Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.
Hide this

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

Mr. Vertigo. por Paul Auster
A carregar...

Mr. Vertigo. (original 1995; edição 1997)

por Paul Auster

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1,972396,264 (3.82)61
Walt is an orphan from the mid-West who is set on the road to stardom by the dark and mesmerizing figure of Master Yehudi. When the Master takes little Walt back to the mysterious house on the great plains, he initiates the tutorial process that will culminate in Walt's learning to fly.
Membro:Johns_wifes_lover
Título:Mr. Vertigo.
Autores:Paul Auster
Informação:Rowohlt Tb. (1997), Paperback, 320 pages
Colecções:A sua biblioteca
Avaliação:
Etiquetas:Nenhum(a)

Pormenores da obra

Mr. Vertigo por Paul Auster (1995)

 1. 30
  Water for Elephants por Sara Gruen (Smiler69)
  Smiler69: Another story set during the Great Depression about a young man who joins a travelling circus.
 2. 00
  Kolia (Serviette)
 3. 00
  The Elephant's Journey por José Saramago (cometahalley)
  cometahalley: Una avventura fantastica, un viaggio durante il quale si incontrano personaggi incredibili.
 4. 00
  Stone Junction por Jim Dodge (sanddancer)
 5. 00
  Fup por Jim Dodge (sanddancer)
 6. 00
  Mr. Sebastian and the Negro Magician por Daniel Wallace (Pax_Biblio)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 61 menções

Mostrando 1-5 de 39 (seguinte | mostrar todos)
' SUA INTELIGENCIA ,MISTÉRIO E MAGIA LITERÁRIA SÃO UMA DELICIA PARA OS INTELECTOS MAIS EXIGENTES'
  bibmunmirim | Jun 15, 2021 |
Sidste år læste jeg Austers Tilfældets musik, der på nogle punkter føltes som en poetisk gengivelse af en filosofisk diskussion, så det var med en mild grad af skepsis, jeg gik til mit andet møde med hans forfatterskab. Det var der nu ingen grund til, for Mr Vertigo er i højere grad båret af viljen til ”bare” at fortælle en god historie.

Walter Rawley vokser op som en fattig, hvid knægt i 1920’ernes Saint Louis. Forældrene er væk, så han bor hos sin tante og den voldelige onkel Slim, der hellere end gerne vil være fri for hans store kæft og den ekstra mund at mætte. Muligheden viser sig en dag, hvor en mand i kjole og hvidt præsenterer sig som mester Yehudi og tilbyder Walt en aftale, han har svært ved at sige ja til: Enten lærer Walt at flyve, inden han fylder tretten, eller også får Walt lov til at hugge hovedet af Yehudi.

Walt accepterer. Han tror overhovedet ikke på, hvad manden siger, og han har hørt masser af historier om drenge, der er kommet galt afsted med fremmede mænd, men da han forstår, at onklen allerede er blevet spurgt og har accepteret, indser han, at han i hvert fald ikke er elsket her. Så de drager af sted mod den ødeste øde del af Kansas, hvor mester Yehudi har samlet sin helt egen familie af udstødte omkring sig: Mor Sue (eller mor Sioux) er i familie med Sitting Bull og har rejst med Buffalo Bills western-cirkus, men var endt i et voldeligt ægteskab før Yehudi tog hende til sig. Aesop er en sort dreng, krøbling og lidt ældre end Walt, og som Yehudi mener har store boglige evner. Og så er der Yehudi selv. Han er både jøde og ungarsk indvandrer. Inde i Wichita, den lokale ”storby”, bor Mrs. Winchester, en rig enke, som Yehudi er håbløst forelsket i, og som hjælper familien med lidt kapital, når det er nødvendigt.

