Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Den cubanske fælde

por Jan Stage

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
215,214,938 (3)Nenhum(a)
Efter et helikopterstyrt ud for Guantanamo-basen flygter den halvt danske al-Qaeda-fange Abdul Omar Larsen gennem Cuba.
Adicionado recentemente porbnielsen, bartman
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Cuba og omegn, ca 2002
En helikopter styrter ned i havet ud for Guantanamo. En lokal fisker Efrain Fuentes redder en af passagererne, Omar Abdul, der er kommet i land på en lille ø. Manden er klædt i orange dragt og har håndjern på. Fiskeren ved godt at det er en dårlig ide, men han er gammel og tænker at han snart skal dø, så han hjælper Omar af med håndjernene og forærer ham sin båd (eller rettere kollektivets båd, men det er en gammel rådden båd, så tabet er nok ikke så stort). Efrain giver også Omar en adresse i Cuba, hvor han kan finde Efrains bror, Ibrahim Fuentes.
Inde i Cuba er den danske konsul, Severin Bernhardt Ingemann Oxen på 55 år, lige flyttet ind i et nyt hus. Huset har god plads, hvilket er godt, for den falmede sangerinde og skullerspiller Virtudes Portuondo har lagt beslag på et par af værelserne, som hun blandt andet benytter, når Fidel Castro overnatter ved hende en gang imellem. Oxen handler med mineraler og skibsmaling og forsøger at holde sig gode venner med både amerikanerne på basen og de cubanske bureaukrater. Oxens regnskabschef Manuel bliver forflyttet og i stedet får han en sønderjyde, Steen Witt på 26, at trækkes med.
På Guantanamo-basen er chefen oberst John Ignaz heller ikke lykkelig. Helikopterulykken trækker overordnede til og det er aldrig et godt tegn. CIA-manden Maddox Polk har detaljerede oplysninger om fangen, Abdul Omar Larsen, 26 år, har taget navneforandring til Abdul Ra'uff efter kontakt med Hizb-ut-Tahrir gruppen. Abdul har været i Afghanistan, i Tora Bora-bjergene og været tæt på Osama Bin Laden og andre al-Qaeda ledere. Der er flere grupperinger indenfor både cubanerne, cia-folkene og amerikanerne. Og mange planer.
Castro har også planer og han har hele Cuba i sin hule hånd, så han har råd til at vente. Abdul Omar bliver hjulpet tværs over Cuba til Havanna og prakket Oxen på. Witt er i amerikansk sold og har også været i kamp. Manuel bliver skudt og dør. En fotograf, der har set Abdul blive ublidt, men heller ikke brutalt afleveret til konsulatet, bliver forgiftet og dør.
Nogles planer gør i vasken, så Abdul bliver ikke sendt videre for at spille terrorist i USA for så på et tidspunkt at blive afsløret og skudt af CIA (som selv havde sat det i scene). I stedet får Castro fyret lidt skudsalver af på kajen og beslutter sig for at spille offer, dvs udsat for endnu et amatøragtigt attentat af amerikanerne og Oxen får rollen som pålideligt vidne.
Et godt gæt er at det koster Oxen stillingen som konsul, men det har han det ok med, for det var rart så længe det varede. Som et plaster på såret får han en specielt fremstillet kasse cigarer fra Castro, omend navnet er stavet Øksen.

Ikke noget sindsoprivende plot, men nærmere en sekunda-version af Vor Mand i Havana. ( )
  bnielsen | Jan 3, 2017 |
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Efter et helikopterstyrt ud for Guantanamo-basen flygter den halvt danske al-Qaeda-fange Abdul Omar Larsen gennem Cuba.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 203,239,391 livros! | Barra de topo: Sempre visível