Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Hylynryöstäjä (2008)

por Anna Jansson

Séries: Maria Wern (9)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
742360,005 (3.05)Nenhum(a)
Kriminalroman. Syv kvinder tager på udflugt til Gotska Sandön. En af dem er kriminalinspektør Maria Wern, som efter at være blevet truet på livet må søge tilflugt på et øde sted et stykke tid. Samtidig er en gammel sag om en begravet skat på øen ved at spidse til - og midt i det hele blæser det op til storm over Gotska Sandön..… (mais)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Mostrando 2 de 2
Maria Wern ska vittna i en rättegång mot gangstern Adam Kossak. För att skydda henne mot hot skickas hon iväg till Gotska Sandön tillsammans med sex andra kvinnor där försäkringskassan skall hålla ett rehabiliteringsläger. Inga mobiltelefoner eller gifter såsom kaffe eller cigaretter.

Nästan direkt blåser det upp till storm och elektriciteten slås ut. Nu tvingas de hushålla med den mat och dryck de har. När den tar slut får de klara sig på vad naturen kan erbjuda. Snart hittas en av dem mördad och en annan försvinner. Ganska snart står det klart för Wern att någon är ute efter dem och mördaren kommer inte att ge sig förrän alla är döda.

Inte ens det förflutna är den nionde boken i serien om Maria Wern och ska jag vara ärlig vet jag inte vad jag ska tycka om det här. Intrigen påminner en del om Patient 67 om man betänker att de sju kvinnorna befinner sig på en ö och att en storm drar in över dem. Där slutar dock alla likheter. Men i ärlighetens namn är det inte rättvist att jämföra den här boken med Dennis Lehanes mästerverk. Jag tycker dock att det är synd att hon inte utnyttjar platsen och stämningen på ett bättre sätt för det här hade kunnat bli så bra. Tyvärr finns det, precis som i t.ex. Silverkronan åtskilliga historiska tillbakablickar som jag till slut retar mig på. Dessutom dyker det upp ett litet spöke (syvilla!) här och var och det är då jag börjar gäspa. Jag har ingenting emot historiska inslag i de böcker jag läser men då ska bokens karaktärer förmedla dessa avsnitt (Gabaldon är en mästarinna på det här. McKinley likaså. Med Ett land i gryningen har även Lehane slagit sig in på den banan), och inte som här där någon berättar något från det förflutna och sedan ser någon en gubbe med skägg som har en yxa i handen. Sorry, men det går jag verkligen inte igång på.

Det gör jag inte heller på de Harlequinska inslagen som lämnar en sötsliskig hinna efter sig. De går i korthet ut på att Maria lämnar Krister (äntligen!) för att hon är kär i sin kollega Per (Just den Per som har varit kär i Maria i flera år). Problemet är bara att han har gift sig och fått barn med den ursnygga Rebecka. Nu sitter de alltså på varsitt håll och trånar efter varandra i väntan på att Per ska begära skilsmässa. Han kommer aldrig till skott men så plötsligt händer något som … Resten kan ni nog själva lista ut, eller? ( )
  annika97 | Jan 19, 2011 |
Vi har fått Anna Janssons "Inte ens det förflutna" till jobbet. Passade på att ta hem över helgen innan den går ut till låntagaren som står i kö.

Anna Jansson har en förmåga att få en att börja tänka hur man skulle agera i samma situation.

Maria Wren blir hotad till livet och för att gömma sig följer hon med sin barndoms bästa väninna Karin på en kurs. Det är sju kvinnor som reser till Gotska Sandön på ett rehabiliteringsläger i försäkringskassans regi. Det blåser upp till storm och elektriciteten slås ut. En efter en dör kvinnorna. Är det bara en slump eller blir de mördade? Karin är den första som försvinner och länge tror man att det är hon som står bakom morden.

Det här är en modern pusseldeckare á la Agatha Christie. Den är gastkramande. Hur skulle man agera själv i den situationen. Ensam på en ö tillsammans med kvinnor man inte känner och en kanske är en mördare. Vem kan man lita på?

Nu vill jag att Anna Jansson skriver sin nästa bok på en gång för nu vill jag veta hur det går. ( )
  hannaahl | Aug 11, 2008 |
Mostrando 2 de 2
sem críticas | adicionar uma crítica

Pertence a Série

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em sueco. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Kriminalroman. Syv kvinder tager på udflugt til Gotska Sandön. En af dem er kriminalinspektør Maria Wern, som efter at være blevet truet på livet må søge tilflugt på et øde sted et stykke tid. Samtidig er en gammel sag om en begravet skat på øen ved at spidse til - og midt i det hele blæser det op til storm over Gotska Sandön..

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.05)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 5
3.5 1
4 2
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,712,646 livros! | Barra de topo: Sempre visível