Página InicialGruposDiscussãoMaisZeitgeist
Pesquisar O Sítio Web
Este sítio web usa «cookies» para fornecer os seus serviços, para melhorar o desempenho, para analítica e (se não estiver autenticado) para publicidade. Ao usar o LibraryThing está a reconhecer que leu e compreende os nossos Termos de Serviço e Política de Privacidade. A sua utilização deste sítio e serviços está sujeita a essas políticas e termos.

Resultados dos Livros Google

Carregue numa fotografia para ir para os Livros Google.

A carregar...

Handboek communities : de kracht van sociale netwerken

por Erwin Blom

MembrosCríticasPopularidadeAvaliação médiaDiscussões
294814,524 (3.61)Nenhum(a)
Nenhum(a)
A carregar...

Adira ao LibraryThing para descobrir se irá gostar deste livro.

Ainda não há conversas na Discussão sobre este livro.

Mostrando 4 de 4
Handboek Communities is een helder gechreven boek over sociale media. Het is logisch opgebouwd en vormt een prima introductie voor eenieder die nog niet zo goed thuis is in deze materie.

Voor de kenners is het allemaal gesneden koek. Sinds een jaar is er enorm veel gezegd en geschreven en dan leest dit boek hooguit als een handige samenvatting. Voor de ingewijden had er dus meer "vlees op het bot" mogen zijn.

De lege pagina's tussen de hoofdstukken, de notitiepagina's en quotes maken dat je razendsnel door het boek heen bent. Tegelijk vormen al die loze pagina's meer dan 1/6 van het boek. Ik had daarvoor in de plaats liever wat illustraties gezien om de tekst te verlevendigen. ( )
  EricvO | Aug 12, 2010 |
Erwin Blom (The Crowds, voorheen VPRO) schreef met tientallen deskundigen, vrienden uit sociale netwerken en community vertegenwoordigers in herfst 2009 het Handboek Communities. De kracht van sociale netwerken is de ondertitel. Het boek werd – heel 2.0 – zowel in een traditionele boekvorm (€19,95) via Bruna als een gratis PDF variant uitgebracht.

Samen weten we meer, samen kunnen we meer. Het is een oud principe dat op internet meer op gaat dan waar ook. Dezelfde communicatiemiddelen waarmee vrienden of verenigingen communiceren, vinden hun weg naar bedrijven. Voor iedereen staan er praktijklessen in dit boek. Aan de aanbodzijde van het internet is er geen schaarste meer, de tijd om te consumeren is echter niet toegenomen. Het is die schaarste aan aandacht waar we allemaal mee te maken hebben. Het handboek wil je helpen om jouw aanbod zo goed mogelijk bij de vraag aan te sluiten. Wie start met het idee snel geld te verdienen, maakt volgens Blom een valse start. Creatie, communicatie, samenwerken en personalisatie komen samen in communities rondom passies, belangen of problemen.Internet is geen verzameling toeterende schreeuwers meer tegen wie je kunt praten tot je een ons weegt zonder gehoord te worden, internet is communicatie.

Met name bedrijven denken dat ze met het neerzetten van een platform een community hebben, niet dus. Je hebt wel degelijk een aantal mensen nodig die vanuit passie en kennis actief zijn en de rest meetrekken. Je hebt een lange adem nodig. En je moet openstaan voor reacties en kritiek. Bezint eer ge begint, ook hier. Blom geeft praktijkvoorbeelden van Sara Lee, Sanoma, Slijterijmeisje, Marketingfacts en de band Van Katoen.

Internet anno nu is delen van kennis, delen van passie. Wees niet bang om kennis en informatie weg te geven, maar deel in de overtuiging dat je uiteindelijk alleen maar meer terugkrijgt. Transparantie, incasseringsvermogen en realisme zijn nodig. De voorbeelden van NOS, Seats2Meet, iPhoneClub, Ambtenaar 2.0 en Nujij illustreren dit.

En hoewel de auteur waakt voor het suggereren van instant succes, biedt hij diverse checklists voor de stappen:

1. wie wil je bereiken?
2. waarom bij jou?
3. wat is het bindende element?
4. wat wil je bereiken?

Waarom zou het pub liek actief word en? Contact, expressie, krachtenbundeling, reputatie, beloning. Tom Coates van Yahoo wees ooit op het bestaan van de drietrapsraket tot community succes:

1. zorg ervoor dat de community van waarde is voor het individu.
2. zorg dat de waarde van de community toeneemt als de bezoeker met vrienden of gelijkgestemden gaat delen.
3. laat de optelsom van activiteit ook van waarde zijn voor de passieve bezoeker.