Ifølge Yehudi skal Walt gennemgå 33 trin for at opnå evnen til at flyve, og selvom de første trin færdiggøres nærmest uden at han bemærker det, så bliver det snart alvor. Det handler om at nedbryde Walts personlighed og derefter bygge hans krop og sind op på ny, og mens nogle af tingene bare er underlige – som at stå på ét ben en hel nat og derefter på det andet den næste nat – så er mange af dem mildest talt grænseoverskridende. Som den første alvorlige prøvelse begraver mester Yehudi ham levende!

Alligevel bliver Walt stille og rolig en del af familien. Som fattig hvid dreng føler Walt sig højt hævet over indianere og ikke mindst sorte, men efterhånden som han lærer Sue og Aesop at kende, ændrer han syn på dem. Aesop bliver hans ven og mor Sue omgiver ham med den moderlige kærlighed, han trods sin barske attitude har brug for.

Og så en dag sker det: Walt løfter sig fra gulvet og leviterer. Inden længe kan han bringe sig selv i trance og gøre det uden besvær, og selvom muligheden for at hugge hovedet af Yehudi er tabt, så er han vild med sine nye evner. Han øver sig fra morgen til aften med Mr Yehudi, for målet er ikke bare at kunne hæve sig fra jorden men at udvikle et nummer, der er så fantastisk, at Walt (og hans mentor) er sikker på at blive både rig og berømt.

Alt er desværre ikke godt. Flere år før børskrakket på Wall Street ruller krisen gennem det amerikanske landbrug, der fylder alt i Midtvesten. Afsætningen svigter, pengene er små og mens bankerne begynder at sætte bønder ud af deres gårde, ser andre sig om efter syndebukke. Det kan godt være, at Yehudis familie af udstødte er blevet hinandens redning, og at de bor uden at genere nogen langt uden for lands lov og ret, men de er stadig en torn i øjet på den lokale klan-afdeling.

Mr Vertigo er en stærk skildring af USA i de brølende 20’ere, men det er først og fremmest en fortælling om at finde sin familie og leve sit liv med den - også selvom man ikke er biologisk beslægtet. Det er også en roman om de enorme ofre, folk er villige til at gøre for deres kunst, og om smerten ved at miste alt, når man endelig står på rigdommens og berømmelsens tinde.

Jeg var stærkt begejstret for romanens to første dele. Det er her Walt møder Yehudi, flytter ind hos sin særprægede familie og udforsker sit talent. Det er smukt og detaljeret skildret, mens del 3 og 4, der dækker mange flere år, er mere skitseagtige og slet ikke fangede mig på samme måde. Jeg kan sagtens se pointen med dem, men fortællingen havde måske alligevel stået stærkere uden dem. ( )
  Henrik_Madsen | Dec 28, 2019 |
La vida d`un nen de família desestructurada es en acolliment per un mac que li ensenya a volar. ( )
  Martapagessala | May 26, 2019 |
This isn't your typical Paul Auster. I tend to think of his works as contemporary New York, but this is a Great Depression era novel set primarily in the Midwest. That said, a number of his common themes shine through. It is the tale of a boy who is whisked away from his family with promises of fame and fortune. This brings me roughly half-way through my collection and it was a nice change of pace. ( )
  eclecticheart | Dec 10, 2018 |
Mostrando 1-5 de 39 (seguinte | mostrar todos)
sem críticas | adicionar uma crítica

Belongs to Publisher Series

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Prémios e menções honrosas
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
I was twelve years old the first time I walked on water.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
DDC/MDS canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês (1)

Walt is an orphan from the mid-West who is set on the road to stardom by the dark and mesmerizing figure of Master Yehudi. When the Master takes little Walt back to the mysterious house on the great plains, he initiates the tutorial process that will culminate in Walt's learning to fly.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Ligações Rápidas

Capas populares

Avaliação

Média: (3.82)
0.5 1
1 4
1.5 3
2 18
2.5 3
3 95
3.5 54
4 193
4.5 23
5 88

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 160,565,622 livros! | Barra de topo: Sempre visível