Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Wat overblijft (2012)

por Lieneke Dijkzeul

Séries: Paul Vegter (05)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
395637,893 (3.27)2
Inspecteur Paul Vegter wordt ingeschakeld als zakenman Richard Verkallen vlak voor Kerstmis vermoord in de sneeuw is gevonden. Onderzoek maakt al snel duidelijk dat Verkallen het privé erg moeilijk had. Hij wilde kunstenaar zijn, maar belandde in het autoschadeherstelbedrijf van zijn vader dat hij niet van harte met zijn broer leidt. Zijn Somalische vrouw Asli is nooit geaccepteerd door de familie, hun enige zoon Keja is doof en autistisch, het huwelijk slecht en Verkallen had een vriendin van wie hij af wilde.… (mais)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 2 menções

Mostrando 5 de 5
9789041425034
  archivomorero | Jun 27, 2022 |
Spannend, gut beobachtet . E- Book, Bibi ( )
  Mista | Oct 25, 2015 |
Het vijfde deel in de serie rond Inspecteur Paul Vegter. Goed geschreven maar een beetje jammer dat ik het einde al aan zag komen. ( )
  connie53 | May 2, 2015 |
zeer voorspelbaar ( )
  delinde | Dec 27, 2014 |
De zakenman Richard Verkallen wordt dood naast zijn auto gevonden. Hij is met een messteek om het leven gebracht. Verkallen is getrouwd met de zwarte Somalische Asli en zij hebben een zoon Keja, die doof en autistisch is en daarom speciale zorg en begeleiding nodig heeft.

Inspecteur Paul Vegter begint samen met zijn collega Sjoerd Talsma aan het onderzoek. Al snel ontdekken zij dat Richard Verkallen nou niet bepaald geliefd was bij zijn familie noch bij zijn collega’s. Ook ontdekken zij dat hij een minnares had. Kort voor zijn dood had hij de relatie met haar verbroken. Zij is de laatste die Richard levend heeft gezien en alle aandacht van Vegter gaat haar richting uit.

Wat overblijft is de vijfde misdaadroman uit de zogenaamde Paul Vegter serie. En opnieuw is het boek van hoogstaand niveau. Niet alleen is het verhaal knap geconstrueerd, ook de personages zijn heel erg goed uitgewerkt. Paul Vegter, de sympathieke en kundige politie inspecteur die op het punt staat grootvader te worden en die zijn gevoelens voor collega Renee helder moet zien te krijgen; rechercheur Sjoerd Talsma, de bonkige Fries, altijd correct, een man die zijn plaats kent maar ook leeft in de wetenschap dat zijn vrouw spoedig zal sterven en natuurlijk Asli. Zij is de vrouw die voor de bijna onmogelijke taak staat haar gehandicapte zoon een menswaardig bestaan te geven en daarbij geen enkele steun van Richard ontvangt en door haar schoonfamilie openlijk wordt vernederd en gedisicrimineerd.

Lieneke Dijkzeul schrijft heel mooi. Zij kan met een paar woorden prachtige beelden oproepen. Zij bouwt het verhaal knap en nauwgezet op, brengt verrassende plotwendingen aan en creeert zo een beeld waarin alles anders is dan je verwacht. De ontknoping is aangrijpend.

Wat overblijft is een boek over een moord en een politie-inspecteur die geen grip op de zaak lijkt te krijgen. Maar het is ook een verhaal van een vrouw die leeft met een intens verlangen naar respect, waardering en een fatsoenlijk leven voor haar en haar zoon. En dat laatste tegen elke prijs. Een indrukwekkende misdaadroman met de nodige diepgang en met een verhaal dat raakt en ontroert. Het zou mij niet verbazen als de Gouden Strop volgend jaar naar deze geweldige Nederlandse schrijfster gaat. ( )
  eagleye50 | Sep 14, 2012 |
Mostrando 5 de 5
sem críticas | adicionar uma crítica

Pertence a Série

Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
Voor Bull
Primeiras palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
In zijn roerloosheid leek hij gekrompen, of misschien was het de houding die maakte dat zijn schouders minder breed schenen, zijn benen korter en zelfs zijn handen kleiner.
Citações
Últimas palavras
Informação do Conhecimento Comum em holandês. Edite para a localizar na sua língua.
(Carregue para mostrar. Atenção: Pode conter revelações sobre o enredo.)
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Inspecteur Paul Vegter wordt ingeschakeld als zakenman Richard Verkallen vlak voor Kerstmis vermoord in de sneeuw is gevonden. Onderzoek maakt al snel duidelijk dat Verkallen het privé erg moeilijk had. Hij wilde kunstenaar zijn, maar belandde in het autoschadeherstelbedrijf van zijn vader dat hij niet van harte met zijn broer leidt. Zijn Somalische vrouw Asli is nooit geaccepteerd door de familie, hun enige zoon Keja is doof en autistisch, het huwelijk slecht en Verkallen had een vriendin van wie hij af wilde.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.27)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 4
3.5 5
4 3
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 205,506,541 livros! | Barra de topo: Sempre visível