Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

The Micronauts (1977)

por Gordon Williams

Séries: Micronauts (1)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1001271,161 (3)5
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 5 menções

Jorden, ca 1990
En plantesygdom har reduceret fødeproduktionen, verden mangler mad, en slags verdensregering World Food Control kæmper for at få regnestykket til at gå op. Der er død over to milliarder mennesker før en opdeling i Scheduled Zones og Outlands er gennemført. Scheduled Zones lever under hård men retfærdig fødevarerationering.
Lederen er en ældre herre, Commisioner Towne, som for relativt kort tid siden er blevet enkemand, da hans kone Beatrix døde. En ung bureaukrat Assistant Comptroller Larson opsøger Towne for at gøre opmærksom på at noget dyrt udstyr og store mængder titanium er forsvundet. En George Richards er leder af Special Research Projects og ser ud til i alt fald at burde vide hvor sagerne er blevet af. En professor Bob Bruce og politichefen Staff Commander Andrei Khomich og hans håndgangne mand, løjtnant Robinson bliver sendt afsted for at finde ud af hvad der er sket.
Sporene peger mod et Project Arcadia, som holder til på et rekreationscenter. Khomich og en deling soldater fra Special Duty (som går i sorte uniformer) tager ret ublodigt kontrollen over Arcadia og den vagthavende leder Jany går ret hurtigt til bekendelse. Projektet er ganske overraskende avanceret. Man har fundet ud af at lave små udgaver af mennesker i skala 1:35 og desuden fundet ud af at overføre den klonede persons personlighed til miniudgaven. George Richards er både til stede og ikke til stede, for han ligger i kryogen dvale i fuld størrelse samtidig med at miniudgaven spankulerer rundt i en stor have, som bruges som forsøgsområde. Bortset fra at han lige har udsendt et nødsignal og nu er meldt savnet et sted i området. Khomich og Bruce bliver lynhurtigt klonet sammen med en SD Corporal Carr og Captain Robinson og overført til Arcadia hvor de møder Anne Richards, som er Georges kone, Lena Davidson, Stanley Magruder og stationslederen Gerhardt Muller.
Anden del af historien foregår i Arcadia, hvor redningsholdet Robert Wilson Bruce, Andrei Ilyanovich Khomich, Anne Richards, Stanley Norris Magruder, Lena Elizabeth Davidson, Hugh Telfer Robinson og Fitzroy Waverley Carr bliver sendt ud uden bare en lille træningsrunde for at blive vænnet til omgivelserne. De møder diverse insekter og Khomich får også ram på en harmløs bille. Magruder har planlagt at efterlade Robinson, Carr, Khomich og Bruce ude i vildnisset, men de andre skifter mening, da Bruce redder Magruder fra at blive til larvemad. Bruce er så modig at Khomich også får respekt for ham. De møder det oppustede lig af Groebli, som var med George Richards hold. Det lader de ligge og i stedet slår de ly for natten lidt længere fremme. Her bliver de overfaldet af en flok elskovssyge hanmøl og i forvirringen smutter Carr og Lena for at komme først til George Richards. Lena laver også en ondartet forhindring til de andre ved at skære en orm i stykker, så den kan lokke rovdyr til. Det koster Robinson livet, da en skorpion kaster sig over ham. Lena ødelægger også en overgang over en lille å, men Khomich og Anne improviserer vha en plastikflaske, så de faktisk kommer lige så hurtigt frem som Carr og Lena. Det er heldigt nok, for Carr bliver fanget i et edderkoppespind, som Lena nok ikke kunne have reddet ham ud af. Khomich redder Carr og giver ham så en solid gang bank! De leder efter den redningskapsel, som George skulle være i, men kan ikke finde den. I stedet finder nogle bladskærermyrer dem og efter lidt tid kommer de til at tænke over at myrerne kan have flyttet redningskapslen. De kontakter hjemmebasen og får droppet en anden slags myrer i nærheden, så de kan få George Richards ud af myretuen. Undervejs bliver Magruder desværre spist af myrerne. De får kontakt til Towne, som bliver rasende på Khomich, fordi Richards og Bruce stadig er i live, selv om det er afklaret at de ikke er del af en sammensværgelse.
Towne har ellers haft travlt med at rydde rivaler af vejen, reelle som indbildte. Fx er Larson kommet til at falde ud af et vindue.
Anne, Carr, Lena, Khomich og Bruce når lige at undslippe inden tropper med flammekastere brænder hele Arcadia af. Og nu er de så overladt til at klare sig selv indtil de politiske vinde vender og Towne bliver afsat.

Ideen er pænt skør. Lad os skrumpe folk og så slippe dem løs i den omgivende natur. Hvorfor ikke bare bygge nogle huse uden sølvfisk og den slags og så lade nogle folk tilbage i den "store" verden og bruge lidt tid på at avle mad til minimenneskene? Eller klone de samme folk i mange udgaver eller ... Samtidigt fortæller de at miniudgaverne kun har en milliard hjerneceller, mens normale mennesker har 15 milliarder, men det er lige meget. Og selv om de er skrumpet ned i 1:35 kan de tale normalt? Men de brænder sig på småsten i solen og kan holdes fast af en soldug? Udfra nedskaleringen skulle de kun have 350000 hjerneceller, men alligevel skulle det give mening at transformere tilbage fra miniput til menneske? Og et pattedyr på den størrelse skulle vel bruge hele tiden på at spise? Og de påstår også at de små udgaver kan formere sig? Endda stabilt, så de ikke får stort afkom? Og alle de her gennembrud i genetisk forskning er sket i et enkelt isoleret laboratorium med begrænsede midler?
Mængden af plothuller er enorm. Vores fem helte er heldigvis beskyttet af plot armor. ( )
  bnielsen | Jun 8, 2019 |
sem críticas | adicionar uma crítica

Pertence a Série

Pertence à Série da Editora

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em italiano. Edite para a localizar na sua língua.
L'oscurità cadde e li sorprese mentre si trovavano ancora all'aperto.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em italiano. Edite para a localizar na sua língua.
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3)
0.5
1 1
1.5
2 2
2.5
3 4
3.5
4 2
4.5
5 1

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,467,232 livros! | Barra de topo: Sempre visível