Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Het rijmende paard

por Willy Vandersteen

Séries: Suske en Wiske (96), Finn och Fiffi (38), Bob e Bobbete (59)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
542477,827 (3.68)1
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 1 menção

Mostrando 2 de 2
Op de Kalmthoutse heide dwaalt een spookpaard rond. Natuurlijk laten onze helden zich daardoor niet afschrikken maar een gemakkelijke strijd is het niet. Ze worden immers bedreigd door Krimson die het paard voor zijn smokkelhandel wil gebruiken.
  losloper | Nov 6, 2013 |
Suske en Wiske zijn enthousiaste paardenliefhebbers en zo zijn ze aangemeld bij een manege in Kalmthout.
Op een dag willen ze gaan rijden op de Kalmthoutse Heide maar worden door de knecht gewaarschuwd er niet heen te rijden. Sinds korte tijd huist daar een spookpaard. De kinderen laten zich hierdoor niet van de wijs brengen en rijden op hun paarden de heide op. Als ze een weg willen oversteken, waar ze ook nog voorrang hebben, komt een auto op hen afgeraasd en stopt op het laatste moment. De chauffeur, een kleerkast van een man, stapt uit en krijgt van de man die achterin zit het bevel de kinderen af te ranselen. Volgens de man zijn ze te vaak op de heide en dat zou hinderlijk voor hem zijn. De kinderen weten echter aan de breedgebouwde chauffeur te ontsnappen.
Op de heide ontdekt Wiske plots een spoor van hoefbladen. Ze volgen het spoor en ontdekken het witte spookpaard tussen de dennen. Nieuwsgierig rijden ze achter het paard aan, maar krijgen het niet te pakken. Verbaasd vragen ze zich af waar het dier gebleven is. Wat Suske en Wiske niet weten is dat het dier de lucht in gegaan is en zodoende kon ontkomen.
Bij de manege vertellen ze hun wedervaren met het paard aan de eigenaar, maar die denkt, dat het dier ergens weggelopen is. Plots komt de hond van de manege-eigenaar met een brief tussen zijn kaken aangelopen. De kinderen kijken meteen waar de brief vandaan komt en zien nog net de wagen wegrijden waarvan ze het al eerder met de chauffeur aan de stok kregen.
Ze gaan weer terug naar de manege en de eigenaar laat hen de brief lezen. In de brief staat een dreiging. Mochten er nog eens ruiters van de manege op de heide gezien worden dan zal de eigenaar het bitter berouwen. Het schrijven is ondertekend door Dr. Krimson, de meestermisdadiger!
Sidonia en Lambik genieten ondertussen in een villa van de rust in Kalmthout. Goedgeluimd vertelt Lambik een mop. Plots komen de twee kinderen aangelopen en ze vragen Lambik of hij een zekere Krimson kent. Lambik krijgt bij het horen van de naam de stuipen en trekt meteen de oorlogssouvenirs van 14-18 aan om de villa te verdedigen. Hij verklaart dat Krimson een van de meest gezochte misdadigers is.
Een helicopter vliegt plots boven de villa en dropt er een lederen koker. De koker bevat een briefje gericht aan Suske en Wiske. De twee mogen met niemand over het spookpaard praten. Weer is het briefje ondertekend met Dr. Krimson!
Onze vrienden laten zich echter niet van de wijs brengen door deze dreigementen en gaan op onderzoek uit. Na een tijd komen ze er achter dat Krimson het vliegende paard wil gebruiken voor zijn smokkelhandel.

Professor Barabas is er tot grote verwondering van zijn vrienden ook bij betrokken. Hij heeft door middel van zijn nieuwste uitvinding, de Teletransfor, het paard van een schilderij van Van Dyck met als motief "Sint Maarten" naar het heden gebracht. Verkleed als Romein probeert Barabas het paard te lokken om zijn fout te herstellen.
De smokkelhandel van Krimson mislukt door toedoen van het vliegende witte paard. Onze vrienden willen het dier weer plaats laten nemen op het schilderij, maar het schrandere dier las in een boek over het Caribische eiland St. Maarten. Het dier vliegt er heen in de hoop daar zijn meester weer terug te vinden.
Onze vrienden vliegen er heen met de R V D 1, een nieuw soort van voortbewegingsvaartuig van professor Barabas. Men kan er mee rijden, vliegen en duiken. In het luchtruim boven het Caribische eiland merken ze dat ze gevolgd worden door een ander vliegtuig. Het is Krimson, die zich wil wreken op onze vrienden en het paard. Op het eiland trekt Krimson na enkele avonturen aan het kortste eind en stort spectaculair met zijn vliegtuig in de oceaan.
Het paard wordt naar huis gebracht en weer terug op het schilderij geplaatst.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Mar 20, 2008 |
Mostrando 2 de 2
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.68)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 4
3.5 1
4 2
4.5
5 3

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,422,726 livros! | Barra de topo: Sempre visível