Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

The Black Order Brigade (1979)

por Enki Bilal (Ilustrador), Pierre Christin (Autor)

Outros autores: Ver a secção outros autores.

Séries: Colecção Lendas da Actualidade (4)

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaMenções
1993137,184 (3.86)2
Tegneserie i farver. En fascistisk organisation med rødder i den spanske borgerkrig udfører et terrorangreb på en baskisk by. Gamle kammerater, som bekæmpede fascisterne under borgerkrigen, samles og jager fascisterne gennem nutidens Europa.
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

» Ver também 2 menções

Mostrando 3 de 3
Au cœur de cette bande dessinée, un groupe international d’individus se rassemble pour tenter de faire face à la menace. Prenant racine dans la guerre civile espagnole, celle-ci prend forme dans un groupe militant fascisme d’extrême droite qui sème la terreur en exécutant tous les membres d’un village de la province d’Aragon. S’en suivra une course à travers l’Europe pour punir ses malfaiteurs. Magnifiquement illustré à l’aquarelle pour nous permettre de bien voir le réalisme des détails, ce thriller historique manie intrigue et espionnage, sous fond historique, à merveille.
  mathieu6344a18a | Dec 10, 2018 |
Den spanske borgerkrig har en særlig plads i den europæiske venstrefløjs bevidsthed. Selvom borgerkrigen først og fremmest var et nationalt anliggende, så blev Spanien i de år skueplads for den globale kamp mellem fascisme, demokrati og kommunisme.

Det endte med sejr til Francos styrker, og de interne kampe på republikkens side var ikke for børn, men i tilbageblik ses krigen alligevel som et bevis for behovet for væbnet modstand mod undertrykkelsen. Christin og Bilal er tydeligvis fascinerede af denne historie, hvor de onde vandt og slap af sted med deres kup. Det efterlod mange uafsluttede regnskaber fra krigens tid.

Den sorte ordens falangister starter med en massakre i Nordspanien. En gruppe fascistiske veteraner udsletter befolkningen i en landsby, og det bliver indledningen på en hel række terrorangreb, der skal tjene som advarsel til det ”dekadente” Europa. Det får på den anden side deres gamle modstandere fra den internationale brigade til også at samle sig, og snart jagter en gruppe gamle mænd en anden gruppe gamle mænd gennem et Europa, der for længst er kommet videre og kun kan se undrende til.

Sympatien er (igen) på republikkens side, og det er medlemmerne af den gamle brigade, vi følger. Deres bevæggrunde er tydelige: De vil sætte en stopper for falangisterne og så vil de have hævn for nederlaget i 1930’erne. Falangisternes motiver er derimod uklare. Hvorfor begiver de sig ud på en mordkampagne efter at have nyt sejrens sødme i 40 år? Det kommer der aldrig en plausibel forklaring på, og det er den største svaghed i historien.

I 1970’erne satte den røde terrorisme igen væbnet kamp på dagsordenen. Den sorte ordens falangister fra 1979 er tydeligvis en kommentar til og en afvisning af terroren. ”Du ved da, at den revolutionære vold blot er et svar på samfundets vold…” bemærker Kessler, der er blevet tysk universitetsfilosof og udtrykker venstrefløjens tænkning. ”Men jeg ved også, at vold udført af venstrefløjen aldrig har løst nogen problemer!” lyder svaret fra Pritchard. (s. 32)

Alligevel er der ingen vej ud for veteranerne. ”Gemene gamle mænd, der blev betragtet af andre gamle mænd, måske ligeså gemene. Uden tvivl fortjente de at ende i helvede, ligesom vi andre også gjorde det.” (s. 76) Og da støvet har lagt sig efter det endelige opgør er det præcis hvor de havnet.

Historien er glimrende illustreret af Enki Bilal. Hans stil er som skabt til læderjakker, møder gyder og gamle mænd med læderagtig hud.

Der er nogle huller i historien. Jeg har allerede nævnt problemet med falangisternes motiver, og det virker også lidt usandsynligt, at vennerne kan spore dem gennem det meste af Europa, mens politiet ikke kan. Alligevel er det et album, der er værd at læse for sine udmærkede fortællinger om gamle venskaber og fjendskaber, om en tid hvor gammel vold avler ny vold. ( )
  Henrik_Madsen | Nov 24, 2012 |
20
  nerdythor | May 30, 2017 |
Mostrando 3 de 3
sem críticas | adicionar uma crítica

» Adicionar outros autores (4 possíveis)

Nome do autorPapelTipo de autorObra?Estado
Bilal, EnkiIlustradorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Christin, PierreAutorautor principaltodas as ediçõesconfirmado
Hegerfors, StureTradutorautor secundárioalgumas ediçõesconfirmado
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Título original
Títulos alternativos
Informação do Conhecimento Comum em inglês. Edite para a localizar na sua língua.
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês (2)

Tegneserie i farver. En fascistisk organisation med rødder i den spanske borgerkrig udfører et terrorangreb på en baskisk by. Gamle kammerater, som bekæmpede fascisterne under borgerkrigen, samles og jager fascisterne gennem nutidens Europa.

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.86)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5
3 7
3.5 2
4 10
4.5
5 12

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 205,930,777 livros! | Barra de topo: Sempre visível