Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Maskarna på Carmine Street (2009)

por Håkan Nesser

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1886144,387 (3.37)3
Krimi. Erik og Winnies barn, Sarah, på 4 år er blevet kidnappet. Hun er aldrig blevet fundet og for at starte på en frisk flytter de til New York. Men Winnie skjuler noget for Erik.
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 3 menções

Mostrando 1-5 de 6 (seguinte | mostrar todos)
Der neue Nesser - Tatort New York Wo ist Sara? Vierzehn Monate ist es her, dass Erik und Winnie Steinbecks vierjährige Tochter verschwunden ist. Beim Spielen von einem fremden Mann auf der Strasse angesprochen, in einem dunklen, grossen Wagen mitgenommen. Das ist alles, was man weiss. Danach verliert sich die Spur. Kein Erpresserbrief, kein Hinweis auf mögliche Täter. Es ist nicht der erste Schicksalsschlag für Winnie - war doch ihr erster Mann zusammen mit der gemeinsamen Tochter tödlich verunglückt. Um Abstand zu gewinnen, schlägt Winnie Erik deshalb vor, in die USA zu ziehen. Die beiden lassen sich in New York nieder. Und zunächst scheint dies die rettende Idee. Winnie fängt wieder an zu malen, Erik geht jeden Tag in eine öffentliche Bibliothek, um dort zu schreiben. Schon bald jedoch kippt die Situation. Seltsame Dinge geschehen. Winnie behauptet zu wissen, dass Sara noch lebt.-
  Fredo68 | May 14, 2020 |
Nesser är alltid bra. Gillar hans språk. Denna är spännande som vanligt men lite väl osannolik historia. ( )
  Mats_Sigfridsson | Nov 12, 2019 |
Krimi, Thriller, gute Sprache, plausible Storry ( )
  Golo_Meinzel | Mar 30, 2014 |
De kleine Sarah is verdwenen onder de ogen van haar vader. Alles wat haar ouders weten, is dat zij is meegenomen door een man van middelbare leeftijd met een groenige auto. Sarah is het dochtertje van schrijver Erik Steinbeck en beeldend kunstenaar Winnie Mason. Voor beide ouders krijgt het leven iets ondraaglijks en om daaraan te ontsnappen verhuizen ze vanuit Europa naar New York. Daar probeert Erik te schrijven over wat hem en Winnie is overkomen. Zoals we van de Zweedse auteur gewend zijn, is de sfeertekening perfect. De lezer zweeft mee op de onzekerheden van Erik en het vreemde gedrag van Winnie en wordt deelgenoot van de tragiek die deze mensen overkomt. Dan beweert Winnie dat Sarah nog leeft, maar ze wil er verder niet over praten. Wat maakt dat Winnie gelooft dat Sarah nog in leven is? En wat is er eigenlijk met Sarah gebeurd? En waarom besluit Winnie op een dag te vertrekken? De antwoorden hierop zouden het verloop van het knap geconstrueerde verhaal in dit prachtige boek verraden. Dit is niet Nessers eerste boek, maar wel een van zijn beste. Een parel in de spannende literatuur!
  leestgraag | Feb 23, 2014 |
Erik Steinbeck is een schrijver die al een aantal jaren geen boeken meer heeft geschreven. Zijn vrouw Winnie Mason is schilderes. Zij hebben een dochtertje Sarah. Als Sarah vier jaar oud is wordt zij ontvoerd door een man met een groene Audi. Erik ziet het gebeuren. Vanuit het keukenraam ziet hij Sarah met de ontvoerder praten en als Erik naar buiten rent om Sarah te waarschuwen is hij al te laat. De auto is verdwenen en Sarah is vanaf dat moment spoorloos.

Na anderhalf jaar is Sarah nog steeds niet gevonden en Erik en Winnie besluiten te verhuzien naar New York. Hij is ervan overtuigd dat Sarah dood is terwijl Winnie denkt dat zij nog steeds in leven is. De gebeurtenissen trekken een zware wissel op hun huwelijk. In New York huren zij een appartement aan Carmine Street en, vervreemd als zij van elkaar zijn, gaan zij ieder hun eigen gang. Winnie blijft geloven dat Sarah nog steeds leeft.

Het boek begint met een van de mooiste en krachtigste openingszinnen die ik ooit gelezen heb: We kwamen naar New York met vier volle koffers en twee lege harten. Het is het begin van een beklemmend verhaal, dat wordt verteld vanuit de belevingswereld van Erik. Scherp analyseert hij de gebeurtenissen in zijn leven en huwelijk die ertoe hebben geleid dat zij nu in New York zijn. Het geluk in hun huwelijk, het succes in hun beroep, de blijdschap bij de geboorte van Sarah, de paniek na haar ontvoering, de hoop bij Winnie dat Sarah nog steeds leeft, Erik's gelatenheid en acceptatie van Sarah's vermeende dood, al deze emoties en gevoelens worden door de fraaie schrijfstijl van Håkan Nesser bijna tastbaar. Zijn observaties van de metropool New York en de mensen die hij er ontmoet zijn prachtig. Het boek begint als een roman maar verandert door een reeks van gebeurtenissen in een echte misdaadroman met een spannende en onverwachte ontknoping. De gevoelens van Winnie dat Sarah nog steeds in leven is, baseert zij op een aantal ongrijpbare bijna mystieke ervaringen. Het verhaal wordt hierdoor echter niet zweverig maar blijft stevig in de realiteit verankerd.

De stilte na Sarah is een beklemmende en ontroerende misdaadroman waarin Håkan Nesser met zijn schitterend en indringend proza laat zien dat hij een van Zwedens beste misdaadauteurs is. Dit boek en bijvoorbeeld ook zijn boek De zomer van Kim Novak, zijn juweeltjes en een ultiem leesgenot. ( )
  eagleye50 | Dec 31, 2012 |
Mostrando 1-5 de 6 (seguinte | mostrar todos)
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em alemão. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em alemão. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em alemão. Edite para a localizar na sua língua.
Mit vier vollgepackten Koffern und zwei leeren Herzen kamen wir nach New York.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em alemão. Edite para a localizar na sua língua.
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Krimi. Erik og Winnies barn, Sarah, på 4 år er blevet kidnappet. Hun er aldrig blevet fundet og for at starte på en frisk flytter de til New York. Men Winnie skjuler noget for Erik.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.37)
0.5 1
1 1
1.5
2 2
2.5 2
3 17
3.5 8
4 8
4.5
5 6

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,240,271 livros! | Barra de topo: Sempre visível