Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Svar till Ensam Eva

por Maria Lang

Séries: Maria Langs deckare (32)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
1011,492,422 (2.75)Nenhum(a)
Kriminalroman. Den lille provinsby Skoga rystes af endnu et mord efter ankomsten af en fremmed mand, der er hidkaldt af den ensomme Evas kontaktannonce.
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Sverige, Skoga, 1979

Indeholder kapitlerne "Annoncen", " Hellere godt hængt end dårligt gift ", " Man vælger ikke sin skæbne", " Den der ligger alene, hvordan skal han holde varmen?", "Kontakten", " Sjældent danser høns i galocher", " Hvor ingen Eva er, er intet paradis", " Ild i hjertet giver røg i hovedet", "Ravnen", " Ligeså svært at gennemskue en kvinde som en melon", " Lille og vågen er bedre end stor og doven", " Der er dem, der ikke holder sig for gode til noget", "Skandalen", " Dyd og glas går let i kvas", " Som at læse i en avis når det blæser", " En frier, der ikke tager imod et nej", "Familien", " Det er svært at gardere sig mod bagtalelse og sko, der gnaver hul på hælen", " Også kælne katte har skarpe kløer", " Et øjenvidne er bedre end ti ørevidner", "Sandheden", " Ikke alt til torvs der sælges kan", " Livet er ikke de dage, der er gået", " Ventetime og vågenat er altid lang".

Eva Regina Robson er en ensom krydsordsløser på 34 år, snart 35. Hun er fra 7 april 1944 helt præcist. Hun er halvsøster til den yngre Brita Kristina, kaldet Bisse på 13 år, der er nabo til Jan Torén på 13, snart fjorten år. Teenagerne Jan og Bisse hjælper med at indrette et ubrugt køkken i Evas lejlighed til overnatningssted for Bisse. De driller også Eva med at hun burde sætte en kontaktannonce i avisen. Constantin Carlsen og Randy er forældre til Bisse, men ikke gift. Mormoren enkefru Dorotea Robson er fra 1890 og 88 år gammel, men stadig rask og rørig. Jans fars moster hedder Almi Graan og skriver krimier. Hun snakker også med Helena Wijk, der er mor til kriminalkommissær Christer Wijk. Om aftenen efter Jan og Bisses besøg, tænker Eva lidt over sagen og skriver en kontaktannonce og sender ind til avisen. En krydsordsekspert Maurus Alrot på 44 år reflekterer på annoncen og alle undtagen Dorotea glæder sig. Hun er til gengæld god til at blive syg og dårlig, når Eva er på vej til at mødes med Alrot. Det lykkes dog at slippe væk og han inviterer både på fin middag og senere på en operapremiere på Figaros Bryllup i nyoversættelse af Britt G. Hallquist. Her møder de Camilla Martin, Christer Wijk og Almi Graan i pausen. Efter operaen overnatter Eva på Maurus hotelværelse. Almi har lånt Maurus nøglerne til en lejlighed, hun har i samme boligblok som Eva, Så et par dage efter træffer Maurus den gamle enkefru Dorotea Robson, men mødet går glimrende og Dorotea lader nærmest til at acceptere ham. Så tager han nogle uger afsted på en tur til udlandet og da han kommer hjem, kommer det frem at han med stor sikkerhed er far til Bisse. Dvs han havde en one-night-stand med Randy og hun brugte ikke p-piller og blev gravid uden at han vidste noget om det. Hun forsøgte heller ikke at finde ham. Alt det her kommer frem i en livlig diskussion mellem Randy, Maurus og Eva. Efterfølgende er Maurus syg med høj feber og astma-lignende symptomer. Dorotea fremstiller selv lægedrikke af planter fra Constantins lille haveafdeling med giftplanter. Maurus får noget at drikke og dør nogle timer senere af en kraftig forgiftning af atropin. Belladonna er langsomt virkende, så hvorfor valgte han den, hvis han ville begå selvmord? Christer Wijk er i nærheden og får sagen foræret af det lokale politi, hvor han kender Anders Löving og Erk Berggren udmærket fra gammel tid.
Eva Regina er ikke med på teorien om selvmord og kan fortælle at Maurus slet ikke rørte noget af den hjemmelavede plantemedicin. Jan Torén dukker op og har set Maurus komme ud midt om natten og tage en slurk af en stor flaske, bande og så smide flasken over mod et plankeværk. Erk Berggren samler skårene op, men de er skyllet rene af nattens regn. Giften er nok hældt i en flaske med hostemedicin, men hvor er resten af giften, der var i en hvid kande?
Almi Graan har nøglen til Maurus lejlighed og får at vide at han er død. Der ligger en dagbog med besked om at aflevere den til Eva i tilfælde af hans død, så hun afleverer den bare til Eva uden fx at kontakte Christer. Eva lukker sig inde i sit soveværelse og læser i dagbogen. Senere forsøger Bisse at komme i kontakt med hende, men uden held. Hun kontakter Christer, der alarmerer politi og ambulance, men de kommer for sent, for Eva har begået selvmord med samme gift, som hun havde brugt til at slå Maurus ihjel med. Hun var overbevist om at han havde genoptaget forbindelsen med Randy og at hendes egen lykke var alt for stor til at være sand.

Sjovt tidsbillede. Kassetteradioer, spånplader og skumgummihynder. Plottet er muligvis realistisk, men ret ondt for med lidt tolerance og klarsyn, burde Maurus og Eva have levet sammen til deres dages ende. Det er også ondt at Eva faktisk har slået Bisse's biologiske far ihjel, men det mildner Maria Lang ved at Constantin har det fint med at være far for Bisse og hun har det tilsvarende fint med at være hans datter. ( )
  bnielsen | Mar 27, 2019 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em finlandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Kriminalroman. Den lille provinsby Skoga rystes af endnu et mord efter ankomsten af en fremmed mand, der er hidkaldt af den ensomme Evas kontaktannonce.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (2.75)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 159,237,945 livros! | Barra de topo: Sempre visível