Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

The Rings of Saturn (1995)

por W. G. Sebald

Outros autores: Ver a secção outros autores.

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
3,307823,960 (4.17)148
A fictional account of a walking tour through England's East Anglia whose sights and sounds conjure up images of Britain's imperial past. They range from the slave trade to the Battle of Britain. By the author of The Emigrants.
Adicionado recentemente portherebelprince, ulaanbataar, sarahemmm, angstyreader, MiiraV, biblioteca privada, anglosaxonsaga, bodhiseia, RavenMoonRose, henboekenlegger
Bibliotecas LegadasLeslie Scalapino
 1. 10
  Lights out for the territory: 9 excursions in the secret history of London por Iain Sinclair (TMrozewski)
  TMrozewski: Books about walking, history, and reflection. Similar narrative tropes.
 2. 10
  Danube por Claudio Magris (defaults)
 3. 10
  Suspended Sentences: Three Novellas por Patrick Modiano (Lori_Eshleman)
 4. 10
  Compass por Mathias Énard (Utilizador anónimo)
 5. 00
  Wildwood: A Journey through Trees por Roger Deakin (chrisharpe)
 6. 00
  Findings por Kathleen Jamie (chrisharpe)
 7. 11
  Wittgenstein's Mistress por David Markson (michaeljohn)
  michaeljohn: Both novels—each nontraditional and singular in form—feature a narrator wandering in a desolate landscape. Both narrators also show a similar propensity for historical digression.
 8. 02
  Death in Holy Orders por P. D. James (thorold)
  thorold: You can't get much more conventional than an English murder mystery, or much more experimental than Sebald's unclassifiable prose works, but these two books do seem to have a bit more in common than their setting on the Suffolk coast. An odd mixture of gloom and playfulness, a refusal quite to reveal what's in the writer's mind...… (mais)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 148 menções

Inglês (71)  Holandês (4)  Espanhol (1)  Catalão (1)  Polaco (1)  Alemão (1)  Todas as línguas (79)
Mostrando 1-5 de 79 (seguinte | mostrar todos)
This was a very original, unusual and captivating book and my first venture into Sebald. The narrator takes us on a walking tour around Suffolk county on the east coast of England, while giving us a history lesson in related local and foreign events and sharing with us his inner thoughts and reflections. The text is interspersed with bad grainy photos, which makes the whole experience very sureal. He finds a seamless way of bridging between his perception of the physical surroundings and his musings on historical topics, whether it’s the decline of the local seaside economy, Sir Thomas Browne’s skull, Joseph Conrad and Roger Casement, the demise of the local herring industry, or sericulture in Norwich. His diversity of topics is never muddled and Sebald finds a natural almost dreamlike way to beautifully transition from one topic to the next. It’s almost like a tour of his mind.

His central theme seems to be somewhat nostalgic and poignant, one of decay, nothing is permanent and ultimately everything dies:

“ ... nothing endures, in Thomas Browne’s view. On every new thing there lies already the shadow of annihilation. ... There is no antidote, he writes, against the opium of time ... Dunwich, with its towers and many thousand souls, has dissolved into water, sand and thin air.”

Sebald’s lyrical prose has a poetic ring to it and is some of the most enjoyable I have read in a long time.

“And yet, what would we be without memory? We would not be capable of ordering even the simplest thoughts, the most sensitive heart would lose the ability to show affection, our existence would be a mere never-ending chain of meaningless moments, and there would not be the faintest trace of a past.”

I really enjoyed this book. Despite the unusual narrative and seemingly endless range of topics, I was fully immersed and never bored. It just naturally flows. Highly recommended.

( )
  amurray914 | Feb 27, 2024 |
Ik ben een fan van W.G. Sebald, zo betoogde ik hier en hier. De Ringen Van Saturnus vormt daar geen uitzondering op. De ondertitel luidt Een Engelse pelgrimage en het gaat dan ook om iemand die een voettocht maakt door het Engelse Suffolk in 1992.

Die iemand lijkt de schrijver te zijn maar dat wordt nergens expliciet vermeld. Het is ook geen reisverslag. Het is geen autobiografie, het is feit en fictie door elkaar heen en waar de een begint en de ander ophoudt is lastig uit elkaar te houden. Het maakt niet uit. Het is prachtig om mee te reizen met de wandelaar en hem te volgen op zijn overdenkingen en mijmeringen.

