Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

De edele elfen (1987)

por Willy Vandersteen

Séries: Suske en Wiske (212), Bob e Bobbete (173)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
301790,721 (3.42)Nenhum(a)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Naar aanleiding van het verschijnen van de avonturen van Suske en Wiske in IJsland, worden onze uitgenodigd naar Reykjavik om de presentatie bij te wonen. Na de receptie horen onze vrienden, dat ze nog een paar dagen in IJsland mogen blijven in een huisje dat typisch voor IJsland is. De eigenaar, Tomas Tomasson, brengt hen erheen. Eenmaal in het huisje aangekomen begint de eigenaar over elfen te vertellen, hetgeen bij Lambik lachkrampen veroorzaakt. Tomas probeert Lambik te overtuigen dat elfen bestaan, wat niet lukt. Gepikeerd gaat Tomas het huis uit.
De kinderen gaan nu naar bed en Sidonia laat Lambik merken, dat hij erg onbeleefd was tegen Tomas.
In de tussentijd droomt Suske over een elfin, Dotty, die hem meevoert naar haar dorp. Suske moet Dotty's moeder genezen door haar aan te raken en iets te zeggen. De elfenvrouw geneest en uit dankbaarheid geeft Dotty gouden pantoffeltjes en een rode bril aan Suske, zodat hij steeds in de elfenwereld kan kijken. Dotty brengt Suske nu weer terug naar zijn bed.

Wiske wekt Suske, want ze gaan de stad Reykjavik bezoeken. Bij het opstaan ontdekt Suske de gouden pantoffeltjes en de rode bril, dus was het geen droom. Hij was dus werkelijk in het elfendorp. Suske beluit hierover niets aan zijn vrienden te vertellen.
De volgende nacht gaat Suske ongemerkt terug naar het elfendorp. Hij ontdekt er dat er huizen vernield zijn. Trollen hadden schapen gestolen en de mensen dachten dat het de elfen waren en vernielden hierop de stenen heuveltjes, die in de elfenwereld huizen zijn. Suske wil tegen de trollen vechten, maar hij realiseert zich dat hij dit niet kan zonder de hulp van zijn vrienden.
Na aanvankelijk ongeloof gaan onze vrienden mee en vol verbazing doen zij hun entree in de elfenwereld.
Het duurt ook niet lang voor de eerste trollen zich laten zien.
Lambik wil de trollen infiltreren en verkleedt zich als een trol. Het plan lukt en na een tijd is hij in het trollendorp. Als eerste opdracht, moet hij de geroofde lammetjes slachten. Lambik weigert en moet nu voor de trollenkoning verschijnen. Daar beweert hij, dat hij een Belgische roodoogtrol is en lekkerder gerechten dan lamsvlees klaarmaken. Onder de ogen van de nieuwsgierige trollen richt hij een frietkot op.
En... zie aan! De trollen zijn dol op Lambik's frieten. Zo dol, dat zij besluiten geen lamsvlees meer te eten. Dit gaat de koning echter te ver. Hij besluit de frieten te boycotten. Dit lukt niet. Het overgrote gedeelte der trollen wil verder frieten eten en kronen Lambik als nieuwe koning. De onttroonde koning gaat met enkele trouwe trollen weg en zweert wraak.
Onze andere vrienden komen Lambik te hulp en na enige hachelijke avonturen geeft de onttroonde trollenkoning zich gewonnen. Hij zweert hoog en heilig de elfen voortaan met rust te laten en geen lammeren meer te stelen.
De rust is weer terug gekeerd in het elfendorp en tevreden keren onze vrienden weer terug naar hun huisje.
De volgende morgen denkt ieder van onze vrienden, dat zij gedroomd hebben over elfen, totdat Suske met de gouden pantoffeltjes naar beneden komt. Het bewijs, dat ze dus toch niet gedroomd hebben.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Apr 26, 2008 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Pertence a Série

Pertence à Série da Editora

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.42)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 2
3.5 1
4 1
4.5
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,456,730 livros! | Barra de topo: Sempre visível