Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Kapitein Newman, psychiater in oorlogstijd; In de schoenen van een visser; Ik sprak met viervoeters, vogels en vissen; Sluipvaart in de Pacific

por Reader's Digest

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
117,726,494 (5)Nenhum(a)
Adicionado recentemente porBesselina
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

KAPITEIN NEWMAN, PSYCHIATER IN OORLOGSTIJD; Leo Rosten

De dolste grappen en de diepste innerlijke ellende van "de jongens" ziedaar de twee uitersten van de vele reacties die kapitein Newman, hoofd van de psychiatrische afdeling van het hospitaal op de Luchtmachtbasis Colfax, moest zien op te vangen. Voor zijn patiënten en voor zijn mallotige maar o zo vindingrijke-assistenten, allen onderofficieren, was hij echter veel meer dan een psychiater - hij was het middelpunt van hun bestaan. Kapitein Newman was zich zijn tekortkomingen zeer wel bewust en hij had het dikwijls, met zijn meerderen aan de stok, maar als het om de aan hem toevertrouwde patiënten ging faalde hij niet. Hij bezat een soort zesde zintuig voor de juiste wijze van aanpakken op het juiste ogenblik strengheid, zachtheid, of een vrolijke noot.
Deze intens verfrissende en boeiende roman getuigt van een meesterlijk psychologisch inzicht in de raadselen van de menselijke geest en ziel, en van een onbegrensde liefde voor de mens in nood.

IN DE SCHOENEN VAN EEN VISSER; Morris L. West

Als het geestelijk middelpunt van vijfhonderd vijftig miljoen katholieken verheft zich majestueus en mysterieus het Vaticaan, met als centrale figuur de hoogverheven, en uit hoofde van zijn heilig ambt eenzame Paus. Het Vaticaan is een merkwaardig dualistische wereld: enerzijds wortelt zij in een tweeduizend jaar oude traditie, anderzijds moet zij haar boodschap aan de mensheid van atoomenergie en ruimtevaart doorgeven. Zij is gericht op God, maar de arbeiders in de wijngaard des Heren zijn feilbare mensen.
In deze wereld doet een nieuwgekozen Paus zijn intrede, Paus Kiril 1, die nog de sporen draagt van een jarenlange gevangenschap in Rusland en die gebukt gaat onder alle last en leed vaneen lijdende mensheid. Nog voordat het eerstejaar van zijn pausschap ten einde is, heeft hij reeds aanzienlijk tot verwezenlijking van de wereldvrede bijgedragen. Maar intussen wordt hij, als de minste onder de wijngaardeniers, voor maatschappelijke en menselijke problemen gesteld die elk op zichzelf om een oplossing vragen.
In de schoenen van de Visser is een bezielend avontuur in een zienlijke en onzienlijke wereld. Een boek dat ons niet meer loslaat.

IK SPRAK MET VIERVOETERS, VOGELS EN VISSEN; Konrad Lorenz

Professor Lorenz heeft niet alleen een wereldnaam als dierenpsycholoog, hij is bovendien een begaafd auteur die de lezer op uiterst boeiende en geestige wijze deelgenoot maakt van wetenswaardigheden die hij in een leven van studie omtrent de meest uiteenlopende diersoorten heeft vergaard. Er gaat een wereld voor ons open. De meeslepende liefdesdans van de kempvissen, de voorbeeldige maatschappelijke orde in een kauwenkolonie, de aandacht en zorg van de juweelvis voor zijn kroost, de onwankelbare verknochtheid van de chowchow, Pygi jegens de herdershond Tito, bet zijn maar enkele voorbeelden uit de vele even amusante als inspirerende verhalen die stuk voor stuk een verhelderend licht op de raadselen der Natuur werpen. De geestige tekeningen van de schrijver zelf verrijken dit kostelijke boekje.

SLUIPVAART IN DE PACIFIC; Kap-Ltz. Edward L. Beach

"...Diep in de oceaan is geen beweging, is geen ander geluid dan wat daar door de waanzinnige luimen van de mens wordt veroorzaakt. De trage, geleidelijke stromingen in de diepte. Natuurlijk is er volop leven, zoals er volop dood is. Maar levend of dood - hoe geweldadig ook - veroorzaakt weinig of geen geluid in de diepten der zee..."
Sluipvaart in de Pacific is een aangrijpend relaas van Amerikaanse onderzeebootacties in de Tweede Wereloorlog. Deze spelen zich grotendeels af in die stille diepte van de zee: de enige mogelijkheid om heelhuids uit de strijd zonder genade te komen, en dan nog alleen als het brein van de commandant een nóg listiger tacktiek weet uit te denken dan dat van de tegenstander.
Kapitein-luitenant-ter-zee Edward L. Beach heeft zijn desbetreffende ervaringen zó suggestief te boek gesteldd dat we al lezend de adem inhouden en de spanningen en angsten, waaraan de bemanning in het heetst van de strijd ten prooi is, mede ondergaan.
Maar tegelijkertijd leven we mee met de achtergebleven vrouwen - moeders, echtgenoten en verloofden - die een even grote rol in het leven van de mannen onder de waterspiegel spelen als de nooit aflatende metgezel: het gevaar. Een fascinerend boek.

Bron: Readers Digest Omnibus 24 ( )
  Besselina | Jul 3, 2011 |
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Digest, Reader'sautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Beach, Kap. Ltz. Edward L.autor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Lorenz, Konradautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Rosten, Leoautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
West, Morris L.autor secundáriotodas as ediçõesconfirmado

Pertence à Série da Editora

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Géneros

Sem géneros

Avaliação

Média: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,456,806 livros! | Barra de topo: Sempre visível