Overigens kwam het idee voor de optekening van dit verhaal tijdens een ziekenhuisopname van de verteller. Die was een jaar na het begin van de tocht opgenomen wegens vrijwel volledige immobiliteit;

In elk geval moest ik na mijn tocht niet alleen vaak terugdenken aan die heerlijke ongedwongenheid, maar ook aan het verlammende afgrijzen waardoor ik herhaaldelijk was overvallen wanneer ik de sporen van vernietiging zag die zelfs in dit afgelegen gebied tot ver in het verleden teruggingen.

Die vernietiging blijkt wel een thema dat in het hele boek terug is te vinden, in verschillende hoedanigheden. Ik houd van de gedachtensprongen van de verteller. Hij komt via de herinnering aan vrienden terecht bij Thomas Browne, een arts uit Norwich uit de zeventiende eeuw. Via Browne komen we uit bij het schilderij Van Rembrandt, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp, waar deze Browne zomaar eens op zou kunnen figureren. Omdat Browne ook heeft geschreven over de mutaties der natuur leest u over de fabeldieren die Jorge Luis Borges beschreef in zijn Libro de los seres imaginarios, zoals de Baldanders die ook Simplicius Simplicissimus later tegen zou komen.

Een hoop namen en zou ik ze niet even toe moeten lichten? Nee, u komt ze ook zo tegen in het boek van Sebald, dus u weet maar waar het over gaat of u zoekt het op. In die zin doet het boek mij ook denken aan het boek Donau van Claudio Magris. Die maakte ook dergelijke uitstapjes gedurende een tocht en ook daar was ik erg over te spreken.

Als de verteller uitkomt bij de spoorbrug over de Blythe meldt hij ons dat de treinwagons die er overheen reden oorspronkelijk bedoeld waren voor de keizer van China. Dat mondt uit in een verhaal over de Taipingopstand in Zuid-China van 1850 tot 1864. Een grote burgeroorlog waarbij de vernietiging niet moeilijk is voor te stellen. Maar het leidt ook tot een verhaal over de zijde-industrie en de teelt van de zijderups. Dat is een verhaal dat aan het eind van het boek weer terugkomt. Subtiele verwijzingen naar verhangingen met een zijden strop vind je weer elders in het boek. Sebald doet dat vaker, onderwerpen terug laten komen in verhalen die in eerste instantie los van elkaar staan.

Een gesprek met de Nederlander Cornelis de Jong in Southwold over de suikerindustrie in Indië trekt natuurlijk direct mijn aandacht gezien mijn eerdere artikel over die industrie. In Ilketshall St. Margaret rust hij uit op het kerkhof en begint meteen een verhaal over de predikanten daar;

Een van de predikanten van Ilketshall St. Margaret was Reverend Ives, een wiskundige en hellenist van enig aanzien, die met zijn vrouw en dochter in Bungay woonde en van wie is overgeleverd dat hij in het schemeruur graag een glas kanariechampagne dronk. Men schrijft het jaar 1795. In de zomermaanden komt er regelmatig een jonge Franse edelman op bezoek, die voor de verschrikkingen van de Revolutie naar Engeland is gevlucht.

Kanariechampagne? Ik kon het niet vinden en dat heb ik vaker met Sebald. Verzint hij nu iets of niet? Maar goed, de Franse edelman identificeert u aan zijn geschrift Herinneringen van over het graf als François René de Chateaubriand; zijn naam volgt pas veel later. Bovenstaande is wel het recept voor dit boek. De wandelaar komt ergens aan, ziet iets of denkt aan iets en er volgt een prachtig geschreven en erudiet verhaal. Over Joseph Conrad en het Belgische wanbeleid in de Congo, over het wel en wee van de haring of over de zijdeteelt in Duitse vorstendommen of all places.

Dat laatste lijkt dan een voorbeeld van een verbluffend staaltje kennis of onderzoek over de materie. De Beierse staatsraad Joseph von Hazzi (1768-1845) heeft inderdaad een Lehrbuch des Seidenhaus für Deutschland gepubliceerd en zo staan er nog wat leerzame handboeken over de materie in. Ook de topografie is op orde. Een kolonel uit een Gradiskaans regiment? Gradiska is een plaatsje in Bosnië-Herzegowina. Een Walachijs-Illyrisch grensregiment uit Carancebes? Richting Roemenië. Een Duits-Banaats regiment? De Banaat is ook richting Roemenië. Ik zoek het allemaal uit en ik houd daar erg van. Het is een prachtig reisverhaal, geschiedenisverhaal en een reis tussen feit en fictie in een mooie stijl opgeschreven. Lees het aandachtig en u mist zinnen als deze niet, het zou jammer zijn;

De grootste geslachten hebben nauwelijks drie eiken overleefd.

