Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Mördaren ljuger inte ensam

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (1)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
551368,515 (3.56)1
Rutger Hammars stuga Lillborgen ligger p ̄ n i sjn̲ Uvln̄gen i Bergslagen. Dr̃ samlar han och hans fru under en sommarhelg en handfull gs̃ter fr̲ att umgs̄, bada och segla. Men nr̃ Puck Ekstedt under en promenad v̲erraskas av ett skyfall och tvingas fly in under en gran gr̲ hon ett makabert fynd: en av Hammars gs̃ter ligger dr̃ strypt med en rd̲ sidenscarf om sin hals. Pucks fs̃tman Einar Bure beslutar att kontakta sin gamle vñ Christer Wijk, kommissarie vid Stockholmspolisen, fr̲ att ls̲a fallet. Det visar sig att gs̃terna alla knyts samman genom kr̃leksband och svartsjuka. Alla verkar ha nḡot att dl̲ja, men det r̃ bara en av dem som r̃ mr̲daren. [Publit]… (mais)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 1 menção

Sverige, Breslagen, 1947
Den unge litteraturstuderende Puck Ekstedt tager på sommerbesøg ved ægteparret Ann-Sofi og Rutger Hammar, som har en hytte ude på en ø i en sø Uvlången. Puck er forelsket i Einar (kaldet Eje) Bure, der er historiker, men også har skrevet en kriminalroman dog under pseudonym for ikke at spolere karrieren. En digter, Carl Herman Lindensiöö, er også på besøg og de hygger sig i hinandens selskab. Det er for godt til at være ved og først dukker en smuk og rig ung kvinde, Lil Arosander, op i følge med en gudeskøn ung mand, George Malm - kaldet Jojje. Lil er datter af direktør Arosander, der ejer AB Luksusfilm og Jojje er tiltænkt rollen som førsteelsker i kommende film fra selskabet. Da de har været der et stykke tid, dukker en billedhuggerinde Marianne Wallman op, hvilket ikke er så velkomment, for hun har tidligere været forlovet med Rutger og hans kone er nok ikke begejstret. Marianne har en veninde Viveka Stensson med på cykeltur og det er i alt fald undskyldningen for at dukke op.
En dags tid senere annoncerer Marianne at hun tager afsted og gerne vil sejles ind til fastlandet. Imidlertid finder Puck hende kvalt næste morgen skjult under grenene på et stort grantræ. Puck alarmerer Einar og de får fat på politiet i form af en lidt sløv landbetjent. Denne er ikke begejstret over at blive purret tidligt om morgenen og endnu mindre begejstret da liget er forsvundet, da de kommer tilbage til øen. Einar er ikke tabt bag en vogn, så han får fat i sin gode ven, kriminalkommissær Christer Wijk, der heldigvis nys holder ferie i Skoga. Christer tager med på øen og forhører alle de tilstedeværende. I mellemtiden er også Rutgers lillesøster, "Pyttan" Hammar, der er 17 år og går i gymnasiet, dukket op. Hun synes at det lyder spændende med en mordgåde. Næste morgen får hun sin lyst styret, for hun finder Jojje drivende i vandet ved bådebroen. Han er blevet skudt i ryggen, så det er nok ikke fordi han har begået selvmord af anger over at have dræbt Marianne.
Christer får tilkaldt forstærkninger, men holder forhør over den samlede flok inden overbetjent Leo Berggren og de andre betjente kommer til. Lil bekender at have tilbragt natten med Rutger. Man trækker dræg i søen og finder efter et stykke tid Marianne. Christer forhører de resterende. Om aftenen spiller man bridge og løber tør for cognac. Viveka tilbyder at hente den, men kommer ikke tilbage. Nogen har smurt grøn sæbe på trinene på kældertrappen, men hun er sluppet med en forvreden fod og nogle knubs og en hjernerystelse. Om natten får Viveka mere ondt i foden og Eje og Puck sejler i hårdt vejr ind til land og henter en læge. På vej tilbage er de ved at gå på grund, men det er heldigt for de finder en næsten druknet Ann-Sofi. De får hende hevet om bord og lægen får hende genoplivet.
Nu er det tid til at få kortene på bordet og Christer samler alle i stuen, hvor han gennemgår sagen og konkluderer at det er Viveka, der er dobbeltmorder og at motivet er jalousi over at Rutger og Marianne har en affære sammen. Viveka tilstår, men tilføjer at Christer tager fejl, når han tror at Viveka er vildt forelsket i Rutger. Hun var ganske rigtigt vildt forelsket, men i Marianne. Viveka fortæller om hvordan hun opdagede at hun var anderledes og var til piger i stedet for drenge. At hun havde en affære med Marianne og at Rutger gik helt i baglås, da han opdagede det. Han giftede sig med Ann-Sofi selv om han stadig var forelsket i Marianne. Og Ann-Sofi forsøgte at begå selvmord, fordi hun troede at det var ham, der var morderen.
Beviserne mod Viveka er ikke ret stærke, men heldigvis har hun taget en dødelig ukendt gift og dør efter at have aflagt fuld tilståelse.

Sjovt tidsbillede. Ann-Sofi bruger hofteholder og det er hende, der laver alt husarbejdet. Rutger bliver helt ude af sig selv, da han finder ud af at hans rival er en pige. Osv.

Udmærket, elementært spændende krimi, hvor Puck, Einar Bure og Christer Wijk bliver introduceret. De kommer med tiden til at optræde i langt over en snes af Maria Langs romaner. Men det her plot kan forhåbentlig ikke bruges mere. ( )
  bnielsen | Mar 22, 2019 |
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Rutger Hammars stuga Lillborgen ligger p ̄ n i sjn̲ Uvln̄gen i Bergslagen. Dr̃ samlar han och hans fru under en sommarhelg en handfull gs̃ter fr̲ att umgs̄, bada och segla. Men nr̃ Puck Ekstedt under en promenad v̲erraskas av ett skyfall och tvingas fly in under en gran gr̲ hon ett makabert fynd: en av Hammars gs̃ter ligger dr̃ strypt med en rd̲ sidenscarf om sin hals. Pucks fs̃tman Einar Bure beslutar att kontakta sin gamle vñ Christer Wijk, kommissarie vid Stockholmspolisen, fr̲ att ls̲a fallet. Det visar sig att gs̃terna alla knyts samman genom kr̃leksband och svartsjuka. Alla verkar ha nḡot att dl̲ja, men det r̃ bara en av dem som r̃ mr̲daren. [Publit]

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.56)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 4
3.5
4 2
4.5
5 2

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 157,800,907 livros! | Barra de topo: Sempre visível