Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Rechter Tie, 1: Chrysant

por Dick Matena, Robert van Gulik (Autor)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
215,255,151 (3)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porbnielsen, Papiervisje
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Kina, Mien-Yuan provinsen, 667
Dommer Di og hans tro medarbejder Chiao Tai forpurrer et overfald på en fattig bonde og hans rige datter. Di og Chiao fortsætter til den nærmeste landsby, hvor Di har undret sig over et fald i indbyggerantallet. Godsejer Lai har på grund af sygdom overladt styret af godset til sine sønner og de interesserer sig ikke for landbrug. Li vil hellere gå jagt og Pao jagter kvinder. Mens Di får det at vide, blander Chiao sig i en mishandling af en kvinde. Det får han dog ingen venner af, for Pao har betalt for at få lov at mishandle kvinden. Han behandler landsbyfolkene som kvæg og giver også Chiao et slag med pisken, da han står i vejen. Pao rider i strakt galop tilbage til godset. Senere på dagen kommer Di og Chiao forbi godset, der mere er en fæstning end et gods. Paos vagthund overfalder Chiao, men dens vogter kommer til og får hunden holdt tilbage. Di og Chiao inviterer sig selv indenfor på godset, hvilket Pao først er meget imod, men da det går op for ham at det er dommeren, så falder han til føje. Pao forklarer at hunden tilhører hans bror Li, som er bortrejst sammen med sin hustru Krysantemum. Pao og hans søster Akacie plejer den gamle Lai og er sammen med en hushovmester og en karl alene på godset. Di og Chiao bliver indkvarteret på godset, men får mistanke om urent trav. De opdager et blodigt håndaftryk og Pao forsøger at slå dem ihjel. Det første forsøg med en stor sten slår fejl, så nu er der åben krig. Et angreb på en kejserlig embedsmand straffes som et angreb på kejseren selv! Dvs med de tusind snits død.
Di og Chiao leder efter Pao og hushovmesteren Chu, men finder kun Akacie og den gamle Lai. Chiao leder udenfor og finder en hule, hvor Li ligger død med knust hoved. Hans lig er forsøgt skjult med grene og blade og han har ikke været død i ret lang tid. Hvor er hans kone mon? Chiao bliver sendt til nærmeste vagtpost og imens forsøger Paos håndlanger at myrde Dommer Di i hans seng. Det mislykkes og Di følger efter håndlangeren gennem en skjult dør, men bliver slået ned for sin ulejlighed.
Chiao Tai vender tilbage til fæstningen efter at have varskoet vagtposten. Den fattige bonde fra starten er fundet død og hans datter er der ingen spor af. Når der kommer afløsning, vil kommandanten tage til fæstningen med en deling soldater. Pao ved ikke noget om dette og fortæller Chiao at Di allerede er taget afsted. Chu hører dette og fortæller Pao at han ikke vil være med længere. Chiao opdager Chu på vej væk fra fæstningen, men inden han kan nå at stoppe ham, bliver Chu skudt af Paos håndlanger med en pil. Chiao får til gengæld ram på ham ved at kaste sit sværd. Chiao overvejer om håndlangeren udover Chu måske også har Li og Dommer Di på samvittigheden?
Imens overvejer Pao om Akacie er loyal og mens han overvejer dette, kan han jo passende kvæle sin far, så han ikke også larmer op. Og hvis den gamle Lai ikke havde gjort Pao arveløs til fordel for Li, ville alt det her jo ikke være sket, så det er hans egen skyld? Hunden larmer også i sit bur, så Pao tænker at han vil slukke for den, nu han er i gang, men han får øje på soldater, der er på vej mod fæstningen, så han får andet at tænke på. Udover Di har han også Krysantemum og hendes søn Wong spærret inde. Pao truer Di til at følge efter ham og han viser ham hvorfor Li måtte dø. Li og Pao havde fundet guld i bjerget og guldudvinding er et statsmonopol. Li ville anmelde fundet til guvernøren. Pao ville beholde det for sig selv, så Li måtte dø. Imidlertid havde Pao sendt Krysantemum og Wong til guvernøren, så de måtte også indhentes og bringes med tilbage. Og Pao har en forkærlighed for at pine kvinder, så derfor er Krysantemum stadig i live.
Chiao Tai overrasker Pao lige som han vil til at puffe Di i døden og i stedet er det Pao, der går planken ud. Formentlig har han også taget Akacie med i bundtet. I alt fald er Li's søn Wong nu enearving til godset.

Hæftet starter med tre sider om Dommer Di som historisk person, om Robert van Gulik og om Dick Matena. Udmærket. Historien her er også ok, selv om der ikke er de store falbelader. Pao er en skidt fyr. ( )
  bnielsen | May 18, 2020 |
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Dick Matenaautor principaltodas as ediçõescalculado
Gulik, Robert vanAutorautor principaltodas as ediçõesconfirmado

Pertence a Série

Pertence à Série da Editora

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,717,215 livros! | Barra de topo: Sempre visível