Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

Ihmisen osa por Kari Hotakainen
A carregar...

Ihmisen osa (edição 2009)

por Kari Hotakainen

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
15412176,159 (3.59)1
An elderly woman agrees to sell her life story to an author with writer's block she meets at a book fair. She needs to talk - her husband has not spoken since a family tragedy some months ago, and seven thousand euros is a lot of money. She claims that her grown-up children are doing well, but the writer imagines less salubrious lives for them, as the downturn of Finland's economic boom begins to bite. Perhaps he's on to something. The Human Part lays bare the absurdities of modern society in the most vicious and precise manner imaginable. But it is also a wise novel of family life, rejoicing in the little white lies we tell one another and the way we pull together in times of tragedy.… (mais)
Membro:GoST
Título:Ihmisen osa
Autores:Kari Hotakainen
Informação:Helsinki Siltala 2009.
Coleções:A sua biblioteca, Para ler
Avaliação:
Etiquetas:Hotakainen

Informação Sobre a Obra

The Human Part por Kari Hotakainen

A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 1 menção

Mostrando 1-5 de 12 (seguinte | mostrar todos)
3,4 tähteä

Ihmisen osa lähti kirjastosta mukaani, koska menin kirjastoon ajatuksenani lainata kotimaista, suomeksi kirjoitettua kirjallisuutta tasapainottamaan kohtuu jenkkivetoista lukemistoani. Minulla oli etukäteen epämääräinen ajatus siitä, että pidän Hotakaisen kirjoitustyylistä, vaikka ainoa todellinen kosketuspinta löytyykin kaukaa lukioajoilta, jolloin luin Buster Keaton - elämä ja teot, mikä on jotain novellin ja romaanin välimaastosta. En muista kirjasta muuta kuin sen, että nauroin. Mitään muuta en Hotakaiselta ollut tähän mennessä lukenut enimmäkseen sen takia, että mikään synopsis ei ole juuri kutsunut lukemaan. Nyt kuitenkin päätin vastapalautettujen kirjojen hyllystä inspiroituneena napata matkaani tämän (koska kirja oli ihan siinä nenän edessä, ja se näytti nopealukuiselta), ja katsoa onko Hotakainen oikeasti niin hyvä kirjoittaja kuin olen antanut itseni kuvitella.

Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen en voinut sanoa olevani mitenkään järkyttävän vakuuttunut. Kirja ei sinänsä tuntunut huonolta, ja pidin kirjailijan äänestä ja kielestä jota hän käyttää. Salmen ääni on myös uskottava ja hän onkin ainoa kiinnostava hahmo tähän mennessä. Missään vaiheessa kirja ei vielä luonut tunnetta, että pakko jatkaa lukemista vielä hetki. Pikemminkin etenin sillä ajatuksella, että no luen vielä kappaleen verran ja sitten saan lopettaa. Ei edelleenkään siksi, että kirja olisi huonosti kirjoitettu, minua ei vaan millään tavalla kiinnostanut, mitä Salmen epäonnistuneet lapset tekevät tai ajattelevat.

Toisen kolmanneksen jälkeen en vieläkään ollut 100%:sen vakuuttunut kirjasta, mutta halusin kuitenkin lukea sen loppuun saadakseni tietää mikä on tämä Suuri Asia joka Helenalle oli tapahtunut. Jotenkinhan se liittynee limanuljaska-Kimmoon, mutta aika monessa kohdassa päätään on nostanut myös ajatus siitä, että asian keskiössä on Helenan lapsi Sini. Tässä vaiheessa olin jo aika varma siitä mikä kirjan keskiössä todellisuudessa lymyili, vaikka asiaa tuotiinkin esiin kierrellen ja kaarrellen.

Kirjan loppuun päästyäni pidin siitä enemmän kuin puolessa välissä olisin ajatellut pitäväni, vaikka vieläkään en voi sanoa kirjaan rakastuneeni. Eniten kirjassa häiritsi lopulta ehkä rakenne, joka ei omalla kohdallani toiminut. Se oli liian rikkonainen vetääkseen minua mukaansa, vaikka tiedostankin että se oli ihan harkittu valinta. Hotakaisen kieli oli kevyttä, paikoin lakonista ja juuri niin kuivan humoristista kuin muistelinkin. Hahmoista Salme ja Paavo olivat vakuuttavimmat ja kaikki muut lähinnä ärsyttivät. Kimmoa oli helppo inhota.

Päällimmäisenä tunteena tämän kirjan lukemisen jälkeen on epämääräinen ahdistus ja epävarmuus siitä, miten harvan askeleen päässä loppujen lopuksi on se mahdollisuus, että löytää itsensä yksin leipäjonosta. ( )
  tuusannuuska | Dec 1, 2022 |
¿Qué tipo de vida se podría conseguir con 7,000 euros? Lo descubrirá el escritor que compra la vida de Salme Malmikunnas, antigua tendera de lanas, de 80 años. ¿Qué contará esta persona que ha vendido su vida y en qué invertirá el dinero que ha recibido a cambio?
  bibliron | Mar 30, 2017 |
An elderly woman sells her life to an author with writer's block who imagines different lives for her children which may be closer to the truth. Set against the backdrop of a recession, we follow various charcters' descent from good positions to struggling to make ends meet. The parts I enjoyed most were those in the early part of the book in the old lady's voice, but didn't feel this strong unique voice was maintained through the book. Nevertheless a readable modern tale of one family's adaptation to circumstances. ( )
  rrmmff2000 | Jun 23, 2013 |
Ihmisen osassa nappi- ja lankakauppias Salme kertoo hyvää maksua vastaan perheen elämäntarinaa kirjailijalle. Kirjailija kirjoittaa perhetarinasta mielikuvituksellisen kudelman, hyvin myyvän romaanin.

Varmaan rouva lankakauppias jo värittää kertomustaan ja eniten muutoksia ns. totuuteen syntyy kirjailijan mielikuvituksessa. Elämäntarinasta kehkeytyy kiinnostava kudelma, jossa myydystä elämästä kutoutuu kokonaan jotakin uutta, kuten käsityöntekijä virkkaa ostamistaan langoista mitä haluaa.
Mukana on ripaus jännitystä, väkivaltaakin, pahuutta ja sen palkkiota.

Lankakauppias on kauppias henkeen ja vereen, sillä hän ja kirjailija tekevät elämäntarinasta hyvän tilin. Paavo alkaa jälleen puhua, mutta jotakin salaisuuksia säilynee. ( )
  Lainakirjat | Feb 16, 2013 |
Mostrando 1-5 de 12 (seguinte | mostrar todos)
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

An elderly woman agrees to sell her life story to an author with writer's block she meets at a book fair. She needs to talk - her husband has not spoken since a family tragedy some months ago, and seven thousand euros is a lot of money. She claims that her grown-up children are doing well, but the writer imagines less salubrious lives for them, as the downturn of Finland's economic boom begins to bite. Perhaps he's on to something. The Human Part lays bare the absurdities of modern society in the most vicious and precise manner imaginable. But it is also a wise novel of family life, rejoicing in the little white lies we tell one another and the way we pull together in times of tragedy.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.59)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5
3 18
3.5 3
4 23
4.5 2
5 5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 203,186,863 livros! | Barra de topo: Sempre visível