Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

The Third Reich in Power (2005)

por Richard J. Evans

Outros autores: Ver a secção outros autores.

Séries: The Third Reich trilogy (2)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1,5132211,936 (4.27)23
In this book, historian Evans tells of Germany's radical reshaping under Nazi rule. Every area of life, from literature, culture, and the arts to religion, education, and science, was subordinated to the relentless drive to prepare Germany for war. Evans shows how the Nazis attempted to reorder every aspect of German society, encountering many kinds and degrees of resistance along the way but gradually winning the acceptance of the German people. Those who were seen as unfit, including Jews, Gypsies, homosexuals, mentally ill, "asocial" and "habitual" criminals, were dealt with in increasingly brutal terms. After six years of foreign policy brinkmanship that took the Nazi regime from success to success, Hitler's drive to prepare Germany for the war he saw as its destiny reached its fateful hour in September 1939.--From publisher description.… (mais)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 23 menções

This is a very readable history of living under the Third Reich up to the point that war is declared by Britain. Highly recommended. ( )
  everettroberts | Oct 20, 2023 |
Como foi que os nazistas conquistaram o coração e a mente dos cidadãos alemães, distorceram a ciência e a cultura e colocaram o país no caminho de outra terrível guerra? Neste segundo volume da trilogia que conta a história do Terceiro Reich, o renomado historiador Richard J. Evans traz o relato definitivo da ditadura de Hitler entre 1933 e 1939, e mostra a impressionante nuvem de terror que se apoderou da Alemanha depois de os nazistas tomarem o poder.
  Twerp1231 | Oct 10, 2023 |
An incredibly detailed and fascinating history of the Nazi empire between 1933 and 1939. A must for everyone interested in the era. ( )
  TheCrow2 | Dec 1, 2022 |
Evans trilógiája elképesztő vállalkozás: áttekinteni a Harmadik Birodalom működését a kezdetektől egészen addig a pontig, amíg az egészből csak egy marék hamu maradt. A nyitó kötetben a hatalomra jutásig követte figyelemmel az eseményeket, ebben a kötetben viszont eggyel nő a tét – amíg ott „pusztán” egy szervezet evolúcióját kísérhettük figyelemmel addig a pontig, amíg megszerzi a hatalom megragadásának képességét, addig itt már egy egész állam működését kell bemutatnia a maga eszméletlen komplexitásában. Ebbe a kísérletbe valahol már alapból bele van kódolva a kudarc – egy állam folyamatainak teljes körű ábrázolása (különösen, ha olyan agresszív és tevékeny államról van szó, mint a hitleri rezsim) olyan mennyiségű információ átadását feltételezi, ami valószínűleg lehetetlen – persze törekedni azért lehet rá. Evanson nem múlik: olyan tempóban lapátolja az adatokat, hogy az már néha az ember egészségének a rovására megy. Ez a hatalmas áradat szükségszerűen anomáliákhoz vezet a szövegben – ilyen például az egymásra rácáfoló határozatlan számnevek esete*. Másrészt Evans mindent megpróbál, hogy világos, átlátható csoportba rendezze az adathalmazt, de ez is elég parttalan igyekezet a számtalan összefüggő problémacsoport miatt. Mindenesetre a szisztéma, amire támaszkodik, a lehetőségekhez mérten logikus, és mindenképpen a könyv értelmezhetőségét szolgálja.

Ezeknél nagyobb, ám tökéletesen szubjektív problémám volt e könyvvel, hogy tulajdonképpen lehetetlen volt nem párhuzamos történelemként olvasni**. A Harmadik Birodalom eseménynaptára csurig van olyan jelenségekkel, amik a mai napig visszaköszönnek a populáris politika színpadán: a nemzeti konzultáció, a közmunkaprogram, az oktatási rendszer átalakítása, a liberális értékek démonizálása, a világösszeesküvés víziója, a tradicionális női szerep már-már komikus propagálása, és a többi, és a többi, egészen a végtelenségig. Ugyanakkor fontos látni, hogy ezek nem feltétlenül a rendszerek egyezéséből fakadnak, legtöbb esetben inkább külső jegyek – mint ahogy a marketing tudománya sem lesz attól még náci tudomány, hogy több elemét Goebbels alkalmazta először. Az pedig, ahogy a jelenkori migrációs politikában felsejlik az, ahogy a nyugati államok a ’30-as évek végén a zsidó menekülteket fogadták, igazán nem fogható rá egyetlen konkrét államra – inkább általános mintának tekinthető, ami folyton jelen lévő emberi félelmeinkre mutat rá. Szóval óvatosan a párhuzamokkal – nem azt jelentik, hogy egy mostani rezsim azonos egy egykori rezsimmel, pusztán azt, hogy… hát… hogy vannak párhuzamok. Mondjuk ez se valami szívvidító. És hát az sem árt, ha felismerjük őket.

Összegezve: elképesztően fontos könyv, minden hibájával együtt. Aligha megkerülhető annak, aki a Harmadik Birodalom történetével behatóbban akar ismerkedni. Nincsenek ugyan benne olyan vagány csaták, mint amilyen a sztálingrádi – de ettől függetlenül megsorozza az ember gyomrát.

*Ami alatt azt értem, hogy ugyanazon eseményre utalva először kijelenti, hogy „tömegesen tartóztattak le embereket”, majd később azt, hogy „a lakosság jelentős részét nem érintette” a letartóztatás. Ami természetesen lehet egyszerre igaz, mindenesetre pár szám enyhítene az ellentmondáson.
**Ez a jelenség már az első kötet kapcsán is meghatározta az érzéseimet, ám ebben a részben még élesebben jelentek meg ezek a tendenciák. Nem tudom megállapítani, hogy ez a változás a kötetnek, vagy jelenkorunk történéseinek köszönhető. ( )
  Kuszma | Jul 2, 2022 |
The second of a three book survey of the Third Reich. This book covers what the Nazi regime's plan legitimate acquisition of power and how they consolidated that power. It's not just the politics that lead to their land grabs but also the buildup of their military, as well as their influence on culture, economics, art, music, and social life. ( )
  ffifield | Oct 18, 2018 |
Mostrando 1-5 de 22 (seguinte | mostrar todos)
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores (10 possíveis)

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Evans, Richard J.Autorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Booher, JasonDesigner da capaautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Chemla, PaulTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Hochstedt, BarbaraTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado

Pertence a Série

Pertence à Série da Editora

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em francês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em francês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em francês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
For Matthew and Nicholas
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em francês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico
LCC Canónico
In this book, historian Evans tells of Germany's radical reshaping under Nazi rule. Every area of life, from literature, culture, and the arts to religion, education, and science, was subordinated to the relentless drive to prepare Germany for war. Evans shows how the Nazis attempted to reorder every aspect of German society, encountering many kinds and degrees of resistance along the way but gradually winning the acceptance of the German people. Those who were seen as unfit, including Jews, Gypsies, homosexuals, mentally ill, "asocial" and "habitual" criminals, were dealt with in increasingly brutal terms. After six years of foreign policy brinkmanship that took the Nazi regime from success to success, Hitler's drive to prepare Germany for the war he saw as its destiny reached its fateful hour in September 1939.--From publisher description.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (4.27)
0.5
1
1.5
2 3
2.5
3 18
3.5 6
4 78
4.5 18
5 69

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,429,908 livros! | Barra de topo: Sempre visível