a HUGO and NEBULA for his SF novel "The Year of the Quiet Sun". This is my second Tucker book and so far this is my favorite. The Lincoln Hunters was not as good. I will be looking for all of his books. ( )
  ikeman100 | Sep 2, 2019 |
One of the early explorations of how governments might handle the existence of real psychic powers. ( )
  BruceCoulson | Jan 20, 2014 |
Paul Breen, un niño de trece años, hace un viaje a Chicago para visitar la Exposición del Siglo del Progreso. Una vez allí contempla cómo un hombre es asesinado. Paul sabe que el hombre es el Señor Bixby, agente del gobierno y que envía sus mensajes con la firma Bixby-12. Incluso sabe el nombre de sus asesinos. Pero, ¿Cómo sabe todo ésto?. Años más tarde descubrirá cuál es su poder extraño: la telepatía. ( )
  gczobel | Mar 1, 2009 |
Mostrando 5 de 5
sem críticas | adicionar uma crítica

Pertence à Série da Editora

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
For Paul Breen, wherever he may be hiding
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
The microphones were dead, had been disconnected for many days.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Wild Talent (1953) was also published as Man from Tomorrow (1955).
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.38)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 4
3.5 2
4 4
4.5
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 203,241,627 livros! | Barra de topo: Sempre visível