Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Fyra fönster mot gården

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (36)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
1411,151,318 (3.5)Nenhum(a)
Kriminalroman.
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sverige, Skoga, 1983

Indeholder kapitlerne "I. Er det ikke lidt ensformigt at bo i så lille en by? Jo, man ser ikke så meget, men så hører man så meget desto mere, så det udjævner det.", "1. Cyklisten, som væltede", "2. Hjem til gården", "3. En svunden verden", "4. Mod bedre vidende", "II. Der samler sig ikke støv på den, som er ude i blæsevejr", "5. En dør på klem", "6. Uvejret nærmer sig", "7. Den, som begynder en samtale, ser ikke slutningen på den", "III. Det eneste, man ikke kommer levende fra, er livet", "8. Sommerdrømme i vintersne", "9. Nogen lyver", "10. Mord er let", "IV. Du säger lergök med mener åsna, sa kakelugnsmakarn", "11. Tillidsbrud", "12. Den uskyldigt anklagede", "13. Malerier på en udstilling", "V. Det er nu meget godt, at løgnen findes - for tænk om alt, hvad man hørte, var sandt", "14. Tavsheden brydes", "15. En lang time", "16. Hjemme efter klokken atten", "17. Jeg græder i morgen", "18. Livet går videre".

Ellika Knutsdottir på 20 år kører galt på cyklen og brækker benet. Hendes ven Benny Gabriel Backman (Gabriel blandt venner) synes det er synd for hende, for måske kan hun først begynde at løbetræne igen om et helt år. Krimiforfatterinden Almi Graan bor tæt på og en veninde Josabet Petrén fra gamle dage flytter ind ganske tæt på. Josabets lejlighed er et gammelt fotoatelier, hvilket passer hende fint. Hun har tidligere malet, men nu skriver hun på livet løs. Efter nytår bliver hun fundet død, slået med en tung genstand i hovedet og genstanden bliver senere identificeret som en af de bærebjælker håndværkerne har gang i under en solid ombygning af hele karreen. Christer Wijk får en omgang Bangkok-influenza og det varer tre uger før han er på benene og kan opklare sagen. Jan Hoffner er snart 18 og i gang med at tage kørekort. Jan vil være ambulancefører, veninden Kristina får job i en bank og Anneli rejser en tur med vennen Ove til den anden side af jorden.
Næsten alle i kareen har haft en finger med i spillet og stukket nødløgne af hensyn til sig selv eller andre. Ellika var jaloux fordi Gabriel så meget til Josabet og med god grund. Gabriel og Jan fik sammen gratis timer ved hende i nøgentegning og Gabriel fik mere end det. Osvald Rivander og hans kone Olga tænkte begge på at den anden måske kunne have gjort det, så Osvald lukkede døren til Josabets lejlighed, da han fandt hende død. Ellika havde set Gabriel skynde sig væk og hun havde også fået kæmpet sig ned af trapperne og set at Josabet var død. Men faktisk var den skyldige Ellikas far, enkemanden Knut Magne Knutsson, det blev dødeligt jaloux over at finde Gabriel og Josabet sammen. Efter at Knut har tilstået overfor Christer, lykkes det for Gabriel at skabe forvirring nok til at Knut kan flygte og begå selvmord ved at gå i den frosne sø.
Christer køber tre af Josabets malerier, fra før hendes spontanitet blev ødelagt af en gammel kunstmaler, Cyril Clot. Han forærer malerierne væk til Jan, Helena og Almi, der har hjulpet undervejs.
Efter at Christer har kæmpet næsten en måned med Bangkok-influenza, ringer hans kone Camilla og får ham til at love at tage en uges ferie og rejse et sted hen med hende. Han lover, og opdager så at det er Bangkok, der er målet. Handlingen slutter lidt inde i 1984.

Ganske velfortalt simpelt jalousmorddrama, hvor man igen igen kan undre sig over at det er kvinderne, der ikke har lov at have sovekammerdøren stående ulåst. ( )
  bnielsen | Jan 12, 2018 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Kriminalroman.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4 2
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 157,691,586 livros! | Barra de topo: Sempre visível