Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

De Camino por Anya Niewierra
A carregar...

De Camino (edição 2021)

por Anya Niewierra

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
635423,828 (3.62)6
"De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosni. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosni reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt."--Back cover.… (mais)
Membro:Boekenbeestje
Título:De Camino
Autores:Anya Niewierra
Informação:Amsterdam Uitgeverij Luitingh-Sijthoff © 2021
Coleções:A sua biblioteca
Avaliação:**1/2
Etiquetas:Nenhum(a)

Informação Sobre a Obra

De camino por Anya Niewierra

A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 6 menções

Mostrando 5 de 5
Dit boek heb ik gisteren uitgelezen en ik heb er lang over nagedacht wat ik er van vond. Ik heb er vooral een onrustig gevoel aan over gehouden. Veel mensen die allemaal een andere naam hebben aangenomen, mensen die slechte dingen hebben gedaan, maar dat hebben omgekeerd.
Het verhaal speelt zich af langs de Camino, een onderdeel van de wandeltocht naar Santiago de Compostella. Lotte loopt deze route ter nagedachtenis aan haar man Emil, die exact een jaar voor dat zij hem loopt op de route zelfmoord heeft gepleegd. De aanleiding van deze zelfmoord liggen in een ver verleden tijdens de oorlog in Bosnië-Herzegovina waar 3 jeugdvrienden uit een klein dorpje uiteindelijk uit elkaar groeien en aan verschillende kanten van het conflict komen te staan. Heel verontrustend om te lezen wat fanatisme met mensen doet. Dat kan een aangrijpend verhaal opleveren, maar ik kon er af en toe geen draad aan vast knopen. Een beetje een gemiste kans. Uiteindelijk heb ik besloten om 3 sterren (een 6) te geven. ( )
  connie53 | May 8, 2024 |
Een thriller over een vrouw op zoek naar het geheime leven van haar man, die zelfmoord pleegt tijdens het lopen van de Camino. Ik vond het aardig maar ook wel veel uitwijdingen over de oorlog in Bosnië. En ingewikkelde situaties met diverse mannen die allemaal een andere identiteit aannamen. ( )
  elsmvst | Nov 28, 2023 |
Lotte is getrouwd met de Bosnische ex-vluchteling Emil. Emil pleegt zelfmoord tijdens het lopen van de Camino ( )
  huizenga | Oct 13, 2022 |
Voor mij is De Camino mijn kennismaking met Hebban Thrillerprijs-winnaar Anya Niewierra. Wandelaars op de Camino naar Santiago de Compostela hebben weken, zo niet maanden de tijd om met zichzelf in het reine te komen, een levensverandering te ondergaan, te rouwen of een crisis achter zich te laten. Het is precies een jaar geleden dat Emil, de in 1995 uit Bosnië-Herzegovina naar het Duitse Aken gevluchte man van de in het Zuidlimburgse Vijlen woonachtige chocolatier Lotte Bonnet op de Via Podiensis (gebouwd rond de GR 65), waar hij 26 juli in Puy-en-Velay begonnen is en op 6 augustus tot Conques in het departement Aveyron gekomen is onverwacht zelfmoord pleegt. Het schokt niet alleen de lokale bevolking, herbergiers en ondernemers langs de route die zoiets nog niet eerder hebben meegemaakt, maar ook Lotte en de achtergebleven kinderen.

Lotte wil op dezelfde dagen dezelfde route volgen als haar man na een paar weken eerder met haar kinderen een loslaatritueel te hebben uitgevoerd in Bosnië-Herzegovina. De literaire thriller brengt de lezer dag voor dag dichterbij Conques, terwijl zich vanaf de eerste dag vreemde omstandigheden voordoen, pelgrims en anderen in Lottes directe omgeving komen te overlijden. Zelf ontdekt ze op diverse punten langs de pelgrimsweg in Frankrijk aanknopingspunten voor de ware identiteit van Emil, maar raakt ze ook geobsedeerd, puberaal verliefd zo je wil, op de wandelaar Nicolas.

De twijfel tussen toegeven aan erotische gedachten of trouw aan haar overleden man of 'ja' zeggen op het aanzoek dat weduwnaar Paul haar vlak voor vertrek heeft gedaan? Klopt het beeld van Emil als voorbeeldig vader en echtgenoot? Welk gruwelijk geheim uit het verleden torstte hij mee en waarom besloot hij zelfmoord te plegen? Vakkundig is Niewierra in het oorlogsverleden van voormalig Joegoslavië gedoken, adresseert ze de lastige situatie waarin immigratiediensten figuurlijk chocola moeten maken van de verhalen die vluchtelingen hun opdissen en verbindt ze de ambiguïteit of de verzwegen elementen met de handel en wandel van Lotte zelf. Het resultaat is een prettig leesbaar boek met een chronologische verhaallijn, afgewisseld met briefcorrespondentie en - heel modern - WhatsApp berichten tussen betrokkenen. ( )
  hjvanderklis | Aug 23, 2021 |
Wat een boek! Er zit alles in, spanning, ontroerend, heftig, emotie, en gruwelijkheid. Wat een goede auteur. ( )
  tantanel | Aug 5, 2021 |
Mostrando 5 de 5
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Voor Frans.

En jij bent mijn zon.
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Proloog

Hij deed met rustige bewegingen zijn rugzak af, legde die op het zachte mos naast het pad en knielde neer.
Hoofdstuk 1

Het gedonder van de watervallen is indringend.
Citações
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
'De eerste dode in elke oorlog is het gezond verstand.'
A. den Doolaard, Nederlandse schrijver (1901 - 1994)
'Alleen gedachten die ons invallen tijdens
het wandelen zijn waardevol.'

Friedrich Nietzsche, Duitse filosool (1844 - 1900)
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

"De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosni. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosni reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt."--Back cover.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.62)
0.5 1
1 1
1.5
2
2.5 2
3 5
3.5 3
4 11
4.5 2
5 4

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 208,375,466 livros! | Barra de topo: Sempre visível