Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Kinesisk historia

por Alf Henrikson, Tsu-yü Hwang (Autor)

Outros autores: Björn Berg (Ilustrador)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
721369,076 (3.79)2
"I begynnelsen", säger urkunden San-wu Li-chi som är tusen år äldre än Eddan, "var kaos, och formlös dimma vältrade där. Därur spirade på skilda nivåer de knoppar som gav upphov till himmel och jord, till manligt och kvinnligt. Genom himlens kraft blev jorden havande och födde en son som var god och rättsinnig. Han var den första människan, och hans namn var Pan Ku." Detta är alltså den kinesiske Adam, men det finns andra berättelser där han framstår såsom någonting vida mer. Shu-i Chi, som också är en legendsamling från klassisk tid, framställer honom sålunda som skapare av himmel och jord och allt vad däremellan är. I den egenskapen brukar han avbildas som ett slags kosmisk bildhuggare som med hammare och mejsel öppnar en världsrymd inuti ett block av sten. Alf Henrikson, 1905-1995, var en svensk författare, poet och tidningsman. Han var under en stor del av 1900-talet en ledande folkbildare och populärvetenskaplig författare med särskilt intresse för historia med kulturhistorisk inriktning.Denna utgåva publiceras utan illustrationer. [Elib]… (mais)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 2 menções

Att ge en översikt över Kinas historia gjorde jag i min recension av Kinas historia; att göra detsamma i anmälan av Alf Henriksons och Hwang Tsu-Yüs Kinesisk historia känns därför skäligen poänglöst. Låt det bara vara sagt att dessa böckers bild av förvecklingarna i detta stora lands långa historia i stort inte tycks skilja sig, men att en skillnad är att författarna till den senare är något mer kulturellt intresserade, i synnerhet av den kinesiska poesi som de redan tidigare antologiserat tillsammans.

Annars är väl detta ungefär vad man kan vänta sig av en historia från Henriksons penna: rundmålande, språkligt trevlig (förutom att han aldrig tycks få nog av att skriva att diverse härar slagits »sönder och samman« – något annat uttryck måste väl ha kunnat skrämmas upp?), kanske vid det här laget lite föråldrad på grund av den kinesiska arkeologins framsteg, men annars i stort sett pålitlig.

Illustrerad är den också, kongenialt och förtjänstfullt av Björn Berg, med tuschteckningar inspirerade av kinesisk konstfärdighet på detta område.

Kinesisk historia lär knappast vara något för allvarligt ämnade sinologer, men för de som tänker sig en kortare spatsertur in på området lär den vara förtjusande och berikande läsning. ( )
1 vote andejons | Mar 12, 2011 |
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Henrikson, AlfAutorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Hwang, Tsu-yüAutorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Berg, BjörnIlustradorautor secundáriotodas as ediçõesconfirmado
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

"I begynnelsen", säger urkunden San-wu Li-chi som är tusen år äldre än Eddan, "var kaos, och formlös dimma vältrade där. Därur spirade på skilda nivåer de knoppar som gav upphov till himmel och jord, till manligt och kvinnligt. Genom himlens kraft blev jorden havande och födde en son som var god och rättsinnig. Han var den första människan, och hans namn var Pan Ku." Detta är alltså den kinesiske Adam, men det finns andra berättelser där han framstår såsom någonting vida mer. Shu-i Chi, som också är en legendsamling från klassisk tid, framställer honom sålunda som skapare av himmel och jord och allt vad däremellan är. I den egenskapen brukar han avbildas som ett slags kosmisk bildhuggare som med hammare och mejsel öppnar en världsrymd inuti ett block av sten. Alf Henrikson, 1905-1995, var en svensk författare, poet och tidningsman. Han var under en stor del av 1900-talet en ledande folkbildare och populärvetenskaplig författare med särskilt intresse för historia med kulturhistorisk inriktning.Denna utgåva publiceras utan illustrationer. [Elib]

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Géneros

Sistema Decimal de Melvil (DDC)

951History and Geography Asia China and region

Classificação da Biblioteca do Congresso dos EUA (LCC)

Avaliação

Média: (3.79)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 5
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,713,869 livros! | Barra de topo: Sempre visível