Vertaling: Ria van Hengel ( )
  Koen1 | Dec 29, 2023 |
Benché questo libro sia da molti considerato l'apice di Sebald, io lo metto al secondo posto pari merito rispetto alle mie letture, insieme a Vertigini e dietro a un'altra coppia pari merito, Gli emigrati e Austerlitz, peraltro letti in questo ordine. A Vertigini questo libro somiglia per la natura più legata legata alle divagazioni, laddove gli altri due libri li ho apprezzati, oltre che credo per un maggiore fattore di novità, per la struttura narrativa più coerente e coesa, pur conservando tutte le caratteristiche della scrittura di Sebald, incluso l'utilizzo delle immagini. A ogni modo, lettura preziosa, e consigliabile a tutti, al di là di come e dove si posiziona nel mio percorso. Di Sebald trovo apprezzabile soprattutto la capacità di muoversi liberamente e al tempo stesso profondamente, peregrinando da un luogo all'altro, da una suggestione all'altra.

"Eppure, che cosa saremmo mai senza il ricordo? Non saremmo in grado di mettere ordine nemmeno tra i pensieri più semplici, il cuore più ardente perderebbe la capacità di volgersi con simpatia a un altro, la nostra esistenza consisterebbe soltanto in una successione infinita di momenti privi di senso, e non vi sarebbe più traccia di un qualche passato. Che miseria, la nostra vita!" ( )
  d.v. | May 16, 2023 |
El escritor emprende un viaje a pie por el condado de Suffolk, en la costa este de Inglaterra, para llenar el vacío que se ha apoderado de su interior al haber concluido un trabajo importante. A la vista de paisajes solitarios y pequeñas poblaciones se topa con vestigios de un pasado que le remite a la totalidad del mundo, enmarcado en multitud de épocas, espacios y personajes diferentes.
  Natt90 | Jan 16, 2023 |
sections 1 through 4 are exceptional (in decreasing order). in the discussion of Joseph Conrad, and in later sections, the attempt at presenting a historicized pathos is too explicit. ( )
  Joe.Olipo | Nov 26, 2022 |
Mostrando 1-5 de 79 (seguinte | mostrar todos)
The Rings of Saturn, perplexing, turgid, and unreadable book that it so frequently is, is saddled with a problem it cannot resolve or even address: that of the dislodged identity.
adicionada por jburlinson | editarNew York Review of Books, André Aciman (sítio Web pago) (Dec 3, 1998)
 

» Adicionar outros autores (11 possíveis)

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
W. G. Sebaldautor principaltodas as ediçõescalculado
Charvát, RadovanTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Hulse, MichaelTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Il faut surtout pardonner a ces ames malheureuses qui ont elu de faire le pelerinage a pied, qui cotoient le rivage et regardent sans comprendre l'horreur de la lutte, la joie de vaincre ni le profond desespoir des vaincus.
Joseph Conrad
The rings of Saturn consist of ice crystals and probably meteorite particles describing circular orbits around the planet's equator. In all likelihood these are the fragments of a former moon that was too close to the planet and was destroyed by its tidal effect ( -> Roche limit).
Brockhaus Encyclopaedia
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
In August 1992, when the dog days were drawing to an end, I set off to walk the county of Suffolk, in the hope of dispelling the emptiness that takes hold of me whenever I have completed a long stint of work.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês (3)

A fictional account of a walking tour through England's East Anglia whose sights and sounds conjure up images of Britain's imperial past. They range from the slave trade to the Battle of Britain. By the author of The Emigrants.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Biblioteca Legada: W. G. Sebald

W. G. Sebald tem uma Biblioteca Legada. As bibliotecas legadas são bibliotecas privadas de leitores famosos introduzidas por membros do LibraryThing que integram o grupo Legacy Libraries.

Ver o perfil legado de W. G. Sebald.

Ver a página de autor de W. G. Sebald.

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (4.17)
0.5 1
1 9
1.5 2
2 23
2.5 12
3 66
3.5 25
4 174
4.5 35
5 261

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,565,647 livros! | Barra de topo: Sempre visível