Hoe? Door te luisteren, te vertellen en het gesprek aan te gaan. In het handboek staan zowel praktische gereedschappen als voorbeelden van Mobypicture, Raboblog, Sellaband en Redesignme.

Content is king, dus zorg voor goede inhoud, garandeer regelmaat en besef, dat het proces een product is (je mag gedachtenflarden delen, interviews publiceren en later met een tegenovergesteld verhaal komen). De optelsom van ideeën, meningen en de reacties daarop vormt uiteindelijk het verhaal. Kijk naar je publiek, maak je site ’social’, je inhoud deelbaar en benut de kracht van het netwerk. Hou het simpel, overvraag niet.

Blom legt eenvoudige principes rond community management uit en illustreert ze met de Adobe User Group, Wij bouwen een wijk en de Whedonesque community.

Wie toch geld wil verdienen, heeft potentiële directe inkomstenbronnen (advertenties, affiliates, sponsoring, abonnementen, premium accounts, merchandise) als – misschien onverwachte – indirecte bronnen als doorgifte / verkoop van data en afgeleide nieuwe producten of offline versies.
Communities leiden tot kostendaling, maar hebben zelf ook kosten. De auteur laat zien hoe je het rendement op je site kunt meten. Voorbeelden van Zygomatic en Garageselect sluiten de rij.

De toekomst van social media? Wat Erwin Blom betreft ’simpel’: “we spreken straks weer gewoon over media. We laten het voorvoegsel social vallen. Omdat het dan niet alleen voor de voorhoede van de media, maar voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld is dat op sites de input, kennis en kunde van het publiek centraal staan.” ( )
  hjvanderklis | Dec 29, 2009 |
Mooi vormgegeven boek, leuk omdat er veel twittercontacten naar voren komen en ook oude kennissen van vroeger. Maar dat is een persoonlijke noot.

Eigenlijk zou dit boek overbodig moeten zijn. Hoe voorkom je dat je kopje onder gaat in je eigen publiek en benut je de kracht van je 'community' tbv productverbetering, publieksbereik of gewoon een hogere omzet. Dit boek zegt het ook het begint met 1 ding en dat is passie. ( )
  sjjk | Dec 2, 2009 |
Wie op internet een rol van betekenis wil spelen, stelt het publiek centraal. Het deelnemen aan communities en social media is voor steeds grotere groepen mensen een dagelijks terugkerend fenomeen. Bloggen, hyven en twitteren zijn werkwoorden geworden. Bedrijven, verenigingen, belangenorganisaties en overheidsinstellingen zien nog lang niet altijd het enorme potentieel van online communities en de positieve effecten die ze met het creëren van een community kunnen bereiken.

Erwin Blom stond aan de wieg van talrijke succesvolle sites en communities. In zijn boek geeft hij tal van best practices uit het rijke onlinemedialandschap en laat hij zien waarom bepaalde sites groot zijn geworden. Hij ontwikkelde een Social Media Model waarmee u zelf een succesvolle community kunt starten.

Erwin Blom heeft wat screenshots verzameld om het verhaal uit te beelden. Dankzij social media en zonder kosten aandacht voor een boek dat nog moet uitkomen. Mond-tot-mond-reclame is zo oud als de weg naar Rome, maar de huidige media vergroten de snelheid en het bereik:
  vpod2009 | Oct 27, 2009 |
Mostrando 4 de 4
sem críticas | adicionar uma crítica
Tem de autenticar-se para poder editar dados do Conhecimento Comum.
Para mais ajuda veja a página de ajuda do Conhecimento Comum.
Título canónico
Título original
Títulos alternativos
Data da publicação original
Pessoas/Personagens
Locais importantes
Acontecimentos importantes
Filmes relacionados
Epígrafe
Dedicatória
Primeiras palavras
Citações
Últimas palavras
Nota de desambiguação
Editores da Editora
Autores de citações elogiosas (normalmente na contracapa do livro)
Língua original
DDC/MDS canónico
LCC Canónico

Referências a esta obra em recursos externos.

Wikipédia em inglês

Nenhum(a)

Não foram encontradas descrições de bibliotecas.

Descrição do livro
Resumo Haiku

Current Discussions

Nenhum(a)

Capas populares

Ligações Rápidas

Avaliação

Média: (3.61)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 2
3.5
4 6
4.5
5

É você?

Torne-se num Autor LibraryThing.

 

Acerca | Contacto | LibraryThing.com | Privacidade/Termos | Ajuda/Perguntas Frequentes | Blogue | Loja | APIs | TinyCat | Bibliotecas Legadas | Primeiros Críticos | Conhecimento Comum | 204,726,551 livros! | Barra de topo: Sempre visível